Skip to Content

Zonbescherming van Louis Widmer, producten voor een heel gezin

Wat is er veel keuze hè tegenwoordig in zonnebrand? Welke bij jou past is natuurlijk afhankelijk van jouw wensen en voorkeuren. Maar dat we ons moeten beschermen tegen de zon is een ding wat zeker is. Voor een gezonde huid, maar ook voor een mooie bruine kleur die lang blijft. Ja echt! Langzaam en op een goede manier kleuren blijft langer dan kort en heet branden. Want je weet het… wie zijn vingers brandt moet op de blaren zitten :). Voor MamaScrapelle hebben wij als gezin de zonbescherming van Louis Widmer getest. Een sun gel, een sun protecting face met anti-ageing, kids en een after sun. Allen zeer geschikt voor een gevoelige huid. Maar daarnaast bevatten ze meer speciale goede eigenschappen. Lees vooral verder!

Zonbescherming van Louis Widmer volwassen kind gevoelige huid zonnebrand

Wat doet de zonbescherming van Louis Widmer?

Wil je deze zomer je huid optimaal beschermen en tegelijkertijd zorgeloos van de zon genieten? De verzorgende zonnebeschermingsproducten van Louis Widmer geven je zorgeloze, mooie zomerdagen én tegelijkertijd een heerlijk verzorgde en gezonde huid. Voor alle huidtypen heeft dit mooie merk wel een passend product. Want de zon geeft ons warmte, vitamine D en een opgewekt humeur. Maar teveel is dan weer schadelijk. Daarbij kan een teveel aan zonnestralen het huidverouderingsproces flink versnellen en dat willen we natuurlijk niet.

Niet alleen omdat we er meestal graag zo lang mogelijk jeugdig uit willen zien. Maar ook omdat het echt gewoon gezonder is om jezelf goed te beschermen. Een huid met te veel zon en te weinig bescherming droogt snel uit, raakt geïrriteerd en kan zelfs gaan ontsteken. De zonbescherming van Louis Widmer staat bekend om het ‘alles in één’ innovatieve concept. En zo ook met de producten die we mochten testen. Ze bezitten allemaal meerdere mooie eigenschappen!

vitamine D zon buiten boom

Waarom is zonnebescherming zo belangrijk?

UV-stralen zijn niet altijd even sterk. Terwijl een lichte UV-bescherming in het voorjaar nog voldoende is, zijn de UV-stralen van mei tot augustus zeer intens. En let op, ook in de schaduw weten de UV-stralen je nog te bereiken! Dus smeren met de zonbescherming van Louis Widmer doe je niet alleen als je in de zon gaat.

De meeste van deze stralen zijn langgolvige UVA-stralen die zelfs door vensterglas tot in de diepere huidlagen doordringen. Zij tasten de ondersteunende werking van collageen en elastine aan en versnellen het huidverouderingsproces en de vorming van rimpels en pigmentvlekken. De UVB-stralen zijn energierijk en dringen daarentegen alleen door in de bovenste laag van de huid, de opperhuid. Door reflectie, vooral in water, op beton en in de sneeuw, kunnen ze echter zeer intens werken en leiden tot pijnlijke zonnebrand.

Om je huid tegen schade door de zon te beschermen, is een dagelijkse UV-bescherming daarom bijzonder belangrijk. Een bescherming die tegen beide stralen beschermt. En laat dat nou in alle zonbescherming van Louis Widmer zitten.

Zonbescherming van louis widmer

Kies de juiste beschermingsfactor

Bij het zonnebaden is het belangrijk dat je je voldoende insmeert en de juiste beschermingsfactor voor je huidtype kiest. Een zonnebrandcrème met een te lage beschermingsfactor beschermt je huid onvoldoende en kan erg snel tot ernstige zonnebrand leiden. Ik heb prima bescherming bij factor 30 van de zonbescherming van Louis Widmer. Maar mijn huid verbrandt ook niet snel.

De eerste stap naar de juiste beschermingsfactor is het bepalen van je huidtype. Waarom? Omdat iedereen zijn eigen natuurlijke bescherming tegen UV-stralen heeft. Dit hangt van je eigen huidtype af. 
Mensen met een erg lichte huid zijn bijvoorbeeld van nature slechts 5 tot 10 minuten tegen zonnebrand beschermd. Terwijl mensen met een donkere huid tot 90 minuten beschermd zijn.

Wil je weten wat jouw huidtype is en hoelang deze beschermd is en op welke wijze? Kijk dan eens hier op de website van Louis Widmer

Zonbescherming van Louis Widmer

Zonbescherming van Louis Widmer, welke hebben we getest?

Wij hebben als gezin 4 typen zonbescherming van Louis Widmer getest. Allen verbranden we niet snel maar het kan zeker wel eens gebeuren. Daarbij hebben we wel een gevoelige huid. Zeker mijn dochters en ik. We kunnen op zonneproducten best allergisch reageren. Geen idee nog waarom. Maar we zijn wat terughoudend om die reden. Zeker met een huid die al wat gevoelig is van zwemmen, zon en warmte kan een product nogal eens irriteren. Daarbij hebben wij een opzetzwembad en is dus een zonbescherming fijn die redelijk waterproof is en niet gaat prikken in de ogen.

