Op zoek naar een iPad voor je kind – Kies een refurbished!

De iPad is ideaal wanneer je jouw kind wilt amuseren op een erg makkelijke manier. Hoewel je natuurlijk niet wilt dat je kind de hele dag op de iPad video’s bekijkt, is het in sommige gevallen het ideale hulpmiddel. Wanneer je op zoek gaat naar een iPad voor je kind is het belangrijk om rekening te houden met een aantal belangrijke punten welke verder in dit artikel naar voren zullen komen. 

Leukste educatieve apps voor jonge kinderen

Overweeg een refurbished iPad

Naast de opkomst van de verkoop van refurbished iPhones neemt de populariteit van refurbished iPads ook steeds verder toe. Een belangrijke reden waarom refurbished producten steeds aantrekkelijker worden is natuurlijk de grote prijsbesparing tussen een nieuwe en een refurbished variant. Een refurbished product gaat veel meer richting de prijsklasse van een tweedehands product, alleen dan geleverd met garantie en natuurlijk op technisch gebied volledig gecontroleerd.

Een bijkomend voordeel waar anno 2024 zeker rekening moet worden gehouden is ook het duurzame aspect. Wereldwijd worden er nog veel te veel nieuwe apparaten verkocht waardoor er enorm veel op de grote e-waste afvalberg belanden. Door meer voor refurbished te kiezen kunnen we met elkaar deze transitie beginnen. Wanneer een iPad gereviseerd is, is het klaar voor een tweede leven!

Hoe is de kwaliteit van een refurbished iPad voor je kind?

Bij het kopen van een refurbished iPad vraag je je natuurlijk af wat de technische staat is van een iPad. Belangrijke punten zijn bijvoorbeeld de batterij van een tablet, of het apparaat waterschade heeft of dat elk onderdeel simpelweg goed functioneert. Als je bij een betrouwbare partij een refurbished iPad voor je kind koopt weet je zeker dat al deze punten uitstekend zullen functioneren. Een batterij heeft bij betrouwbare bedrijven als voorwaarde dat deze bijvoorbeeld minimaal 85% aan batterijconditie moet hebben, zo weet je zeker dat deze ook voor meerdere jaren uitstekend zal presteren.

Verder wordt een tablet altijd gecontroleerd op meer dan 50 verschillende punten. Zo testen ze bijvoorbeeld de werking van touchgedeelte van het scherm, elk knopje en de speakers. Wel zo handig als je kind educatieve apps mag spelen! Vanzelfsprekend wordt ook het uiterlijk van de iPad grondig gecontroleerd zodat deze exact overeenkomt met de conditie die je koopt.

Hoe kies je een betrouwbaar bedrijf bij het kopen van refurbished elektronica?

Als je de keus hebt genomen om in plaats van een nieuw product een refurbished product te kopen dan begint de zoektocht naar een bedrijf waar je je het product ook daadwerkelijk wilt gaan kopen. Bij deze zoektocht is het goed om op een aantal punten te letten. Belangrijke punten zijn bijvoorbeeld de garantie op het product, de levertijd, de betrouwbaarheid van het bedrijf en natuurlijk hoe het bedrijf nu echt scoort op basis van klantervaringen.

Klantervaringen: de ervaring van bestaande klanten zegt natuurlijk het meest. Deze ervaring schetst een goed beeld van het bedrijf waardoor je precies weten wat je kunt verwachten. In veel gevallen heeft een bedrijf reviews verzameld waarin je precies kunt lezen wat de ervaring is van een refurbished iPad voor je kind. 

Betrouwbaarheid van een bedrijf: net als klantervaringen is de betrouwbaarheid enorm belangrijk. Je kunt dit achterhalen door de beoordelingen goed door te nemen, die schetsen vaak een zeer goed beeld van de betrouwbaarheid van een bedrijf. 

Garantie op een product:

Bij het kopen van elektronica is de garantie erg belangrijk. Zo weet je namelijk zeker dat je ook voor langere tijd een product hebt waar je zorgeloos van kunt genieten. Betrouwbare aanbieders zouden minimaal twee jaar garantie moeten geven op een refurbished product. Ons advies is om te kiezen voor een lange garantieperiode voor meerdere jaren als je een iPad voor je kind koopt! Lees eventueel ook de garantievoorwaarden door om uitzonderingen te ontdekken, je wilt bijvoorbeeld zeker ook op de batterij garantie hebben.

Levertijd: wanneer je eenmaal eruit bent dat je een iPad voor je kind wilt kopen, dan wil je dit vaak zo snel mogelijk geregeld hebben. Wil je niet teleurgesteld worden met lange levertijden? Controleer dit dan altijd bij het bedrijf waar je de iPad wilt kopen. De levertijden lopen vaak uiteen tussen 1 werkdag tot en met maar liefst 1 hele werkweek. 

ipad voor je kind
Foto door Julia M Cameron: via pexels

Ga jij ook voor een refurbished iPad voor je kind?

We hopen dat ook jij in de toekomst kiest voor een refurbished device. Neem de tips mee voor het kopen van een refurbished product en kies de iPad die het beste bij je past. Het grote voordeel van een refurbished tablet is dat in de meeste gevallen de garantie langer is dan bij een nieuw product. Direct een kijkje nemen naar een zeer uitgebreid assortiment met scherpe prijzen? Bekijk dan de refurbished iPads van Partly. Altijd geleverd met 2 jaar garantie, ook op de accu!

Lees ook deze blogs

Footer3
Delen is enorm lief

Gastblog

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.