The Marvels – een nieuwe Marvel Cinematic Universe film

In 2019 kwam de film Captain Marvel uit. Een solofilm binnen het Marvel Cinematic Universe (MCU) die draait om het personage Carol Danvers, ook bekend als Captain Marvel. Nu op 8 november komt de tweede film uit. The Marvels van Walt Disney, het vervolg van het verhaal waarin samenwerken centraal staat!

captain marvel

Captain Marvel (2019)

Het verhaal speelt zich af in de jaren 90 en volgt Carol Danvers (gespeeld door Brie Larson), een voormalige Amerikaanse luchtmachtpiloot die zich aansluit bij de Kree Starforce, een elite militaire eenheid van de buitenaardse Kree. Carol lijdt aan geheugenverlies en heeft geen herinnering aan haar vroegere leven op aarde. Terwijl ze betrokken raakt bij een intergalactische oorlog tussen de Kree en de Skrulls, ontdekt ze meer over haar eigen identiteit en de krachten die ze bezit.

Nick Fury

“Captain Marvel” is zowel een origin story voor Carol Danvers als een brug naar latere gebeurtenissen in het MCU. Het introduceert de personages Nick Fury (Samuel L. Jackson) en Phil Coulson (Clark Gregg) op een vroegere tijdlijn en verklaart enkele belangrijke gebeurtenissen die van invloed zijn op latere MCU-films.

De film was een commercieel succes en droeg bij aan het grotere verhaal van het MCU, waarin Captain Marvel een belangrijke rol speelt in de strijd tegen bedreigingen zoals Thanos. Het benadrukte ook thema’s van empowerment en zelfontdekking en wordt gewaardeerd om de krachtige vertolking van Brie Larson in de titelrol.

the marvels

The Marvels

In The Marvels heeft Carol Danvers (Captain Marvel) haar identiteit teruggewonnen van de tirannieke Kree en wraak genomen op de Supreme Intelligence. Onvoorziene gevolgen zorgen er echter voor dat Carol de last van een gedestabiliseerd universum moet dragen. Wanneer een merkwaardig wormgat op haar pad komt dat gekoppeld blijkt te zijn aan een Kree-revolutionair, raken haar krachten verstrengeld met die van Jersey City-superfan, Kamala Khan (Ms. Marvel), en Carol’s nichtje Captain Monica Rambeau, die momenteel werkzaam is als S.A.B.E.R. astronaut. Dit onwaarschijnlijke trio moet leren samenwerken om het universum te redden als ‘The Marvels’.

Cast en regie

In Marvel Studios’ The Marvels schitteren sterren als Brie Larson, Teyonah Parris, Iman Vellani, Zawe Ashton, Gary Lewis, Park Seo-Jun, Zenobia Shroff, Mohan Kapur, Saagar Shaikh en Samuel L. Jackson.

De film wordt geregisseerd door Nia DaCosta, met Kevin Feige als producent. Louis D’Esposito, Victoria Alonso, Mary Livanos, Jonathan Schwartz en Matthew Jenkins dienen als uitvoerend producenten. Het scenario is geschreven door Megan McDonnell, Nia DaCosta, Elissa Karasik en Zeb Wells.

Marvel Studios’ The Marvels is vanaf 8 november 2023 te zien in de Nederlandse bioscopen.

the marvels winacties goodies

Winactie The Marvels

Voor de winactie heb ik twee keer een The Marvels pakket met de volgende producten: een totebag, een notebook, een pin badge en een keychain en twee vrijkaarten.

Gefeliciteerd Thomas en Renilda

 • Laat hieronder, met een geldig emailadres, weten dat je meedoet.Ik vind het leuk om te lezen welke kleine vriend of vriendin jij mee neemt
 • Een reactie achter laten op social media en MamaScrapelle volgen op Instagram en/of Facebook is lief!

Kijk ook deze blog met meer leuke kinderfilms! En hou de pagina met winacties in de gaten want er komt nog meer leuks aan!

Lees ook deze blogs

footer-7
ellen
Delen is enorm lief

ellen

Hoi Ik ben Ellen eigenaar van MamaScrapelle. Ik ben dol op nieuwe ervaringen zoals uitstapjes en nieuwe producten uitproberen. Mijn dochter uit 2013 en man testen graag met me mee. In het dagelijks leven sta ik 3 dagen per week op de leukste Montessori school van Den Haag. Ik ben 5 jaar gastouder geweest en heb dus veel ervaring met kinderen van alle leeftijden. In de tijd dat ik mij weet los te wurmen van een schermpje lees ik graag een boek. Samen met Selena beheren we een toffe boekenblog. www.stoerleesvoer.nl

18 reacties

 1. Ik neem graag mijn zoontje en dochter mee naar deze film! Heerlijk maar de bios tijdens de donkere dagen.

 2. Ik zou heel graag met mijn dochter gaan! Lijkt me een geweldige film en daarbij een mooie om mijn dochter wat sterke vrouwen op het scherm te laten zien!

 3. Ik ga heel graag met mijn zoon. Hij vind alles van Marvel gaaf, dus hier zou ik hem heel blij mee maken

 4. Ik doe erg graag mee voor de jongens 😊😊, zou super zijn om te winnen, Groetjes Anneliese de Waal @anneliesedewaal

 5. Geweldig om met mijn kleine superheldin de film te gaan zien.
  En, zoals zij zegt, als papa lief is, mag hij ook mee.

 6. Helemaal leuk! Mocht ik winnen dan wil mijn dochter heel graag mee, want zij is een groot fan van Marvel en alle films die er waren.

 7. Graag zou ik met Lisa gaan, dochtertje van mijn beste vriendin. Haar mama is ernstig ziek en het zou Lisa goed doen er even uit te zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.