Een bedrijfsrecherche inhuren. Hoe doe je dat?

Je hoopt het nooit nodig te hebben en eigenlijk wil je het niet weten, maar helaas gebeurt het écht dat mensen niet ontkomen aan een bedrijfsrecherche inhuren. Om mensen die van de aardbol verdwenen lijken te zijn op te sporen.

In het echt

Al sinds dag 1 volg ik trouw de afleveringen van Goede Tijden Slechte Tijden op de televisie. Waar er net als in het echte leven, in de loop der jaren steeds meer verschillende gezinssamenstellingen zijn ontstaan. Het aantal keren dat er een privé detective wordt ingezet om iemand op te sporen is haast niet te tellen, ik geloof dat half Meerdijk al eens naar het buitenland is gevlucht. De meeste mensen denken dat dit soort dingen alleen in soaps gebeuren. Maar in het echt kun je ook een bedrijfsrecherche inhuren!

Waarom zou je een bedrijfsrecherche inhuren?

Bijvoorbeeld om de vader van je kind op te sporen. Ik ken genoeg vrouwen die bewust alleenstaande moeder zijn van een kindje dat verwekt is met donorzaad. De meeste van die vrouwen zijn zwanger geraakt dankzij een kliniek waar men het donorzaad inbrengt en dat betekent dat het kind vanaf de leeftijd van 16 jaar de contactgegevens van de donor kan opvragen. Maar wat nu als het adres niet meer blijkt te kloppen? Een bedrijfsrecherche inhuren kan in zo’n geval een uitkomst zijn om hem toch te vinden.

Personen opsporen – bedrijfsrecherche inhuren

Als je kiest om zwanger te worden dankzij donorzaad, dan hoeft dat niet per sé via een kliniek. Sommigen hebben (al dan niet via een oproep op internet) iemand gevraagd om te helpen met hun kinderwens. Wat je bijvoorbeeld wel eens bij lesbische stellen ziet, is dat ze samen met een homostel een kind opvoeden in de vorm van co-ouderschap. Dan is het kindje van kleins af aan de ene week bij de moeders en de andere week bij de vaders. Daar worden van te voren natuurlijk goede afspraken over gemaakt en bij de notaris vastgelegd, maar stel je voor dat een van de stellen (met voorbedachte rade?) hele andere ideeën zouden hebben en samen met het kindje met de noorderzon vertrokken zijn? Dan kun je een bedrijfsrecherche inhuren en daarmee deze vermiste personen opsporen.

bedrijfsrecherche inhuren
Image by Jan Alexander from Pixabay

Onvrijwillig

Een bedrijfsrecherche inhuren kan om de (misschien wat extreme) bovenstaande voorbeelden wanneer iemand vrijwillig is verdwenen. Ook door hoge schulden of het ontwijken van alimentatie kunnen mensen niet gevonden willen worden. Helaas komt het ook voor dat mensen ónvrijwillig verdwijnen en wanneer blijkt dat het niet om een misdrijf gaat, dan wordt er door de politie en justitie (te) weinig aandacht aan besteedt. Als nabestaande kun je in zo’n geval natuurlijk geen minuut langer wachten totdat je weet waar de dierbare persoon zich bevindt. Ook in deze nare situatie kun je een bedrijfsrecherche inhuren.

Opdracht voor de recherche

Bij iedere opdracht werkt de bedrijfsrecherche van Active CSI volgens een vast concept. Na een intakegesprek, waarin men de opdracht en de kosten bespreekt, gaat het onderzoek van start. Er wordt intensief contact onderhouden met de opdrachtgever om de voortgang van het onderzoek te waarborgen en de opdrachtgever niet voor onverwachte kosten te laten staan. Ook volgt een rapportage conform het wetboek van strafvordering. Omdat elke opdracht anders is, wordt in overleg met de opdrachtgever bepaald welke aanpak de beste is. En wanneer er behoefte is aan bemiddeling tussen de betrokkenen en instanties als politie, kinderbescherming of gemeentelijke instellingen, zal Active CSI optreden als efficiënte en klantgerichte intermediair.

Footer3
Delicia
Delen is enorm lief

Delicia

Ik ben Delicia en van 2018 - 2021 zat ik met veel plezier in het blogteam van StoerLeesVoer en MamaScrapelle. Ik schreef hier niet alleen graag reviews van peuterboeken, maar ik vond het ook erg leuk om mijn visie en ervaringen te delen over gezondheid, interieur en (actieve) uitstapjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.