Skip to Content

7 minuten work-outs gewicht verliezen; een gevarieerd programma voor thuis

Wat als je in een lockdown zit en de sportscholen zijn dicht? Voordat ik zwanger werd van mijn dochter, heb ik een tijdje een abonnement gehad van een sportschool. Ik vond het leuk om te doen maar door de zwangerschap en daarna tijdgebrek ben ik nooit meer terug gegaan. Ik wilde wel in beweging blijven dus ik ben actief gaan wandelen. Maar een goede work-out gericht op het trainen van spieren heb ik nooit meer gedaan. Tot ik het boek 7 minuten work-outs gewicht verliezen in mijn handen kreeg. Stiekem was ik erg benieuwd; let’s go!

voorkant
7 minuten work-outs

Gewicht verliezen

Het nieuwe jaar komt steeds dichterbij en dus ook de tijd voor de goede voornemens en sportplannen. Die zijn onlosmakelijk verbonden aan nieuwjaar. Één van de populairste voornemens is het afvallen/diëten. Weg met die overtollige kilo’s; tijd om gewicht te verliezen. Voeding is daarbij een heel belangrijk onderdeel; met goede voeding kom je al een heel eind. Wil je hier meer over weten hoeveel je verantwoord kan afvallen in een week klik dan zeker hier links op het artikel! Voor je lichaam is het ook heel belangrijk om in beweging te blijven. En daar komt 7 minuten work-outs voor mij om de hoek kijken. Ik ben geen sportschoolheld en met alleen mijn wandelingen kom ik er ook niet.

7 minuten work-outs

Ik sla het boek open en de inleiding van 7 minuten work-outs leert mij dat er acht trainingsprogramma’s met elk een ander soort full-body work-out zijn. Elk programma bevat twaalf oefeningen met de daarbij behorende uitleg. De titel van het boek verwijst naar de tijdsduur van de programma’s; in 7 minuten heb je een full-body work-out gedaan. Met acht programma’s om uit te kiezen kan je wel even vooruit en variëren per dag. Het vergt natuurlijk wel vanuit je zelf de motivatie om het ook daadwerkelijk te gaan doen. Maar het feit dat het zo duidelijk en makkelijk beschreven staat, maakt dat de drempel een stuk lager is.

inleiding

Richtlijn en variaties

7 minuten work-outs biedt een richtlijn voor iedereen die lekker wil bewegen en trainen vanuit huis. Een richtlijn en dus niet een verplichte routine die je moet volgen. Wanneer je bijvoorbeeld kiest voor een groepsles op de sportschool of het trainen met een personal trainer dan moet je een bepaalde routine aan oefeningen doen. Ook als je daar misschien op dat moment helemaal geen zin in of behoefte aan hebt. Het voordeel van thuis trainen met 7 minuten work-outs is dat je zelf je work-out samenstelt. Je kunt je natuurlijk houden aan de samengestelde programma’s die in het boek staan, maar wat let je om de oefeningen eens door elkaar te gooien en je eigen programma samen te stellen? Variatie genoeg dus!

overzicht oefeningen

Opbouw van het boek

Wat meteen opvalt is hoe overzichtelijk en duidelijk het boek is opgebouwd. Ieder trainingsprogramma start met een overzichtspagina waarop de twaalf oefeningen samen afgebeeld staan. Je ziet meteen waar je mee aan de slag gaat; dat lijkt mij een goede motivatie. Per bladzijde worden de oefeningen stap voor stap uitgelegd. Niet alleen hoe je de oefening uit zou moeten voeren, maar ook de tijdsduur en de spiergroepen worden benoemd. De illustraties dragen bij aan de beeldvorming en laten zien hoe de oefening goed uitgevoerd wordt.

7 minuten work-outs gewicht verliezen; een boek voor iedereen

Zoals ik eerder al aangaf ben ik geen fanatieke sporter. Ik was dan ook ergens een beetje bang dat dit boek misschien wat te hoog gegrepen was voor mij. Maar niets is minder waar; het boek daagt mij juist uit en haalt mij uit mijn comfortzone. De oefeningen zijn eigenlijk bijna allemaal wel uit te voeren voor mij. Ik heb, omdat ik dus geen sporter ben, thuis geen materialen zoals kettlebells, dumbbells of een skippybal. Wat ik wel heb is een yogamatje en dat komt goed van pas. Voor de oefeningen die ik bijvoorbeeld op mijn rug moet uitvoeren, ligt een matje toch iets comfortabeler dan de harde vloer. De oefeningen waarbij ik bijvoorbeeld de kettlebells voor nodig heb, kan ik altijd op zoek gaan naar een alternatief in en om het huis. Waar een wil is, is een weg..

7 minuten work-outs is voor zowel de beginnende sporter als de wat gevorderde. Als beginneling zal ik me waarschijnlijk braaf aan de programma’s houden zoals deze beschreven staan, maar de gevorderde sporter weet inmiddels wat zijn of haar lichaam aankan en welke oefeningen fijn zijn om te doen en een goede combinatie zijn met elkaar.

Boek voor jou?

Wil je:

  • korte work-outs met diverse oefeningen
  • sterkere spieren en betere vetverbranding
  • werken met intensieve cardioprogramma’s

En ben je op zoek naar een boek wat je meeneemt in de wereld van het thuis sporten? Dan is dit een goede optie voor je. Het kost je per keer dat je sport maar minimaal 7 minuten van je tijd en daarna kan je met een fijn en tevreden gevoel door met allerlei andere dagelijkse bezigheden.

Ik ga in ieder geval lekker aan de slag met het boek en in combinatie met het wandelen en het gezonder eten hoop ik 2022 een stuk fitter in te gaan!

Specificaties 7 minuten work-outs gewicht verliezen

Auteur: Michael Jerome | Vertaling: Erika Venis/Vitataal | Uitgeverij: Librero | 9789463595353 | 2021 | 192 pagina’s | Meer informatie vraag je lokale boekhandel, of klik hier

Lees ook deze blogs

thuis fietsen in de winter

nationale sportweek

Footer5
Chantal
Delen is enorm lief

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.