Skip to Content

Haarverzorging beschadigd haar – een blog met tips

De conditie van je haar hangt van veel factoren af. Het weer, hormonen, voeding, je leeftijd en natuurlijk je verzorgingsproducten. Veel vrouwen hebben waarschijnlijk wel eens last van droog en beschadigd haar. Dus tips voor haarverzorging beschadigd haar zijn vast welkom! Welke verzorgingsproducten kun je het beste gebruiken en welke invloed heeft je voeding? We gaan op zoek naar de beste tips om je haar gezond te houden.

haarverzorging beschadigd haar
Foto van Nataliya Vaitkevich via Pexels

Houd je haar gezond

In de winter hebben we vaak last van een droge en gevoelige huid. Maar ook merk je vaak dat je haar dan droger is of dat je hoofdhuid gevoeliger is. Dan kun je bijvoorbeeld ook sneller last krijgen van een schilferige hoofdhuid. Behalve het weer zijn er nog andere factoren die invloed hebben op je haar. Zeker als vrouwen ouder worden, gaat de kwaliteit van het haar wat achteruit. Het wordt dunner en breekbaarder. Je hormonen spelen ook een belangrijke rol.

Gelukkig zijn er veel goede haarverzorgingsproducten die wat kunnen doen aan het volume en de stevigheid van je haar. Maar ook van binnenuit zijn er zaken om op te letten, bijvoorbeeld je voeding. En zelfs stress kan invloed hebben op je haar! Waar kun je op letten en doen haarverzorging beschadigd haar.

Haarverzorging beschadigd haar

Een veelgehoorde tip is natuurlijk dat je je haren niet te vaak moet wassen. Eén of twee keer per week is al voldoende. Je haar went daar vanzelf aan. Was het ook niet met te heet water, dat droogt je haar en huid extra uit. Veel stylen en kleuren kan je haar ook behoorlijk uitdrogen. Bij het gebruik van stylingproducten wil je voorkomen dat je haar beschadigt. Ga dan voor de beste kwaliteit zoals de BabylissPro lijn. Producten voor haarverzorging beschadigd haar, die ook door kappers worden gebruikt, dus dat zegt al genoeg!

droog en beschadigd haar
Foto van Cottonbro Studio via Pexels

Gezond eten en drinken

Hoe gezonder je eet en leeft, hoe glanzender en steviger je haar meestal is. Vooral het drinken van voldoende water (1,5 – 2 liter per dag) is belangrijk voor je huid en haar. Dat geldt natuurlijk als algemeen advies voor een gezonde levensstijl. Ook het eten van voldoende Omega-3 vetzuren is een belangrijke tip bij droog en beschadigd haar. Deze vetzuren vind je in producten als vis, noten, zaden en oliën.  Er zijn ook een aantal vitaminen en mineralen die goed zijn voor de haargroei, bijvoorbeeld zink en ijzer. Dus veel volkorenproducten, fruit en groente eten is ook een tip als haarverzorging beschadigd haar.

Verzorgingsproducten als haarverzorging beschadigd haar

Welke haarproducten kun je het beste kiezen bij droog en beschadigd haar? Kies voor verzorgende producten met ingrediënten als honing, kokosolie of arganolie. Deze zijn voedend en bevatten belangrijke vitamines zoals vitamine A. D en E. Je kunt natuurlijk regelmatig een haarmasker gebruiken, als er echt even intensieve en herstellende verzorging nodig is. Dit kan heel simpel door wat kokosolie in te masseren en het ongeveer 20 minuten te laten intrekken. Goed uitspoelen om een vettige look te voorkomen! Met deze haarverzorging beschadigd haar geef je je haar een simpele en doeltreffende boost.

Goede zelfzorg

Je kunt dus best wat doen met haarverzorging beschadigd haar. In ieder geval is goede zelfzorg heel belangrijk, zowel voor je binnen-als buitenkant! Bewegen, ontspannen en tijd voor jezelf zijn allemaal heel belangrijk om goed in je vel te zitten en stress te verminderen. Daar hoort dus af en toe ook een heerlijk ontspannend doucheritueel bij met de lekkerste verzorgingsproducten.

selfcare
Afbeelding van Madison-Inouye via Pexels

Lees ook deze blogs

Footer3
Lianne
Delen is enorm lief

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.