Skip to Content

Familiefilm Buurman & Buurman: experimenteren er op los!

O jee, o jee. Nou buur. A je to! Ben jij ook zo dol op Pat en Mat? De twee buurmannen die zo geniaal zijn dat ze af en toe ook weer heel dom kunnen doen? Ze experimenteren erop los. Dat gaat meestal aan het begin heel goed en dan gaat het toch mis. Dan heb ik goed nieuws voor jou en je gezin. Just Film Distribution brengt op 21 november Buurman & Buurman Experimenteren er op los! uit in de Nederlandse bioscopen. Een gezellige familiefilm over het onhandige maar vindingrijke klus duo Buurman & Buurman met de stemmen van Kees Prins en Siem van Leeuwen. Vanaf 21 november zijn de klussers te zien in bioscopen door heel Nederland. Gaat het zien, want het gaat weer allemaal, naar de gallemiezen. A je to!

Buurman & Buurman

Buurman & Buurman: Experimenteren er op los!

Zo’n twee jaar geleden leerden wij als gezin Buurman & Buurman kennen. Eigenlijk een beetje bijzonder, want Buurman & Buurman bestaat al sinds de jaren ’70. En ook al hebben deze twee buren namen, namelijk Pat en Mat, ze spreken elkaar nooit bij de voornaam aan. Het is altijd ‘buur’ of ‘buurman’.  Het is net een tweeling. Alleen te onderscheiden door de verschillende kleuren shirt en de verschillende petjes. Maar, wie is nu eigenlijk wie? Ze spreken elkaar regelmatig na. Ze wonen naast elkaar, apart, maar doen wel alles samen. Ook onze dochter, die toen 4 was, vond het allemaal geweldig. Deze mannetjes zijn briljant. Ze bouwen alles zelf en weten voor alles een oplossing. Alleen… uiteindelijk gaat het meestal volledig mis.

Buurman & Buurman experimenteren erop los!

Buurman & Buurman: Experimenteren er op los!

De klunzige buurmannen zijn terug in hun film Buurman & Buurman: Experimenteren er op los! Entertainment van een uur met 7 verschillende korte filmpjes. Niets is te gek voor deze heren en ze gaan daarom allerlei uitdagingen aan. Zo proberen Buurman & Buurman op een hilarische manier pannenkoeken te bakken, proberen ze de appeldief te vangen door de appelbomen te beveiligen en experimenteren ze zelfs met een zelfgemaakte vliegmachine!

En tsja.., waarom zou je naar een autowasstraat gaan wanneer je er ook zelf eentje kunt bouwen? De auto wordt er alleen wel een stukje viezer door… Ook meubels zetten ze op hun eigen manier in elkaar. Die bijgeleverde imbussleuteltjes hebben ze niet nodig. Ze zetten die meubels zelf wel in elkaar, maar… he buur, de spijkers zijn op. Al met al valt het experimenteren niet mee voor de buurmannen, waardoor ook dit keer het één en ander in de soep loopt… Het wordt een avontuur vol gekke experimenten met de stemmen van Kees Prins en Siem van Leeuwen.

Geniaal en dan lukt het weer niet

Buurman & Buurman: Experimenteren er op los!

Het is altijd heerlijk om naar deze buurmannen te kijken. Het is echt geschikt voor alle leeftijden. Jong en oud vinden dit geweldig. Ze zijn briljant en dan soms ook weer zo ontzettend dom. Wie gaat er nu op de vloer een buis doorzagen zonder iets eronder te leggen? Voor ieder probleem hebben ze een bijzondere oplossing. Buurman & Buurman film Experimenteren er op los ..Niks kan ‘gewoon’. Zelfs voor pannenkoeken bakken wordt een apparaat uitgevonden. En in het filmpje over de meubels zit een bijzondere oplossing aan het einde, plus een duidelijke herkenbare relatie met een wereldwijde meubelwinkel en een TOET-TOET leverancier van meubels. Eerst verloopt het heel goed en dan gaat het toch weer mis. O jee, o jee, nou buur. Buurman & Buurman laten alles weer heerlijk in het honderd lopen. En uiteindelijk is alles toch weer naar tevredenheid. A je to!

Buurman & Buurman: Experimenteren er op los | Speelduur: ca. 60 minuten | Kijkwijzer: AL | Distributeur: Just Film Distribution

Elles
Delen is enorm lief

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.