We hebben de volgende producten getest

Sun gel factor 30

 • Hoge bescherming
 • Ideale zonnebescherming voor mensen met een zonneallergie en/of vette huid
 • Lichte, niet-vette gel 
 • Zonder emulgatoren. Zonder alcohol
 • Dringt snel in de huid
 • Verzorgt en hydrateert de huid
 • Een natuurlijk bestanddeel dat melanine stimuleert, activeert het bruiningsproces
 • Verbetert de natuurlijke bescherming van de huid
 • Is waterbestendig
 • UV-filters beschermen de huid langdurig
sun gel en sun protection face spf

Sun protection face factor 30

 • Zonnebescherming en dagverzorging in één tube
 • Is geschikt voor de gevoelige oogomtrek
 • Hoge bescherming dankzij de combinatie van doeltreffende UVA-, UVB- en breedspectrumfilters
 • Anti-ageing verzorging voor de gevoelige huid van het gezicht
 • Dringt snel in de huid en laat geen vette film op de huid achter. De huid wordt weer zacht
 • Het antirimpelbestanddeel Matrixyl® 3000 vult rimpels als het ware van binnenuit op
 • Panthenol en L-Arginine (aminozuur) verzachten de geïrriteerde huid en optimaliseren de hydratatie van de huid
 • RonaCare® AP «Advanced Photoprotection»:­ drievoudig beschermingsmechanisme
 • Heel licht geparfumeerd
kids zonnebrand neutraal waterbestendig

Kids skin protection cream factor 25

 • Bijzonder mild voor de huid. Optimale huidtolerantie
 • Zonder chemische filters
 • Minerale filters reflecteren de UV-stralen
 • Beschermt, verzorgt en hydrateert
 • Zonder parfum. Zonder kleurstoffen.
 • Waterbestendig
 • Ook geschikt voor baby’s
 • Niet geparfumeerd

After sun

 • Verzachtende lotion met aloë vera
 • Zonder emulgatoren
 • Verzacht, verfrist en verzorgt de huid
 • Maakt de huid zacht, soepel en elastisch
 • Ook ideaal voor de allergiegevoelige huid
Zonbescherming van Louis Widmer after sun

Onze mening over zonbescherming van Louis Widmer

Bij de volwassen zonbescherming van Louis Widmer voor het gezicht staat dat deze niet tot zeer mild geparfumeerd is. Heel eerlijk, het is wel echt minimaal. En daar sta ik altijd een beetje dubbel in. Ik hou van geuren. Dit legt vaak meteen een ankertje in mijn hoofd naar fijne zomerherinneringen. Maar, en dat is een dikke maar, geur betekent ook parfum en dat is heel vaak irritatie. De hele milde tot geen geur voor alle vier de producten is wel aangenaam voor zover mogelijk.

Ik ben zelf als volwassen vrouw heel blij met de anti-ageing sun protection face cream. Het is een kleine stijlvolle tube die ik ook als dagcrème ben gaan gebruiken op zonnige dagen. Er zijn mensen die aanraden om altijd een dagcrème met een factor te gebruiken. Maar ik hoor daar niet bij. Op zonnige dagen waar ik veel buiten ben wel, en dan is deze zonbescherming van Louis Widmer echt heel fijn. Juist ook door de neutrale geur. Het smeert fijn en is absoluut niet vet! Precies deze ervaring heb ik ook met de sun gel. Wat smeert dit fijn én het is waterbestendig! Even dobberen op mijn luchtbed in ons zwembad en ik blijf goed beschermd. Het drijft niet meteen in het water en van mijn huid af.

Zonbescherming van Louis Widmer

Kinderen en after sun

Deze zonbescherming van Louis Widmer is wat dikker en vetter. Het smeert iets intensiever en laat een ietwat witte waas achter. Althans dat dacht ik eerst. Al vrij snel trekt het in en is die waas weer weg. Mijn kinderen zijn gewoon wat ongeduldig tijdens het insmeren en ik dus ook. Daarbij vind ik het eigenlijk altijd wel fijn als het even beetje wit blijft want zo kan ik zien waar ik allemaal al ben geweest. Dat doet dit product dus, om vervolgens lekker in te trekken. En ook deze zonnebrand is aangenaam waterbestendig! Mijn meiden glijden niet meteen uit in het zwembad omdat de zonnebrand glibberig wordt in het water.

De after sun is heerlijk licht en verkoelend. Bij dit product had voor mij wel iets meer frisse geur mogen zitten. Maar nogmaals door die neutrale geur is mijn huid heel blij ermee. Niemand van ons heeft een allergische reactie gekregen op één van deze 4 producten in de zonbescherming van Louis Widmer. Het beschermt, voedt en past eigenlijk perfect bij onze wensen.

En zo achteraf kan ik alleen maar blij zijn dat deze zonbescherming van Louis Widmer zo neutraal is. Het doet wat het moet doen zonder onnodige extra ingrediënten die kunnen irriteren. Wij zijn oprecht fan en deze items staan vooraan om gepakt te worden met smeren.

Wat vind jij belangrijk in zonbescherming? Vergeet vooral niet om ook after sun te gebruiken. Naverzorging is zo belangrijk. Je huid zal je dankbaar zijn!

Lees ook
Anti Aging verzorging

Eelt verwijderen

Zonbescherming van Louis Widmer
Footer4 nieuw
Selena
Delen is enorm lief

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.