Motor rijden – een lijst met de 5 mooiste plekken

Motorrijden is echt heerlijk. Het geeft je een gevoel van vrijheid. Of je nu samen gaat of alleen. Je kan over paden gaan waar je met een auto niet komt. Gaan en staan waar je wil. Maar waar moet je zijn om heerlijk te rijden met je motor? Daarom in mijn blog de vijf mooiste plekken!

Wat moet je zeker niet vergeten?

Als je echt een tour wil doen dan is het fijn om goed zittende kleding te hebben. Hoge Motorlaarzen en goed passende motorhelmen is echt wel een must. Je moet het de hele tijd aan. Daarom is het van belang dat ze passend zijn. Zorg dat je de juiste maat hebt, want een loszittend motorhelm gaat echt pijn doen. En vergeet een goede zonnebril niet! Die zon kan soms zo gevaarlijk laag hangen. Vergeet je documenten voor je motor ook niet. Mocht je pech hebben dan heb ik je ieder geval alles bij je om weer snel op pad te kunnen!

foto van pexels.com gemaakt door SplitShire

#1 motor rijden in de Italiaanse Alpen

De Alpen zijn sowieso geweldig. Of je nu gaat wandelen of skiën. Maar wist je ook dat je er geweldig kan motorrijden? Er zijn online mooie routes te vinden die je naar geweldige uitzichten brengen. Gewoon adembenemend. Daarnaast zijn er in de dalletjes genoeg hotels speciaal voor motorrijders te vinden. Is het ook nog gezellig in de avond!

#2 Ontdek de Eifel in Duitsland

Of je nu langs de Moezel rijdt of via wijngaarden. De Eifel blijft een mooie plek om motor te rijden. Je kan er verschillende kanten op. Voor een geweldig uitzicht ga je naar De Hohe Acht. Maar wil je een burcht ontdekken dan is de Nürburgring iets voor jou. Wist je ook dat er in de Eifel sporen van vulkanen zichtbaar zijn? Daarnaast is het middeleeuwse stadje Trier echt het bezoeken waard. In de Eifel is genoeg te ontdekken en te beleven als je gaat motor rijden

motor rijden gotthardpass
Gotthardpass

#3 De Gotthardpass in Zwitserland

Iedereen kent wel de Gotthardtunnel. De langste tunnel van Europa waar je vaak uren moet wachten, maar wist je ook dat er een pass was door de bergen? Wij hebben hem al een aantal keer gedaan met de auto, maar ook met de motor is deze pass geweldig. Die bochten, het uitzicht en de dieren. Het uitzicht is er elke keer anders. En tussendoor kan je ook nog stoppen om een hapje te eten of zelfs te overnachten. Wij hebben er ooit sneeuw gehad. Midden in de zomer!

#4 Stelviopas, de hoogste geasfalteerde route

Praat je met echte motorrijders dan hebben ze allemaal wel van de Stelviapas gehoord. Een van de hoogste geasfalteerde routes van Europa. Heerlijk om met je motor overheen te rijden. In totaal is het een route van 48 kilometer met daarop plekken waar je echt moet stoppen. Daarnaast rij je ook door het nationaal park Stelvio heen. Wat wil je nog meer?

Motor rijden
foto van pexels.com door Dariusz Grosa

#5 Motor rijden in de Transfagarasan

Een van de spectaculairste routes ligt in Roemenië. Motorrijders kunnen hun hart hier ophalen, want deze route bestaat voornamelijk uit heel veel bochten en is 90 kilometer lang! Daarnaast ligt de top op 2000 meter hoogte! Even stoppen op een paar punten is zeker aan te raden. Het uitzicht is namelijk adembenemend. Vergeet dus zeker niet je camera! Helaas is deze alleen in de zomermaanden open, dus goed plannen is een must.

Welke route heb jij wel eens gereden? Of is er een route die zeker in dit lijstje moet komen? Laat het ons vooral weten!

Footer3
Delen is enorm lief

Joyce

HI, Ik ben Joyce en moeder van twee schatten van kinderen. Mijn zoon is geboren in 2014 en mijn dochter hebben we in 2017 mogen verwelkomen. Onze zoon is hoogsensitief en heeft extreme faalangst. Dankzij hem ben ik nu een expert op dat gebied. Als juf op de basisschool maak ik van alles mee. Kleuter tot groep 8, ik heb ze allemaal gehad. Ik vind het heerlijk om naar mijn werk te gaan en verveel mij geen dag.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.