Beste schoenen achillespees – een redding bij achillespeesontsteking

Rond de zomer begon ik weer met sporten. Heerlijk en al snel merkte ik dat ik qua conditie en spierkracht niks te klagen had. Ik begon voorzichtig met 10 minuten crosstrainer en breidde dit zelfs uit naar 30 minuten. Maar dat uitbreiden deed ik wat te enthousiast en die steekjes in mijn kuit.. ach ik ben nog niet verzuurd gewoon doorgaan. Dat had ik beter niet kunnen doen want het gevolg was zeer hardnekkige achillespeesklachten. Daar had ik wel nieuwe schoenen bij nodig. Maar wat zijn de beste schoenen voor achillespees klachten.

Achillespeesontsteking

Na die 30 minuten en pijnlijke kuiten gingen wij een week op vakantie. Op vakantie hebben we lekker veel gewandeld en dat ging af en toe niet zo van harte. Ik kon op sommige momenten amper nog een stap zetten van de pijn, maar liep toch stug door. Ja eigenwijsje ben ik, ik weet het ik had achillespeesontsteking te pakken.

Een achillespeesontsteking, ook wel Achillespees tendinitis genoemd, is een aandoening waarbij de Achillespees, die de hiel verbindt met de kuitspieren, ontstoken raakt. De ontsteking kan optreden als gevolg van overmatig gebruik, overbelasting of herhaalde stress op de pees. Sporters, vooral hardlopers, zijn vaak vatbaar voor deze aandoening.

Enkele veelvoorkomende oorzaken van Achillespeesontsteking zijn:

  1. Overbelasting: Herhaalde stress op de Achillespees zonder voldoende rust kan leiden tot irritatie en ontsteking.
  2. Verkeerd schoeisel: Het dragen van schoenen met onvoldoende ondersteuning of het dragen van versleten schoenen kan de kans op Achillespeesontsteking vergroten.
  3. Verandering in trainingsintensiteit: Plotselinge veranderingen in de intensiteit van lichamelijke activiteit, zoals het verhogen van de afstand bij hardlopen, kunnen de pees overbelasten.
  4. Onvoldoende opwarming: Onvoldoende opwarming en stretchen voorafgaand aan fysieke activiteit kan de pees kwetsbaar maken voor blessures.
  5. Veroudering: Naarmate mensen ouder worden, kunnen de pezen minder elastisch worden, waardoor ze vatbaarder worden voor ontstekingen.

De symptomen van Achillespeesontsteking kunnen zijn:

  • Pijn en stijfheid langs de Achillespees, vooral ’s ochtends of na langdurige inactiviteit.
  • Zwelling en gevoeligheid langs de pees.
  • Roodheid en warmte in het gebied van de ontsteking.
  • Moeite met lopen of pijn bij het opstaan op de tenen.

De behandeling van Achillespeesontsteking omvat vaak rust, ijsapplicaties, ontstekingsremmende medicijnen en het vermijden van activiteiten die de pees belasten. Fysiotherapie kan ook nuttig zijn om de spieren rond de pees te versterken en de flexibiliteit te verbeteren. Natuurlijk heb je ook de beste schoenen voor je achillespees nodig.

In sommige gevallen kan ernstige ontsteking leiden tot de vorming van littekenweefsel of een verdikking van de pees, wat het risico op verdere blessures kan vergroten. Bij aanhoudende pijn of ernstige symptomen is het raadzaam om medische hulp te zoeken voor een nauwkeurige diagnose en passende behandeling.

Lees ook deze blog om je schoenen weer fris te laten worden!

Naar de Fysiotherapeut

Weer terug thuis besloot ik dan ook maar om een afspraak te maken bij de Fysiotherapeut. Het voordeel van mijn sportschool is dat er in hetzelfde gebouw een fysio zit die je ook gelijk op je vertrouwde sportomgeving oefeningen kan laten doen. Ideaal alleen waren mijn kuiten inmiddels van beton en kon ik bijna niet normaal afrollen door de achillespeesontsteking, dus echt sporten zat er nog niet in. Een beetje fietsen was het enige wat pijnvrij lukte van de cardio oefeningen. Ik had echt dringend de beste schoenen voor een achillespees nodig.

