Zo kom je van je fruitvliegjes af!

Een jaar geleden al weer schreef ik een blog met 5 tips om van je fruitvliegjes af te komen. Nog steeds gebruiken wij de bier truc altijd redelijk succesvol tot ik werd benaderd door Fruit Fly Ninja om hun product tegen fruitvliegjes te proberen. Ik zei natuurlijk stuur maar door ik ben heel erg benieuwd! Jij ook?

Fruitvliegjes een plaag

Fruitvliegjes zijn echt een plaag. Ze zijn super klein waardoor je in eerste instantie niet ziet dat je ze hebt. Daarnaast kun je ze niet meppen met een vliegenmepper omdat ze zo klein zijn. Ze zijn stil en vermenigvuldigen zich snel. Met het broeierige warme weer komen ze overal vandaan en komende week is het weer feest met een hittegolf.. Daar houden die vervelende fruitvliegjes wel van!

grolsch fruitvliegjes

Grolsch versus Fruit Fly Ninja

Wij gebruiken onze bierval met Grolsch bier erin altijd nog als ik weer fruitvliegjes opmerk. Eigenlijk was ik niet van plan om wat nieuws te testen maar door de enthousiaste site van Fruit Fly Ninja raakt ik overstag om wat nieuws te proberen.

fruit fly ninja

Op de site staan 4 redenen om voor hun product te kiezen.

  • Sterkste lokstof ter wereld
  • Biologisch en Food Grade
  • Stick & Go
  • Discreet uit het zicht te plaatsen

Sterke lokstof

Wij hadden vorig jaar al de test met meerdere huis tuin en keuken middelen gedaan en kwamen er toen achter dat bier, met name Grolsch dus ;-), het allerbeste werkte. Dus wij wilden de uitdaging wel aan.

Helaas moet ik eerlijk bekennen dat de fruitvliegjes de Fruit Fly Ninja vele malen lekkerder vinden dan bier. Mhmz inderdaad een sterke lokstof dus!

Biologisch fruitvliegjes val

Sja hier kan ik niet heel veel terugvinden op de site. Behalve dat het plastic in de PMD bak kan en dat het product voldoet aan de HACCP richtlijnen van april 2016. 1 verpakking gaat ongeveer een week mee, daarna moet je het vervangen voor een nieuwe.

Het bakje met bier wat ik neerzette ververste ik om de 3 dagen en daarvan ging de inhoud door de gootsteen en het folie in de PMD bak. Maar dit voldoet natuurlijk niet aan de HACCP richtlijnen.

Stick & GO

Ja hiermee kreeg ik wel even een kleine woordenwisseling met manlief. Want ik ging zomaar wat in de keuken ophangen met plakspul. Wat als dat er niet goed afkwam? Wat als het de keuken zou beschadigen.

Maar echt waar! Na 7 dagen kon ik het zonder enige vorm van schade verwijderen van onze keukenkast. En makkelijk ook. De fruitvliegjes zaten mooi gevangen! Inhoudt legen in de gootsteen, dop erop en in de PMD bak.  Supereasy

Ja en dat bakje met Grolsch stond altijd maar in de weg op het aanrecht. Wat mij gelijk bij het laatste punt aanbrengt.

Discreet fruitvliegjes vangen

Door de stick & go manier kun je de fruitvliegjes vanger in een keukenkastje of aan de zijkant van een keukenkastje of achter je prullenbak plaatsen bijvoorbeeld. Aangeraden wordt om hem op ooghoogte te plaatsen. Dat zal dus ergens tussen de 1.5m en 1.9m zijn.

fruitvliegjes

Bij ons hing hij netjes in een donker hoekje van de keuken, niemand kon hem zien, geen kind kon erbij en de fruitvliegjes vonden hun weg wel!

Ben ik om?

Ja ik ben om! En zo enthousiast dat ik nog iemand anders ook blij mag maken! Wat zeg ik 2 personen!!

Winactie Fruit Fly Ninja

Ik mag 2 try out packs ter waarde van €9,95 weggeven aan de volgers van MamaScrapelle.

Wat moet je hier voor doen?

  • Laat in een reactie hieronder weten waarom jij hulp nodig hebt tegen fruitvliegjes
  • Like de post op Facebook en/of deel deze post
  • Like Fruit Fly Ninja op Facebook

Voor extra kans:

Volg MamaScrapelle op Facebook/Instagram/Twitter

sweeps vakantie

Vergeet ook niet mee te doen aan de sweeps winactie 

 

Facebook Comments

ellen

Hoi Ik ben Ellen eigenaar van MamaScrapelle. Ik ben behoorlijk creatief en dol op prentenboeken en op stap gaan met mijn man en 6 jarige dochter!