Ik kleur maskers een tip voor alle regenachtige dagen

Waar we vroeger veel knutselden en buiten gingen spelen, is het nu toch ook al snel online wat de kinderen aan spelletjes doen. Je kunt online namelijk alles. Contact hebben met anderen, spelletjes spelen, puzzelen en kleuren bijvoorbeeld. Maar hoe leuk is het om samen te knutselen en dan een verhaal na te spelen. Gegarandeerd plezier samen met “Ik kleur maskers”.

Wat krijg je bij het boek Ik kleur maskers

Ik kleur maskers een boek met 16 maskers om zelf in te kleuren

In eerste instantie dacht ik dat “Ik kleur maskers”, gewoon een kleurboek zou zijn. Niets is minder waar. Er zitten kleurpotloden bij waarmee ze kunnen kleuren, er zitten 16 maskers in. De ene kant is al ingekleurd en de andere kant kunnen de kinderen zelf inkleuren. Hoewel het niet direct alleen voor meisjes is, doet het mij wel vooral meisjesachtig aan. Veel vrouwelijke maskers en bijvoorbeeld een eenhoorn. Wat toch vaak leuk wordt gevonden door meisjes.

Wanneer kun je dit gebruiken

Ik kleur maskers een boek met 16 maskers om zelf in te kleuren

Ik kleurs maskers is een super leuk boek, voornamelijk voor kinderen in de leeftijd van 4 tot en met 7 jaar denk ik. Perfect voor wanneer het regent in het weekend. Of wanneer je een kinderfeestje hebt. Er zijn 16 verschillende maskers, waardoor iedereen zijn eigen masker kan kleuren. Heeft wel als nadeel dat er dus echt maar 1 is van elk en dus niet twee kinderen een eenhoorn kunnen kleuren. Ook zou ik even wat potloden en/of stiften erbij leggen met meerdere kinderen, want aan de 6 kleurpotloden die erbij zitten heb je dan misschien niet genoeg.

Wat kun je allemaal doen met maskers

Het ligt natuurlijk voor de hand om te zeggen dat je de maskers uit het boek ik kleur maskers, kunt inkleuren. Want dat lijkt me na mijn verhaal vrij logisch. Maar daarna? Zeker met een kinderfeestje ben je vrij snel klaar met het versieren. Zorg dat je dan wat elastiekjes in huis hebt zodat je de ogen, neus en gaatjes open kunt maken en het masker op kunt zetten. Houdt een fotoshoot met de kinderen als ze hun masker op hebben. Er zitten een aantal maskers bij die bij elkaar passen (boerderijthema) wanneer die gemaakt zijn kun je bijvoorbeeld een toneelstukje maken. Print de foto’s uit en geef ze na het feestje mee naar huis als aandenken.

Ik kleur maskers is een leuk boek om in huis te hebben waarmee de kinderen weer even zoet zijn met iets anders dan technologie.

Specificaties Ik kleur maskers

Ik kleur maskers een boek met 16 maskers om zelf in te kleuren

Uitgever: Ballon Media N.V. | 9789403208268 | januari 2019 | 32 pagina’s |meer informatie vind je hier

Lees ook mijn andere blogs

Footer4 nieuw
Kelly
Delen is enorm lief

Kelly

Ik ben Kelly, getrouwd en moeder van twee dochters van 6 en 8 jaar. Ik werk 3 dagen per week als kleuterjuf. Daarnaast ben ik samen met mijn man de trotse eigenaar van Mini & More, een webshop in outlet merkkleding. Natuurlijk ben ik als juf gek op kinderboeken. Als gezin doen we het liefst zoveel mogelijk leuke dingen met elkaar: spelletjes, knutselen, uitstapjes en weekendjes weg.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Post comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.