Ja dit klinkt heel dramatisch maar achillespees klachten zijn dus echt superrot dus maanden later liep ik nog rond met verkeerde schoenen voor mijn achillespees! Ik liep thuis met verhoogde pantoffels met zooltjes erin om de kuitspieren te ontlasten en stond meerdere keren per dag op de onderste trede om te rekken. Nou ja dat rekken bij de trap was pas na een paar maanden zelfs want in het begin was gewoon mijn kuit strekken al pijnlijk.

Geen gympen meer maar schoenen voor achillespees klachten

Waar ik echt nooit last van mijn voeten heb gehad en het liefst op blote voeten of slippertjes rondwandel in de zomer en op gympen in de koude maanden heeft mijn Fysiotherapeut mij verzocht om voor de beste schoenen achillespees met een goed voetbed te zorgen. En dan ook nog het liefst schoenen met een losse inlegzool zodat ik er zooltjes * voor achillespeesklachten in kan doen. Want dat ik hier nog wel langer last van zou hadden was een feit geworden.

Ik ging wat schoenenwinkels af en vond bij een schoenenwinkel goede medicus schoenen voor achillespees klachten. Niet helemaal mijn stijl, maar ik was al lang blij dat ik schoenen had gevonden met een losse zool en een goed stevig profiel en niet zo’n groot hakje. Want ik liep nooit op hakken! Deze stevige wandelschoenen hebben in elk geval gezorgd voor een flinke afname van mijn achillespeesklachten waar ik erg blij om ben. Ze waren ook nog eens lekker warm met de koude dagen, maar nu met de lente in zicht was ik toch ook wel op zoek naar wat meer modieuze schoenen of laarzen die goed zijn voor mijn achillespees.

Beste schoenen achillespees – stoere combats

combat boots

Een tijdje geleden zag ik op de site van Sacha hele gave combat boots. Zouden die geschikt zijn als schoenen voor achillespees klachten? Sindsdien heb ik steeds dat liedje in mijn hoofd van:

Beste schoenen achillespees voor achillespeesklachten heb je speciale schoenen nodig om spieren te ontzien. Wandelschoenen of sportschoenen

Ik heb ze nu al een paar keer lang aangehad en ze zitten heerlijk! De stoere bruine combat boots van leer hebben een rits aan de buitenzijde. Zo past hij goed voor mensen met slanke of dikke kuiten. Of je kiest er voor om ze losjes te dragen! De hakhoogte is bescheiden met 2,5cm. Ideaal voor iemand als ik dit dus al jaren niet meer op hakken had gelopen. Er zit een losse inlegzool in de schoen waardoor ik er mijn achillespeesklachten verhoginkjes in kan zetten.

Waar ik dus al dacht ik dat voortaan geen leuke schoenen meer aan kon door de achillespeesklachten, valt dat gelukkig wel mee want ik vind deze stoere combat boots dus echt geweldig! In mijn ogen de beste schoenen achillespees en ook nog eens modieus!

En goed nieuws, na een jaar trouw oefeningen doen was ik van mijn klachten af!

Ben jij op zoek naar schoenen voor achillespeesklachten?

Lees ook deze blogs

Footer4 nieuw
ellen
Delen is enorm lief

ellen

Hoi Ik ben Ellen eigenaar van MamaScrapelle. Ik ben dol op nieuwe ervaringen zoals uitstapjes en nieuwe producten uitproberen. Mijn dochter uit 2013 en man testen graag met me mee. In het dagelijks leven sta ik 3 dagen per week op de leukste Montessori school van Den Haag. Ik ben 5 jaar gastouder geweest en heb dus veel ervaring met kinderen van alle leeftijden. In de tijd dat ik mij weet los te wurmen van een schermpje lees ik graag een boek. Samen met Selena beheren we een toffe boekenblog. www.stoerleesvoer.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.