Skip to Content

Legacies seizoen 4 – Hope must die – een laatste seizoen

Als Legacies seizoen 4 begint, moet Hope kiezen tussen het redden van de jongen van wie ze houdt en het voor eens en altijd beëindigen van Malivore’s dreiging. Deze keuze zal levensveranderende gevolgen hebben voor Alaric Saltzman en de Super Squad. Samen werken deze jonge en krachtige vampiers, heksen en weerwolven, onder leiding van Lizzie & Josie Saltzman, MG, Cleo, Kaleb en hun vriend Ethan worden geconfronteerd met hun donkerste en meest dodelijke bedreiging van allemaal… en The Salvatore School zal worden verscheurd in het proces in dit zenuwslopende seizoen Hope must die!

legacies seizoen 4 hope must die

Hope als Tribid

In Hope must die staat de transitie van Hope centraal. Haar vader was als vampier geen lieverdje en ze is bang wat er gaat gebeuren als ze haar vampierenkant activeert en voortaan als een echte Tribid door het leven zal gaan. Natuurlijk doet ze dit niet zomaar in Legacies seizoen 4. Ze doet dit omdat Malivore een bedreiging blijft en er ook bedreigingen komen in de vorm van een gemene god.

Maar ze moet dan wel haar geliefde Landon ook vermoorden in dit proces omdat hij altijd een deel van zijn vader zal zijn. Haar geliefde Landon zit vast in de onderwereld en krijgt een interessante carrièreswitch aangeboden. Hij is echter niet alleen in Limbo. The Necromancer en Alaric zijn er ook en proberen daar weg te komen.

Zo moeten we toezien haar Hope haar menselijkheid uitschakelt en hoe ze probeert samen te werken met de super squad. En dat kan best lastig zijn zien we. Een interessante krachtmeting volgt om te kijken wie van de leerlingen de meeste krachten heeft tijdens een van de afleveringen. Is Hope echt wel zo krachtig als ze andere mensen ziet die er niet zijn? Hope must die… vanwege Malivore? Of vanwege haar donkere kant als onverwoestbaar wezen?

Een erg rommelig seizoen 4 van Legacies

Op de 4 dvd’s van Legacies seizoen 4 lopen meerdere verhaallijnen door elkaar. Als kijker moet je of heel alert zijn, of de aflevering per keer maar nemen wat het is. Hope must die en de ene keer is ze dat al, maar in een van de laatste afleveringen zien we pas hoe ze daadwerkelijk dood gaat om de Tribid te worden. Het is dus best verwarrend dat de halfkinderen in de eerste 4 afleveringen van Legacies seizoen 4 meespelen, maar daarna opeens door niemand herkent worden en ze ook elkaar niet meer lijken te herinneren? Ook leeft papa Ken opeens weer blijkbaar die ze daarvoor vernietigd hadden.

En zo zijn er nog veel meer dingen die telkens anders zijn. Blijf dus scherp!!

Het leven op de Salvatorschool is nooit saai. In deze serie staan er vijanden centraal met ongekende krachten godkrachten. De supersquad bedenkt een plan, samen met twee halfgoden, de kinderen van verschrikkelijke god Ken. Maar zelfs als hij vermoord is zijn er nog veel meer goden die ontwaakt kunnen worden. En laat daar nou een oude vampier Aurora heel graag mee aan de slag gaan.

Super Sqaud in Legacies seizoen 4

In Hope must die staan natuurlijk alle leden van de Super Squad weer verschrikkelijke dingen te wachten. Zo krijgen ze allemaal te maken met dood, sommige krijgen andere extra superkrachten. En dan is er nog de liefde. En zelfs voor de Gemini tweeling Lizzie en Josie is een oplossing bedacht van hun probleem voordat ze 25 jaar worden.

Vanuit the Originals, de voorserie van Legacies, zien we oudbekenden als Caroline, Rebekah, Kol, Marcel en Freya.

In elke dvd komt het Hope must die thema weer terug. Of het nu de goden zijn die haar dood willen, Hope die haar menselijkheid uitschakelt, of het Super Squad team die haar dood willen. Legacies seizoen 4 is een seizoen vol actie samenwerken en vriendschap.

Ohw en op de dvd hoes staat dat dit echt het laatste seizoen is. Als setting van Legacies op de Salvatorschool snap ik dit helemaal. En eigenlijk zou er wel een seizoen 5 komen, maar de toekomst van the CW is onzeker dus ze hebben veel moeten schrappen. Echter is het einde nog veel te open en denk ik zomaar dat er weer een nieuwe serie gaat ontstaan! Best knap van The Vampire Diaries*, naar The Originals* naar Legacies naar….. we gaan het meemaken. Wie o wie neemt het over???

Lees ook:

Footer4 nieuw
ellen
Delen is enorm lief

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.