Mijn motorrijdende vader, een blog van vader én dochter!

Al tientallen jaren rijdt mijn vader motor. Speciaal voor zijn werk aangeschaft, vanwege de files. Niet lang daarna kwam er een helm voor een bijrijder. Hij had gehoopt op mijn moeder, maar die vond het te eng. Aan mij had hij gelukkig een goede vervanger. Ik vind het namelijk geweldig om lekker achterop te zitten en te genieten van de wind….. tegen mijn helm. Wie wil nou niet een motorrijdende vader? Eenmalig een blog geschreven door vader, én dochter over motorrijden.

Mijn allereerste motor

Ik was het beu om elke dag in de file te staan richting Rotterdam, dus besloot ik te gaan voor mijn motorrijbewijs. Nee, het was geen midlife crisis maar een bewuste keuze. Met een motor rij je zo door die files heen en dat leek mij ideaal. Daarnaast deed ik ook aan huisbezoeken en dan is zo´n motor veel fijner dan een auto. Zo gezegd, zo gedaan. Die motor kwam er. Ik liet mij ook goed informeren over de juiste bescherming, zoals een goede broek, jas en natuurlijk een goede helm, zoals bijvoorbeeld een shark helm . Wat was het een heerlijk gevoel om niet meer uren in die file te staan en wat later van huis te kunnen.

Mijn motorrijdende vader

De eerste keer dat mijn vader met zijn motor thuis kwam, kan ik mij nog goed herinneren. Ik vond het er stoer uit zien. Welk kind wil nou niet een motorrijdende vader? Mijn moeder vond het veel te spannend, dus pikte ik haar helm in en sprong regelmatig achterop de motor om lekker te touren. Heerlijk vond ik dat. Ik heb verschillende motoren de revue zien passeren. Maar om zelf mijn motorrijbewijs te gaan halen vond ik niet nodig. Achterop zitten vond ik leuk, maar verder hoeft het niet van mij.

Een rondje met mijn kleinkinderen

Het was natuurlijk leuk geweest als mijn dochter ook een motor had. Dan hadden we samen tochten kunnen maken. Maar dit is ook wel prima. Mijn kleinkinderen vinden mijn motor ook helemaal geweldig en regelmatig vragen ze of ze er even op mogen zitten. Ik zie dan die glinstering in hun ogen. Wat wil een opa nog meer? Ooit hoop ik dat één van hen het motorrijbewijs gaat halen zodat ik samen met mijn kleinkind kan touren. Maar daarvoor zijn ze nog te jong. Tot die tijd geniet ik van hun gezichten als ze op mijn motor mogen zitten. Een motorrijdende vader, ik bedoel opa is ook geweldig, toch?

motorrijdende vader simon

Goede motorkleding is een must voor een motorrijdende vader

Ik heb kinderen en kleinkinderen, daarom wil ik mij zo goed mogelijk beschermen. Een paar jaar geleden ben ik onderuit gegaan door olie op de weg. Beide polsen gebroken, maar dankzij mijn kleding had ik verder geen verwondingen aan mijn lichaam. Goede motorkleding is daarom erg belangrijk. Ik draag een speciale motorjas en broek. Deze broek gaat gewoon over mijn eigen broek heen, dus prima te doen. Het is ook zo aan en uit, dus geen excuus om het niet te dragen.

Motorrijden met zijn tweeën

Of ik ooit een motorrijbewijs ga halen? Ik denk het niet. Sinds ik zelf kinderen heb zit ik ook bijna niet meer achterop bij mijn motorrijdende vader. Ik zie het nog wel gebeuren dat die twee van mij een helm gaan kopen zodat ze met opa lekker kunnen rijden. Zij vinden die motor helemaal geweldig. Het is zelfs zo concreet dat mijn vader is gaan kijken naar een zitje zodat ze achterop kunnen. Er zijn genoeg mooie plekken waar je kan rijden.

Limburg is the place to be

Mocht ik ooit weer een rit willen maken met mijn vader dan zou ik naar Limburg gaan. Daar is het, én ontzettend mooi, én je kan er goed rijden met de auto zonder al teveel drukte om je heen. Daarnaast zijn er ook genoeg B&B’s speciaal voor motorrijdende vaders. Ik bedoel natuurlijk motorrijders. 😉 Een weekje door Limburg trekken lijkt mij erg leuk en wie weet kan ik mijn vader ervoor porren. Ik ben alleen bang dat mijn kinderen dan mee willen. Haha. Maar mocht je een mooie tocht willen doen dan is Limburg zeker een aanrader!

Heb jij ook een motorrijdende vader? Ook Ellen haar vader rijdt motor en haar dochter klimt ook graag achterop voor de foto 😉

Footer3
Joyce
Delen is enorm lief

Joyce

HI, Ik ben Joyce en moeder van twee schatten van kinderen. Mijn zoon is geboren in 2014 en mijn dochter hebben we in 2017 mogen verwelkomen. Onze zoon is hoogsensitief en heeft extreme faalangst. Dankzij hem ben ik nu een expert op dat gebied. Als juf op de basisschool maak ik van alles mee. Kleuter tot groep 8, ik heb ze allemaal gehad. Ik vind het heerlijk om naar mijn werk te gaan en verveel mij geen dag.

1 reactie

  1. Wat een heerlijk schrijversduo! Hopelijk komen er meer blogs van deze twee. Ik had geen motorrijdende vader, maar had mij wel graag geleken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.