Skip to Content

Meester Mark scheurkalender – een glimlach voor elke dag

De zomervakantie is nog in volle gang, maar ik heb al een scheurkalender voor het nieuwe jaar in huis! De Meester Mark scheurkalender zorgt elke dag voor een glimlach. Leuk voor meester en juffen, vaders en moeders, maar eigenlijk iedereen die van kinderlogica houdt.

voorkant

Elke dag lachen met de Meester Mark scheurkalender

Ik ben gek op scheurkalenders. Elke dag een nieuwe uitspraak, grapje of weetje. Vooral scheurkalenders waar iets bij te lachen valt, vind ik geweldig. Het leven is vaak al serieus genoeg, met vaak slecht nieuws. Hoe fijn is het dan om elke dag toch even te kunnen lachen? Dat gaat met de Meester Mark scheurkalender zeker lukken!

Herkenbaar voor juffen en meesters

Tja… als juf is deze kalender voor mij natuurlijk smullen! Ik kan echt genieten van de uitspraken van kinderen. Soms kunnen deze uitspraken heel vertederend zijn, en soms ronduit hilarisch. En soms hoor ik ook allerlei info van thuis. Dus papa’s en mama’s, een tip: pas op met wat je thuis zegt….
Alle juffen en meesters hebben weleens een grappig antwoord gezien in een antwoordenboekje of een toets. En zo is deze scheurkalender ook ontstaan. Op de Facebookpagina van Meester Mark verschijnt er elke dag een leuke uitspraak van een kind uit een werkboekje. Deze Meester Mark scheurkalender geeft 365 dagen een leuk inkijkje in de grappigste antwoorden van kinderen van de basisschool. En ik denk dat ik het perfecte plekje al weet voor deze scheurkalender: in de teamruimte bij ons op de basisschool!

Meester Mark scheurkalender 2023

Een grappige en afwisselende kalender

Wat deze kalender zo leuk maakt, is dat het allemaal echte antwoorden van kinderen zijn. Niets is verzonnen, het zijn allemaal inzendingen van meesters en juffen die dit tegenkwamen in hun klas. De kalender is niet alleen supergrappig, maar ook heel afwisselend. Korte en lange tekstjes wisselen elkaar af, met antwoorden van kinderen van verschillende leeftijden. Ik vind het stiekem gewoon heel lastig om niet al te blijven lezen. Elke keer denk ik: vooruit, ik spiek nog één dag verder… Met moeite heb ik de Meester Mark scheurkalender aan de kant gelegd. Anders heb ik volgend jaar* niets te ontdekken….

Specificaties ‘Meester Mark scheurkalender

Auteur: Mark van der Werf | Uitgeverij: Ploegsma | 9789021682914 | meer informatie bij je lokale boekhandel, of klik hier*

Lees ook deze blogs

Footer5
Kelly
Delen is enorm lief

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ineke

Tuesday 30th of August 2022

Is meester Rik niet jouw man?? Werd mij gevraagd over de schooldirecteur 🤣

Lynn Mahieu

Wednesday 24th of August 2022

Ikzelf ben ‘juf’ in de kinderopvang, daar zijn het vooral grappige woordjes zoals ‘weps’ enzo. Deze kalender wil ik graag winnen voor mijn schoonzus die wel echt voor de klas staat. 😅

Jolijn

Wednesday 24th of August 2022

Kinderen die letterlijk bij de uitspraak ''Achter de oren krabben'' achter hun oren zitten te friemelen :) Ik maak graag kans!

antonia

Sunday 21st of August 2022

ach dit is zo herkenbaar

Chantal

Saturday 20th of August 2022

Kind tegenkomen in de supermarkt die zich rot schrikt, want juffen horen te alleen op school. Daar slaap je toch ook?!?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.