Skip to Content

Snel en simpel een serie met simpele kookboeken!

Ik mag mezelf nu al een tijd een foodblogger noemen. Ik heb een passie voor eten, smaken, het in beeld brengen hiervan en recepten creëren. Jaren heb ik kookboeken links laten liggen, met uitzonderingen hier en daar. Maar tegenwoordig begin ik kookboeken weer heel fijn te vinden. Het is heerlijke inspiratie en met de juiste boeken kan je het jezelf nog makkelijker en smaakvoller maken in de keuken. De kookboekenserie Snel en Simpel is echt een aanrader!

Snel en simpel is een kookboekenserie met simpele kookboeken.  Weinig ingrediënten, smaakvol, simpel, snel, groenten, toetjes, en meer!

Snel en Simpel – simpele kookboeken

Ik heb 2 boeken ontvangen die ik hier ga reviewen maar er zijn meer varianten in de Kookboekenserie Snel en Simpel. De opmaak is gelijk en heel duidelijk meteen. Op de kaft staat de titel, daaronder hoeveel ingrediënten en daar weer onder het hoofdthema van het boek. Het begint met een simpele inhoudsopgave en meteen daarna starten de recepten. De opmaak van recepten is in beide boeken gelijk. Het zijn 69 recepten, allemaal met een duidelijke recepttitel. Bereidingstijd, kooktijd en voor hoeveel personen staan netjes rechts bovenin. Links heldere foto’s van de enkele ingrediënten en dan rechts onderin de stappen. Een mooie foto erbij en elk recept beslaat dus 2 bladzijdes.

Snel en simpel is een kookboekenserie met simpele kookboeken.  Weinig ingrediënten, smaakvol, simpel, snel, groenten, toetjes, en meer!

Snel en Simpel Groenten

Wij eten steeds vaker plantaardig in huis. Vlees is een echt luxe product geworden en halen we bij een biologische slager. De prijzen zijn daar zoals ze horen te zijn en dus hoger. We eten nu echt vlees voor de smaak en niet meer omdat het gewoonte is en moet. Ook plantaardige boter en plantaardige melk zijn normaal geworden. Kaas en kwark vind ik nog lastig maar dit is niet noodzakelijk nog. Groentes vinden we allemaal heerlijk maar extra hulp is wel fijn. En die extra hulp vind je in de Kookboeken van Snel en Simpel; Groenten.

Zoals gezegd is de opmaak heel consequent, helder en duidelijk. De foto’s liggen heel erg in mijn straatje van foodfotografie. Ik zie de foto en proef meteen de smaken en wil aan de slag! De hoofdtoon is groente maar soms komt er ook een dierlijk product in een recept voorbij en dat maakt dit boek weer voor veel mensen interessant. Ook zijn het heerlijke basisrecepten, je kan altijd wat toevoegen. Ik heb als eerste gerecht de wortels met honing en sinaasappel uit de oven gemaakt. Meteen maakte ik kennis met een nieuwe kruidenmix die ik nu als smaakoptie rijker ben in mijn keuken. Dat is zo leuk aan kookboeken, die verrijking! Bij elk gerecht word ik wel enthousiast en de pittige bloemkool is de volgende.

wortel honing en sinaasappel Snel en simpel is een kookboekenserie met simpele kookboeken.  Weinig ingrediënten, smaakvol, simpel, snel, groenten, toetjes, en meer!

Snel en Simpel koken in 10 minuten

Dit boek is zo onwijs divers! Van frozen yoghurt met 3 ingrediënten tot mugcake, eenpansmaaltijden, pasta, zalm en gele gazpacho. Dat laatste recept staat hoog op mijn te maken lijstje. De recepten bevatten niet meer dan 6 ingrediënten en zijn nog eens supersnel. Eigenlijk kan mijn review hier al stoppen. Voor mij als foodie is dit inspirerend en motiverend. Maar ook voor de minder enthousiaste koks of de onzekere beginners is koken in 10 minuten van de Kookboeken Snel en Simpel een echte aanrader.

De opmaak is gelijk zoals eerder besproken en dat werkt ook echt fijn. Je weet waar je moet kijken, ziet in 1 oogopslag hoe het gerecht eruit ziet en wat je nodig hebt. Ik heb nog niet een recept gemaakt maar wel een lijstje al klaarliggen. Wat dacht je van Spätzle met munster en spekjes? Of kabeljauw in een chorizojasje? Kipcurry met mango, allerlei kleuren gazpacho, doperwtensoep met munt… Ik moet eigenlijk deze review niet in de avond maken want ik krijg zo’n onwijze trek hiervan en zin om te koken. En dat is precies de bedoeling en wat Kookboekenserie Snel en Simpel doet!

Conclusie simpele kookboeken

Kookboeken verrijken je keuken! En deze KookboekenSnel en Simpel is echt een aanrader. Voor jezelf of als cadeau. Achterin het boek kan je trouwens ook op ingrediënten recepten zoeken, erg handig. Ik ga op mijn Instagram de komende tijd wat recepten uittesten en die kan je daar volgen of bij Mamascrapelle op Instagram. En als je lekker zelf aan de slag wilt, groot gelijk, dan staan hieronder handige kooplinkjes. Dus doe jezelf een plezier en maak koken smaakvol, simpel en snel in je keuken. Oja er zijn heel veel varianten* in deze reeks, ik zet er een aantal op mijn wanted lijstje.

Snel en simpel is een kookboekenserie met simpele kookboeken.  Weinig ingrediënten, smaakvol, simpel, snel, groenten, toetjes, en meer!

Welk boek in deze serie spreek jou het meeste aan?

Kijk ook deze blogs:

Footer5
Selena
Delen is enorm lief

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.