Airco babykamer – een tip om kinderkamer koel te houden

Ik weet nog heel goed toen ik 8 jaar geleden moeder werd ik in de zomer mij heel erg afvroeg hoe ik in hemelsnaam mijn baby van 4 maanden veilig kon laten slapen in haar kinderkamer. Het lukte mij niet om haar babykamer koel te houden. We kochten een ventilator en dat bracht enige verlichting, al bracht ze meer nachten gezellig in onze slaapkamer door, waar het iets beter uit te houden was. Aan een airco voor de babykamer had ik totaal niet gedacht.

babykamer koel houden
Foto door kids & me Duitsland op Unsplash

Kinderkamer koel houden

Toen ze 2 jaar oud was verhuisde ze naar de andere kant van het huis naar een grotere kamer. Hier was het beter te koelen omdat de zon hier niet de hele middag vel op scheen. In haar oude kamertje zat ze precies op een hoek waar de zon de hele dag vol op scheen. Het lukte ons niet om de babykamer koel te houden en wisten nog niet van het bestaan van mobiele airco’s.

Airco babykamer - een tip om kinderkamer koel te houden. Baby slaapkamer met ventilator afkoelen. Met mobiele airco fijne temperatuur

Mobiele Airco babykamer

Inmiddels zijn wij ouder, wijzer en hebben wat meer speurwerk op het internet gedaan. Mobiele Airco’s zijn een uitkomst bij de steeds warmer wordende zomers. Met dank aan de klimaatverandering uiteraard. Dit jaar zal het vermoedelijk een vakantie in eigen land gaan worden, in eigen huis. Niet op vakantie naar het buitenland waar de hotelkamers standaard een airco hebben. Het zal gek zijn, maar het is even niet anders.

In plaats van geld uit te geven aan vakantie, geven wij dit jaar liever geld uit aan ons huis. Een van de dingen die op de lijst staan is een Mobiele Airco om de slaapkamer koel te houden. Alleen waren wij nog zoekende hoe dat ook een beetje energiezuinig kan. Want ja ook wij zijn ons bewust van de klimaatveranderingen en willen wel helpen. Ik vond het een beetje onzin om zo’n slang uit het raam te hangen waarbij de warme lucht net zo hard weer naar binnen komt. Zoiets als dweilen met de kraan open. Heb jij wel eens aan een Airco voor de babykamer gedacht?

Airco babykamer - een tip om kinderkamer koel te houden. Baby slaapkamer met ventilator afkoelen. Met mobiele airco fijne temperatuur
Afbeelding van ErikaWittlieb via Pixabay 

Airco babykamer met Airco Seals

En toen kwam ik de producten tegen van Airco Seals. Perfect als Airco babykamer of de kinderkamer. Veel kinderen hebben zolderkamers waar een uitbouw bij is geweest. Warmte stijgt omhoog en daarmee zijn vaak de kinderkamers het warmste in huis. Een kinderkamer koel houden is voor veel kersverse ouders een uitdaging. Airco Seals heeft bijvoorbeeld speciaal voor de Airco Dakraam Afdichting – Velux producten, maar ook voor deuren, schuiframen en kantelramen.

De producten van Airco Seals zijn denk ik de beste oplossing om je mobiele airco slang af te sluiten tijdens gebruik bij een dakraam. Het klittenband plaats je super eenvoudig op het raamkozijn. Meet van te voren even de hoogte en breedte en kies de juiste maat op de website. Kijk in onderstaand filmpje hoe simpel het gaat.

Zoals je ziet hebben wij voor alle ramen horren. Dit hebben wij bij onze kozijnen gekocht. Maar ook bij Airco Seals kun je horren bijbestellen. Zo blijft de slaapkamer koel en daarbij heb je overdag en ‘s nachts geen last meer van insecten die bijvoorbeeld de nachtrust kunnen verhinderen!

Kiep Kantelraam

Wij kozen voor de Airco Kiep-kantelraam afdichting van Airco Seals. Het was echt supersnel te installeren. Ik heb ook even getest of de tape met klittenband weer makkelijk van het kozijn afgaat, bij ons was dit het geval. Maar ik denk dat wij de tape gewoon na de zomer laten zitten, zodat bij de volgende zomer ik snel de afdichting kan bevestigen.

Ohw ik kan niet wachten tot de zomer daar is. Een babykamer koel houden wordt een eitje met een mobiele airco. Net zoals de slaapkamer van je oudere kinderen of voor jezelf. Geen slapeloze nachten meer, zeurende kinderen door slaapgebrek en ga zo maar door. Uitgerust de zomer door in een koele slaapkamer! Want dat is beter voor de gezondheid, je nachtrust, je humeur en als moeder en vader heel erg belangrijk: je humeur!

Footer2
ellen
Delen is enorm lief

ellen

Hoi Ik ben Ellen eigenaar van MamaScrapelle. Ik ben dol op nieuwe ervaringen zoals uitstapjes en nieuwe producten uitproberen. Mijn dochter uit 2013 en man testen graag met me mee. In het dagelijks leven sta ik 3 dagen per week op de leukste Montessori school van Den Haag. Ik ben 5 jaar gastouder geweest en heb dus veel ervaring met kinderen van alle leeftijden. In de tijd dat ik mij weet los te wurmen van een schermpje lees ik graag een boek. Samen met Selena beheren we een toffe boekenblog. www.stoerleesvoer.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.