Een vegetarische zeewierburger, voor stoere papa’s!

Zondag 19 juni is het vaderdag. Dan vind ik toch wel dat ik met een stoer recept moet komen voor een burger. Op één of andere manier leg ik toch ook altijd de connectie met vuur, BBQ en dan kom je op een burger. Maar, geen hamburger. Ik weet niet of je ooit de vegetarische zeewierburger van de Dutch Weedburger hebt geproefd, maar die is verrukkelijk. Ik heb thuis dan ook geprobeerd om mijn eigen exemplaar daarvan te maken. Bij deze het resultaat. Een vegetarische zeewierburger, voor stoere papa’s.

stoere burger voor papa die vegetarisch is

Veggie zeewierburger

Ik weet dat ik altijd begin over het vegan taste lab . Daar at ik voor het eerst de vegetarische zeewierburger van Dutch Weedburger. Eén van de producten waardoor ik weet dat vegetarisch en vegan eten lekker is. Het heeft echt het eetpatroon van ons gezin veranderd. Daar heb ik nog steeds geen spijt van. We eten twee keer in de week vlees en de rest van de week groenten. Nu wil ik niet lelijk doen, maar het zijn wel vaak de mannen die er moeite mee hebben om niet ‘een stukje dood dier’ op hun bord te hebben. Mijn man moest er ook even over nadenken. Gelukkig niet te lang. Deze zeewierburger kon de test doorstaan, dus dames… trakteer je man op deze vegetarische burger en wellicht is hij ‘om’.

vegetarische zeewierburger

Vegetarische zeewierburger recept

ingredienten zeewier burger

ingrediënten

 • 4 gedroogde zeewiervellen (nori)
 • 2 teentjes knoflook, fijn gesneden
 • sjalotje, fijn gesneden
 • een half bosje verse koriander, fijn gesneden
 • 1 cm gemberwortel, geraspt
 • 100 gram zoete aardappel, geschild en in blokjes gesneden
 • 150 gram fijngemalen noten (cashew, hazelnoten of mix)
 • 50 gram tarwebloem
 • Peper en zout

bereidingswijze vegetarische zeewierburger

 • Breng de zoete aardappelblokjes aan de kook in een pan met water en kook ze 5 minuten. Giet daarna af.
 • Maak de norivellen nat, knijp ze uit en snijd ze in kleine stukjes.
 • Doe de zoete aardappel, knoflook, sjalotje, koriander, gember en de norivellen in een foodprocessor en maal tot een dikke pasta
 • Voeg daarna de tarwebloem en de fijngemalen noten in gedeelten bij het mengsel.
 • Voeg peper en zout toe.
 • Maak 4 zeewierburgers van het mengsel.
 • Verhit olie of boter in een koekenpan. Zet het vuur niet te hoog, anders verbranden de nootjes.
 • Bak vervolgens de burgers in 2-3 minuten per kant goudbruin en gaar.
 • Leg de vegetarische zeewierburger daarna tussen een hamburgerbroodje en garneer naar eigen wensen en smaak.
vegetarische zeewierburger

Lees ook deze blog met hamburger variaties

Footer1
Elles
Delen is enorm lief

Elles

Ik ben Elles, 52 jaar, moeder van een 10-jarige dochter en een 16-jarige zoon. Ik blog regelmatig op Mamascrapelle en StoerLeesVoer. Ik hou namelijk van koken, mooie prentenboeken en literatuur. In mijn werk richt ik mij op een verbetering van de samenleving.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.