Skip to Content

Leipe Lama’s – een grappig spel met water!

Warm weer en geen zin in een spelletje? Dat is nu verleden tijd met Leipe Lama’s. Nee, je hoeft niet naar de dierentuin. Leipe Lama’s is een spel van Selecta Spel en Hobby. En niet zomaar een spel, het is genomineerd voor speelgoed van het jaar 2019 (in de categorie 12 – 17 jaar). Let wel op want je wordt gegarandeerd nat! En ik heb zo’n vermoeden dat een poging wordt gedaan om vader of moeder het meeste nat te krijgen. En het blijft natuurlijk niet bij eén keer spuiten. Het gaat aan op snel reageren, niet alleen visueel, je moet ook snel de lama weten te pakken.

Tijd voor Leipe Lama’s

Dit weekend was het ongekend lekker weer. Een prima moment om het nieuwe spel Leipe Lama’s eens uit te proberen. Nou, dat ging prima hoor! Het gaat erom wie het minst nat is geworden tijdens het spel. Leipe Lama’s is niet ingewikkeld en zeker verfrissend op een warme dag. Ik moet wel eerlijk bekennen dat ik dit spel niet binnen zou toelaten omdat het toch een waterspel is. Plus ik was ook bezig met de kaarten en de spelregels droog te houden. Tja, mijn kind zijn zakt dan toch een beetje verder naar de achtergrond. Maar buiten hadden we het grootste plezier. En als je het toch binnen wilt spelen, dat kan. Het water wat uit de lama komt is beperkt.

Hoe werkt Leipe Lama’s?

Je hebt allemaal een aantal kaarten. Die moet je tijdens het spel omdraaien. Het gaat bij leipe lama’s om de afbeeldingen die op de kaart staan. Het is zoeken naar een spugende lama of een toeter. Als je die ziet … dan wordt je nat gespoten of je spuit zelf iemand nat. Dit is afhankelijk van het nummer of afbeelding op de dobbelsteen. Die spugende lama of toeter is overigens niet altijd zo makkelijk te vinden. Soms is er, zeker in de snelheid, sprake van gezichtsbedrog en dan word jij natgespoten. De eer is dan aan de speler die links van je zit. Als je 1 gooit weet je dat alleen jij nat kan worden. Bij 2, 3 of de afbeelding van een leipe lama wordt het spannend. Dan gaat het erom wie de snelste is. Als de afbeelding van de Lama wordt gegooid gaat het niet meer om de kaart, dan moet je zo snel mogelijk de lama zien te pakken en iemand nat spuiten.

Inhoud van het spel:

  • Water
    spuitende lama (oftewel een waterpistool vermomd als lamahoofd)
  • 64
    spelkaarten
  • Speciale
    dobbelsteen

Je kan het spel met 2 tot 4 spelers spelen. Met meerdere spelers is wel spannender en dus leuker. Leeftijd is vanaf 6 jaar en ouder. En het spel duurt minimaal een kwartier. Lol gegarandeerd!. Ik heb het in ieder geval ontzettend naar mijn zin gehad. Het spel is niet ingewikkeld, het is verfrissend , hoeft niet lang te duren en we hebben heerlijk gelachen.

Speelgoed van het jaar 2019

leipe lama's

Leipe Lama’s is genomineerd voor speelgoed van het jaar 2019 in de categorie 12 tot en met 17 jaar, Lijkt het jouw ook een leuk spel breng dan je stem uit en maak kans op leuke prijzen! Van 11 september tot en met 3 november kan iedereen stemmen.

Je koopt het hier *

Footer4 nieuw
Elles
Delen is enorm lief

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.