Culinair uitstapje in Den Haag met de Hoftrammm

Mensen uit Den Haag en omstreken hebben misschien al eens van de Hoftrammm gehoord. Het rijdende tramrestaurant wat van Den Haag centrum naar Scheveningen strand en haven rijdt en via de Haagse Markt weer terug. Een culinair uitstapje  in Den Haag met de Hoftrammm, ben jij al eens geweest?

Culinair uitstapje in Den Haag

culinair uitstapje in Den Haag

Met de Hoftrammm heb je een waar culinair uitstapje in Den Haag en eigenlijk ook in Voorburg en Rijswijk. Door verbouwingen bij de Grote Kerk is de opstaphalte namelijk nu tijdelijk verplaatst naar Station Voorburg. Het voordeel hiervan is wel dat je gratis de auto kunt parkeren ( alhoewel je met al het lekkers aan wijnen en likeuren misschien beter af bent als je met het O.V. reist.. )

Cultureel versus Culinair

Doordat de Hoftrammm langs allemaal bekende bezienswaardigheden rijdt, denken mensen soms dat het een cultureel uitstapje is. Nu kun je tijdens het eten uiteraard naar buiten kijken, maar mijn ervaring na 2 keer Hoftrammm leert toch wel dat je eigenlijk alleen oog hebt voor het geweldige eten wat op een spectaculaire wijze geserveerd wordt en heb je Pierre Wind aan boord tijdens de rit dan gaat ook daar al je aandacht naar toe natuurlijk!

De Hoftrammm brengt je door de binnenstad van Den Haag langs de Gevangenpoort, het Lange Voorhout, Koninklijke Schouwburg, Madurodam, Scheveningen strand, Scheveningen haven, Haagse markt, Centraal Station en nog veel meer.

Tijdens de rit is goed te zien dat het dit jaar het jaar van Piet Mondriaan is. Lees je van te voren vooral goed in zodat je de plekken waar je langs rijdt herkent!  Wil je meer cultuur zien van Den Haag vanaf de tram? Neem dan eens een ritje in de Touristtram.

Culinair uitstapje in Den Haag met de Hoftrammm

culinair uitstapje in Den Haag

Hou jij van Luxe eten? Hou jij van apart eten? Laat jij je graag culinair verrassen? De exclusieve culinaire gerechten bedacht door Pierre Wind zijn echte kunstwerken om te zien en een verrassing voor je smaakpalet! Aan alles is gedacht. Oog, Neus, Mond en Tong worden volledig uitgedaagd tijdens dit culinaire uitstapje in Den Haag.

Het uitgebreide  4-gangendiner wordt in de tram bereid en uitgeserveerd! Een beste uitdaging natuurlijk en je bent welkom om tijdens de rit te kijken in de open keuken die in het midden van de tram zit.

Het menu van de Hoftrammm tot 21 augustus

culinair uitstapje in Den Haag

Bij het binnenstappen in de Hoftrammm staat de Hapjesabri al klaar met diverse hapjes en brood met een feestelijk welkomstdrankje. Hierbij kregen wij een emmertje met Noorse garnalen met romanesco kool.

Hoftrammm

Het tweede gerecht was een salade van zalm, appel en een gerookte eidooier. (Ja je moet er maar opkomen! ) Er zat zelfs een gegrilde dillestroopwafel bij. Verrukkelijk!

Hoftrammm Hoftrammm

De entree bestond uit een tortellini met Parmezaanse kaas, doperwtenpuree en een bouillon wat aan tafel ingeschonken werd.

Hierbij kregen wij een ook een smaakcapsule. Ik vond dit best een spannend pilletje. Een capsule waar je 2 minuten op sabbelt tot hij gesmolten is en dan kauwen en dan komt er een smaakexplosie vrij waarna je smaakpapillen weer gereinigd zijn.

Hoftrammm

Tijd voor het hoofdgerecht met een rouleau van dunne plakjes sousvide gegaarde scharrelhoen. Smullen weer!! De Yorkshirepudding vond ik zelf niet heel lekker maar manlief gelukkig wel 🙂 De gegrilde watermeloen is een hele bijzondere ervaring als je net 3 dagen ervoor (bijna in je eentje) een koude watermeloen hebt opgegeten. Maar warm is hij ook erg lekker!

Het dessert werd aan tafel bereidt. Niemand minder dan Bobby van Galen deed dit aan onze tafel vergezeld door een stagiaire. ( Wat lijkt het mij gaaf om in zo’n gaaf culinair restaurant op rails, stage te mogen lopen, maar dat terzijde).

Hoftrammm Hoftrammm

Het dessert was een mix van groenten in een fruitig dessert. Soep van bietjes en frambozen, jammie daar had ik nog wel 4 kommen van gelust. De aardbei aan het stokkie werd gedipt in Salmiak poeder. Wow smaakexplosie!

Hoftrammm

Als laatste nog de speciale Hoftrammm koffie met Haagse bluf en Haags Hopje.

Onze buiken zaten vol, onze smaakpapillen waren meer dan verzadigd en onze ogen hadden genoeg te zien om heerlijk over na te dromen!

Wil jij ook zo’n culinaire beleving mee maken?

De prijs voor het arrangement is €77,50 (v.a. 1 september 2017 €79,50) en dit is inclusief:

– Rondrit door de stad van minimaal 2 uur en een kwartier
– Feestelijk aperitief met amuses en heerlijk Hoftrammm brood
Voortreffelijk 4-gangendiner, samengesteld door Pierre Wind
– Bijpassend en 2 maandelijks wisselend het wijnarrangement, Haags Speciaalbier arrangement of Non-alcolholisch arrangement (Happy Drinks)

Pierre staat gemiddeld 1 keer per week in de tram. Bij een nieuw menu is hij altijd de eerste dag aanwezig ( een echte aanrader).

Facebook Comments

ellen

Hoi Ik ben Ellen eigenaar van MamaScrapelle. Ik ben behoorlijk creatief en dol op prentenboeken en op stap gaan met mijn man en 6 jarige dochter!