Romeinse weken in Museumpark Archeon

Ben jij al wel eens in het Archeon geweest? Ik nog niet, maar mijn dochter al wel. Haar verhalen klonken zo gaaf dat ik er snel naar toe wil gaan. Misschien ga ik dat wel de komende twee weken doen want van 1 tot en met 16 augustus zijn de jaarlijkse Romeinse weken! De Romeinse legionairs slaan hun kamp op, en worden daarbij vergezeld door ambachtslieden, dames, slaven en kinderen.

Romeinse weken
Romeinse weken

Word een Romein!

Breng jij een bezoek aan het Romeinse kampement tijdens de Romeinse weken? Dan kun je speciale demonstraties bekijken en ‘s middags het spectaculaire gladiatorengevecht in de arena bijwonen.

Het Archeon is deze twee weken extra lang geopend van 9.00 tot 18.00 uur. Tijd zat om zelf een echte Romein te worden dus! Je wordt getraind in het Romeinse leger, gaat prachtige sieraden maken en gaat terug in de tijd naar de Romeinse school. Terug in de tijd past perfect bij het thema van de kinderboekenweek 2020!

Aan het einde van het bezoek ontvangen de bezoekers een heus certificaat!

Romeins Bacchanaal tijdens de Romeinse weken

Tijdens de Romeinse weken wordt op zaterdag 8 augustus in de Romeinse herberg een groots bacchanaal georganiseerd. Hier is volop vertier en vermaak voor de bezoekers. Uiteraard op 1.5 m afstand!

Een bacchanaal is een feest in de oudheid ter ere van de Romeinse wijngod Bacchus waarop veel gedronken werd. Ter ere daarvan worden om 18.00 uur de gasten welkom geheten door de Romeinen met een Romeins welkomstdrankje. Er zullen heerlijke Romeinse gerechten worden geserveerd en het kledingvoorschrift is uiteraard Romeins. In de herberg liggen de tunica’s en palla’s al klaar.

Voor reserveringen en meer informatie over het Romeins Bacchanaal kijk je hier.

Romeinse weken
Romeinse weken

Beleef de geschiedenis in Museumpark Archeon

Je zwerft door de prehistorie, kom héél dichtbij de Romeinen, ontdekt het Romeins Museum en duikt in de middeleeuwen.  Je stapt midden in de geschiedenis en ontdekt hoe het vroeger was. De gebouwen, hutten en huizen hebben echt in ons land gestaan of staan er nog steeds. Ben jij op zoek naar een educatief en leuk uitje met je kinderen tijdens de staycation? Breng een bezoek aan het Romeins Museum en ontdek de échte vondsten uit Zuid-Holland.  Het kan allemaal tijdens de Romeinse weken! Het klinkt echt fantastisch vind ik.

Samen een veilig bezoek aan Archeon tijdens de Romeinse weken

Archeon voert de maatregelen door uit het protocol ‘Samen een veilig bezoek aan Archeon’. Deze sluiten aan bij de richtlijnen van het RIVM. Dit protocol is samengesteld aan de hand van het protocol Club van 11, de Nederlandse Museumvereniging en het coronaprotocolteam van Archeon. Doordat ze deze maatregelen strikt naleven, zorgen ze ervoor dat jouw dagje uit tijdens de Romeinse weken plezierig zal verlopen. 

Reserveer het bezoek vooraf 

Om Archeon te bezoeken hebben alle bezoekers een geldig entreebewijs en een aankomst tijdslot reservering nodig, ook als ze al een ticket of Museumkaart hebben. Zo worden de bezoekaantallen onder controle gehouden. Het bezoek kan gereserveerd worden op archeon.nl.  

Ga jij naar de Romeinse weken?

Delen is enorm lief

ellen

Hoi Ik ben Ellen eigenaar van MamaScrapelle. Ik sta voor de klas op een basisschool en hou van speelgoed testen, op stap gaan en creatieve dingen. Mijn dochter van 7 jaar test graag mee!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.