Kindvak Een dag voor professionals vol inspiratie voor het jonge kind

Kindvak is hét vakevent voor professionals in het basisonderwijs, Kinderopvang en Jeugdzorg. Tijdens deze beurs doe je veel inspiratie voor het jonge kind op. Van speeltoestellen, gezond eten, luiers, speelgoed, ontwikkelingsmateriaal, meubels en ga zo maar door. In deze blog inspireer ik je graag met twee redelijk nieuwe bouwblokken/bouwplaten voor jonge kinderen om mee te spelen! 

Waarom Kindvak?

Professionals uit het basisonderwijs, de kinderopvang en de jeugdzorg zijn dagelijks in de weer om kinderen te helpen op hun weg naar volwassenheid. Door de kinderen iets te leren, te begeleiden in hun ontwikkeling en voor ze te zorgen, leren de kinderen te zien wie het is en wie het wil zijn.

KindVak ondersteunt deze ontwikkelingen en wil professionals in de branche ondersteunen met raad en daad. Middels een tweejaarlijks vakevent KindVak in de Brabanthallen ‘s-Hertogenbosch wordt de branche op de hoogte gesteld van producten en diensten die er zijn om de uitoefening van het vak te ondersteunen.

Tijdens de beurs zijn er niet alleen interessante stands om inspiratie op te doen en producten aan te schaffen, ook zijn er interessante workshops en is er zelfs een theater om te bezoeken. Een dag volop inspiratie voor het jonge kind en netwerken.

En ja dat heb ik geweten!

Inspiratie voor het jonge kind

Als gastouder en als mamablogger leek het mij zeer interessant om naar deze beurs te gaan. Daarbij wilde ik ook weer even wat netwerken met sommige bedrijven en inspiratie voor het jonge kind is altijd goed om op te doen als gastouder natuurlijk.

Ik was er al om 10 uur en ging als een van de laatste bezoekers om 17:00 naar huis. Helaas nog niet eens alles gedaan wat ik wilde doen want de stand van Babboe was helaas al leeg toen ik kwart voor 5 langs ze liep. Ik had heel graag nog even in de nieuwe bakfiets willen fietsen natuurlijk. Misschien lukt het me wel op de Negenmaandenbeurs!

Ik heb zoveel nieuwe producten gezien, zolang gepraat met sommige standhouders, en natuurlijk ook nog wat gekocht dat er deze week meerdere blogs over komen om er een beetje overzicht in te houden.

Zo kwam er gister al een blog online over de nieuwe matten van Nijntje! Niet echt inspiratie voor het jonge kind maar wel voor echte Nijntje Fans 🙂

Natuurlijk kun je ook nog een shoplog verwachten en een blog over wat een boek een goed peuterboek maakt. In deze blog inspiratie voor het jonge kind om te bouwen!

Inspiratie om te bouwen

Bij de stand van Trendy Speelgoed stonden er twee merken om te bouwen maar die totaal anders van elkaar waren. De een klein en echt voor de fijne motoriek en de ander groot om in en rondom te spelen. Deze merken zijn LaQ en Fantasy Forts. Wees klaar voor deze geweldige inspiratie voor het jonge kind.

LaQ

LaQ bouwblokken

Van dit merk had ik echt nog nooit gehoord. Voor mij lag een hele grote schaal met heel veel kleine blokjes. Totaal anders dan Lego of Duplo. Het had meer iets weg van Clics maar dan met veel meer mogelijkheden en veel kleiner. Met Clics kun je immers alleen vierkant bouwen. Met LaQ kun je ook helemaal rond door alle connectiestukken die erbij zitten.

LaQ bouwblokken LaQ bouwblokken

Deze bouwwerken en nog veel meer stonden al klaar om de mogelijkheden te laten zien. Leuk detail ( helaas was die foto mislukt) is dat de wielen ook als ogen worden gebruikt in de vele bouwmerken. Het technische hoogstandje rechts kwam kant en klaar uit Japan. Dit zijn 5 cilinders die helemaal in elkaar vast zitten.

