Ik leer vormen en kleuren met Nijntje

Vormen en kleuren leren de kinderen heel leuk met dit spel van Jumbo met in de hoofdrol Nijntje en haar vrienden. Ik scoorde hem vorig jaar al voor een leuk prijsje op de Koningsdag rommelmarkt en dochterlief heeft er heel wat uren mee gespeeld. 

Ik leer vormen en kleuren

nijntje vormenspelIk leer vormen en kleuren met Nijntje 

In dit koffertje zit een prachtige schatkist voor peuters die in de weer gaan met kleuren en vormen. Het begint bij kleuren en vormen (her)kennen en vergelijken en daarna gaan ze de kleuren en vormen benoemen.

Ik leer vormen en kleuren met Nijntje nijntje vormenspel

Ondertussen beleven Nijntje en haar vrienden allemaal avonturen en is er ook veel te vertellen over de bouwplaten.

nijntje vormenspel

Nog meer mogelijkheden

nijntje vormenspel

En als je er na een tijdje klaar mee bent, met dat saaie werkje ( ja haar eigen woorden) nou dan bouw je toch gewoon allemaal mooie torens van dezelfde vormen en kleuren. Want je kan ook heel goed sorteren met dit leuke spel van Jumbo. En dat is ook helemaal goed natuurlijk want op deze manier biedt het spel nog veel meer mogelijkheden.

ik leer vormen

Wat zit erin?

Aan de ene kant in de doos zitten de verschillende vormen en aan de andere kant van de doos zitten de verschillende bouwplaten.

Het begint met bouwplaten met dezelfde kleur en langzaam komen er meer kleuren bij en meer verschillende vormen.

Vanaf welke leeftijd?

Het spel is voor kinderen vanaf 2,5 jaar goed te doen mits ze geen kleine dingen meer in hun mond stoppen natuurlijk. Dan is het wel handig om er even bij te blijven zitten.

Doen ze niks meer in hun mond dan kunnen ze dit speel heel goed zelfstandig spelen. Door de koffervorm is het ook leuk om mee te nemen op vakantie!

Het spel is helaas niet meer overal te krijgen, maar ik kom het online nog wel tegen bij tweedehands verkopers. Het is echt een aanrader in elk geval om je kind op een leuke manier de vormen en kleuren te leren.

Delen is enorm lief

ellen

Hoi Ik ben Ellen eigenaar van MamaScrapelle. Ik sta voor de klas op een basisschool en hou van speelgoed testen, op stap gaan en creatieve dingen. Mijn dochter van 7 jaar test graag mee!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.