Skip to Content

House of the dragon seizoen 1 – een sequal van The Game of Thrones

Wat vond ik The Game of Thrones een prachtige serie om te kijken. Elke week keek ik uit naar nieuwe afleveringen en stiekem hoopte ik elke keer weer dat Daenerys Targaryen weer in beeld kwam met haar prachtige draken. En toen kwam daar het nieuws dat er een serie uitgebracht zou worden over die drakenfamilie. GEWELDIG!! Toen ik hoorde dat House of the Dragon eindelijk uitkwam op DVD wist ik precies hoe mijn kerstvakantie eruit zou komen te zien. Thuis op de bank bingewatchen natuurlijk.

HBO Game of thrones sage met draken

House of the dragon – HBO hit

In deze eerste serie met tien afleveringen van de hitserie van HBO kun je heerlijk zwijmelen bij romantische verhalen en prachtige draken. Maar ook is er zoals het nu eenmaal was in die tijd veel geweld te zien in deze serie. Ik bekeek de eerste serie op Blu-ray, maar het is ook te zien op en DVD en Steelbook 4K Ultra HD™ (Limited Edition). Er is zelfs meer dan een uur aan bonusmateriaal te zien.

House of the Dragon debuteerde op zondag 21 augustus voor het grootste publiek voor een nieuwe originele serie in de geschiedenis van HBO en de beste lancering van series op HBO Max in de VS, Latijns-Amerika en Europa. Alle afleveringen van de serie hebben nu gemiddeld 29 miljoen kijkers in de V.S., meer dan een verdrievoudiging van het gemiddelde kijkersaantal bij het debuut met sterke catch-up kijkcijfers. Gebaseerd op George R.R. Martin’s “Fire & Blood”, vertelt de serie, die zich 200 jaar voor de gebeurtenissen van “Game of Thrones” afspeelt, het verhaal van House Targaryen.

House Targaryen

Het verhaal van 1 familie, een grote familie waarin een paar personen centraal staan is te zien tijdens House of the dragon. Visyrus Targaryen wordt gekozen door de grote raad om als troonopvolger te dienen als Jaehaerys Targaryen overlijdt. Zijn jongere broer Daemon is een gekwetste man die het niet kan verkroppen dat hij hem niet als hand vraagt. Daemon kan het als oom erg goed vinden met de dochter van zijn broer, prinses Rhaenyra. Zoals vroeger in elk koninkrijk moet de koning voor een mannelijke troonopvolger zorgen. Omdat die geboorte niet goed gaat ziet Visyrus zich geneigd om zijn dochter Rhaenyra tot troonopvolger te maken, tegen de regels in. Immers is hij de koning van de 7 koninkrijken en kan hij dit beslissen, gesteund door een voorspelling die gedaan is over de toekomst.

Wat vind ik het moeilijk om te zien dat de beste vriendin en vertrouwelinge, Alicent Hoogtoren van prinses Rhaenyra trouwt met haar vader de koning. Van vriendin naar stiefmoeder en koningin. De spanning stijgt tussen hen en prinses Rhaenyra doet vreemde dingen in House of the dragon.

blu-ray

House of the dragon

Een bijna gedwongen huwelijk met haar neef uit de familie Velaryons volgt. Zij hebben zelf ook veel draken en zo blijft House of the dragon een machtige familie. Echter is haar man meer van de mannenliefde, en heeft zij ook zo haar eigen voorkeuren. Iedereen lijkt te weten dat haar 3 zonen geen bloed Velaryons zijn.

Koning Visyrus wil er niets van weten. Hij wil alleen maar dat de mensen om zich heen, zijn dierbare familie, zich goed gedraagt en goed met elkaar omgaat. Hij houdt duidelijk van vrede en niet van oorlog en misdaad. Daarbij is hij ernstig ziek en krijgt hij zware behandelingen te verduren steeds.

Rhaenyra Targaryen houdt duidelijk van haar vader, maar moet ook machteloos toekijken hoe hij kinderen krijgt, waaronder zonen. Zal hij haar als troonopvolger blijven zien of kiest hij toch voor zijn oudste zoon. Een jongen die erg seksueel en roekeloos is ingesteld. Wie bestijgt de IJzeren troon in House of the dragon?

house of the dragon

Rhaenyra en Daemon ware liefde?

Rhaenyra kan het niet aanzien dat haar man altijd maar weg is bij zijn vriendjes. De bloedeigen vader van haar zonen wordt ruw vermoord en een grote ruzie tussen haar zonen en haar broers zorgt ervoor dat ze rigoureuze beslissingen neemt. Ze trouwt met haar oom Daemon om te zorgen dat de bloedlijn van Targaryen machtig en sterkt blijft. House of the dragon stelt ze ook veilig. Door haar zonen aan hun nichtjes Velaryons uit te huwelijken blijven de draken binnen de grote familie.

Maar zal het allemaal genoeg zijn als de tijd daar is dat haar vader komt te overlijden? Zijn de ruzies binnen de familie bekoeld? Zijn er genoeg draken en overwint de liefde alles of niet?

Bonusmateriaal en afleveringen

Met veel plezier heb ik ook de extra’s gekeken. Het bouwen van complete kastelen, filmsets en nog even genieten van de draken. Alles klopt en alles is in de sfeer van Game of Thrones gebouwd. Maar dan gericht op House of the dragon met heel veel draken dus!

Bonusmateriaal

 • Welcome to Westeros (Exclusive to 4K UHD, Blu-ray and DVD)
 • Returning to the Seven Kingdoms (Exclusive to 4K UHD, Blu-ray and DVD)
 • A New Reign
 • Returning to Westeros
 • Before the Dance: An Illustrated History with George R.R. Martin
 • Height of an Empire
 • Noble Houses
 • Familiar Places
 • Introducing the Characters

Afleveringen house of the dragon

 1. The Heirs of the Dragon
 2. The Rogue Prince
 3. Second of His Name
 4. King of the Narrow Sea
 5. We Light the Way
 6. The Princess and the Queen
 7. Driftmark
 8. The Lord of the Tides
 9. The Green Council
 10. The Black Queen

Winactie House of the dragon

winactie

Wil jij ook ruim 10 uur genieten van House of the dragon? Dat kan! Want ik mag een volger een blu-ray cadeau doen!

 • Ik hoor graag waarom je hem zou willen winnen.
 • Gefeliciteerd Rebecca!
Footer4 nieuw
ellen
Delen is enorm lief

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Jean

Thursday 2nd of February 2023

Erg genoten van Game of Thrones. Erg veel zin in om deze serie ook te kijken.

Bea

Thursday 2nd of February 2023

We zijn benieuwd wat er aan Game of Thrones vooraf ging.

Margo

Wednesday 1st of February 2023

Game of Thrones was fantastisch. We zijn erg benieuwd naar deze serie en wat hiervoor in de tijd gebeurde.

Sander

Monday 30th of January 2023

Met mijn vader wekelijks een aflevering van Game of thrones gekeken. Zou leuk zijn om deze serie nu ook samen te kijken

Suleika

Sunday 29th of January 2023

Ik kon steeds niet wachten tot er weer een nieuwe aflevering van Games of Thrones op HBO kwam. Zalig om steeds weer naar uit te kunnen kijken en een geweldige serie! Je vergeet echt even alles om je heen. Dus….ik maak graag kans op dit seizoen van de voorloper!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.