LaQ bouwblokken

De bouwdozen van LaQ kun je onder andere bij Trendy Speelgoed kopen. Vanaf €4,95 heb je al een klein mini doosje met 62 bouwstukjes. Voor een doos met 2400 stukjes en 31 bouwplannen betaal je wel even wat meer. Namelijk €159,95

De LaQ bouwblokken zijn geschikt voor kinderen vanaf 5 jaar maar ook zeker geschikt voor oudere kinderen ( zoals papa’s en mama’s die weer eens wat anders willen dan Lego! )

Mini Review LaQ bouwblokken

Ik kreeg twee kleine setjes mee om thuis te bouwen. Met beschrijvingen in het Japans en onduidelijke plaatjes. Man dat is nog best lastig hoor!

LaQ bouwblokken inspiratie voor het jonge kind

Vrijdagavond om 2300 kwam ik met het eendje niet zo ver, maar vandaag met een fris hoofd is hij dan toch gelukt! Mijn eerste LaQ mini bouwproject.

LaQ bouwblokken

Het hondje wat ik meekreeg is mij nog niet gelukt. Eens kijken wat manlief en dochter daar morgen van maken met zijn tweetjes.

Fantasy Forts

Helemaal aan de andere kant van de stand was een groot Fort geplaatst met stevige bouwplaten van karton! Compleet in een stoere houten uitstraling.

Heb jij ook een kind die van hutten bouwen maakt? Die het liefst de hele woonkamer verbouwd en alle lakens dekens en wasknijpers in huis optrommelt en jouw aan het werk zet. Vaak gebeurd dit op een plek die niet zo handig is. Rond de bank of de eettafel en het is dus altijd afbreken geblazen. En raad eens wie dit altijd op en af mag breken –> Papa of mama. Met Fantasy Forts komt daar verandering in!

Fantasy Forts is speelgoed waarmee kinderen bouwwerken maken. Er zijn geen regels, de kinderen bepalen wat ze maken. Fantasie wordt geprikkeld om de prachtigste bouwwerken te maken. De Fantasy Forts zijn bedacht en geproduceerd in Nederland. Ze worden gemaakt in een sociale werkplaats.  Ik hou hiervan!

De Fantasy Forts zijn er in 2 types. Een voor thuis en een voor scholen, kinderdagverblijven, gastouders en peuterspeelzalen.

Fantasy Forts Home

Fantasy Forts
Foto van Fantasy-forts.com

Fantasy Forts Home is geschikt voor kinderen tussen de vier en twaalf jaar, en is speciaal voor thuisgebruik. Een pakket bestaat uit zestien platen, meer dan vijf vierkante meter aan bouwmateriaal, waarmee kinderen alle kanten op kunnen. Een hoge prinsessentoren? Een breed piratenfort? Geen probleem, met het ingenieuze klittenbandsysteem kunnen de platen – met de houten uitstraling – aan elkaar worden vastgezet.

Te koop vanaf €28,95

Fantasy Forts STURDY

Fantasy Forts
Foto van Fantasy-forts.com

Fantasy Forts STURDY is ontwikkeld voor dagelijks en intensief gebruik. De panelen zijn ruim twee centimeter dik en gemaakt van karton waardoor het voldoende lichtgewicht is voor kinderen. Fantasy Forts STURDY panelen worden met elkaar verbonden door een slim systeem van 2-in-1 klittenband waardoor verbindingen altijd lukken. Daarnaast worden er 52 stukjes klittenband meegeleverd waarmee de panelen aan alles in de omgeving vastgemaakt kan worden.

Te koop vanaf €99,95

Wat vind jij van deze 2 bouw producten voor het jonge kind? Had je al eens gehoord van LaQ en Fantasy Forts?

Delen is enorm lief

ellen

Hoi Ik ben Ellen eigenaar van MamaScrapelle. Ik sta voor de klas op een basisschool en hou van speelgoed testen, op stap gaan en creatieve dingen. Mijn dochter van 7 jaar test graag mee!

9 Responses

  1. Ik had van beide merken nog nooit gehoord maar het ziet er ontzettend gaaf uit zeg! En de hele beurs klinkt sowieso erg leuk. Had mij ook wel leuk geleken.

  2. Wow! Dat LaQ en Fantasy Forts! Ge-wel-dig. Wat een leuke dingen heb je gevonden. Ze staan allebei in mijn boekje! Die kleine wordt binnenkort 6 en dit vind ik hele waardevolle cadeaus.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.