Skip to Content

Kampeer en Caravan Jaarbeurs – alle informatie voor een geweldige vakantie

Op MamaScrapelle geven wij graag aandacht aan vakanties met kinderen. Zo ook kampeer vakanties. Wist jij al dat van 4 t/m 8 oktober de Kampeer en Caravan Jaarbeurs is? De voorbereidingen zijn al in volle gang. Lees hier de blog van Jasmijn met haar ervaringen!

vakantie in eigen tuin kamperen

Kamperen met kinderen – je leert het bij Kampeer en Caravan Jaarbeurs

Zelf heb ik hele fijne herinneringen aan de vele kampeervakanties die ik in mijn jeugd heb gehad. En ook mijn dochter vind de paar kampeerervaringen die ze heeft gehad altijd erg leuk. Misschien denk jij wel de Kampeer & caravan jaarbeurs is toch niks voor mij, ik ga veel liever met de kinderen naar een hotel.

Laat ik je eens over de voordelen van kamperen met kinderen vertellen!

De voordelen van een kampeervakantie

 1. Familieband versterken: Kamperen biedt gezinnen de kans om quality time samen door te brengen, weg van de afleidingen van het dagelijks leven. Het versterkt de familieband en geeft herinneringen die een leven lang meegaan. Echt ik koester ze nog altijd.
 2. Natuurlijke educatie: Kamperen geeft kinderen de mogelijkheid om de natuur van dichtbij te ervaren. Ze kunnen leren over planten, dieren, ecosystemen en het milieu terwijl ze zich vermaken. Ik vond het gewoon al fijn om buiten te zijn!
 3. Buitenactiviteiten: Kamperen biedt tal van mogelijkheden voor buitenactiviteiten zoals wandelen, zwemmen, vissen, fietsen en kanoën. Kinderen kunnen genieten van actief bezig zijn in de natuur. Heerlijk net je ontbijt op en gelijk het zwembad in.
 4. Zelfstandigheid en vaardigheden: Kamperen kan kinderen leren om zelfstandig te zijn en basisvaardigheden te ontwikkelen, zoals het opzetten van een tent, koken op een kampvuur en oriëntatie in de natuur. Maar ook lekker rondlopen op de camping, je speelterrein is zoveel groter dan thuis! Waar kinderen thuis vaak pas alleen naar huis mogen gaan als ze zo 10 jaar zijn, is dat op de camping al 6 jaar.
camping le paradis

Weg van die schermen hup naar buiten!

 1. Loskomen van schermen: Kamperen is een geweldige manier om kinderen weg te houden van elektronische apparaten en schermen, waardoor ze meer in contact komen met de echte wereld om hen heen. Dat schermpje is lekker in de ochtend om wakker te worden, maar daarna willen ze spelen met hun vriendjes!
 2. Gezonde levensstijl: Kamperen moedigt fysieke activiteit aan en kan kinderen helpen om actiever te zijn en hun gezondheid te verbeteren. Spelen in de buitenlucht is super gezond!

Sociaal en creatief in de buitenlucht

 1. Creativiteit en verbeelding: In de natuur zijn er eindeloze kansen voor kinderen om hun creativiteit en verbeelding te gebruiken, zoals het bouwen van forten, het maken van natuurkunst en het vertellen van verhalen rond het kampvuur.
 2. Sociale interactie: Kamperen kan sociale interactie bevorderen, zowel binnen het gezin als met andere kampeerders. Kinderen leren samenwerken en communiceren in een andere omgeving. En ja soms ook in een andere taal! Zo leerde ik op mijn 14de een aardig woordje Grieks.

En als het regent dan hou je gezellige spelletjesmiddagen in de tent. Nog steeds als ik Monopoly, Rummikub of Tri-ominos speel ( vroeger mijn favoriete spellen) moet ik denken aan regengeluiden op een tentdoek.

Kortom, kamperen met kinderen biedt een kans voor avontuur, educatie, gezinsbanden en het creëren van onvergetelijke momenten in de natuur. Het kan een zeer bevredigende en plezierige ervaring zijn voor zowel ouders als kinderen. En daar hoor je alles over op de Kampeer en Caravan Jaarbeurs.

Kampeer en Caravan Jaarbeurs

Kampeer en Caravan Jaarbeurs

Van woensdag 4 tot en met zondag 8 oktober staat het grootste kampeerevenement van Nederland op de agenda: de Kampeer & Caravan Jaarbeurs. Tijdens dit evenement komen kampeerliefhebbers bijeen om de nieuwste modellen kampeermiddelen en accessoires te verkennen. Dit jaar belooft weer veel primeurs voor het publiek, waaronder caravans die speciaal zijn ontworpen voor elektrische auto’s en compacte campervans met een uitschuifbaar dak.

“Kamperen is één van de duurzaamste manieren om vakantie te vieren. Elk jaar laat de kampeerbranche zien dat het nóg duurzamer kan. Van superlichtgewicht caravans voor achter de elektrische auto tot recyclebare daktenten en kampeermiddelen die grotendeels bestaan uit hergebruikte materialen – er is geen branche die zo in beweging is!

Kampeerexpert Dick William Harinck

Ga bijvoorbeeld langs het plein ‘Kamperen van de Toekomst’ (hal 11) waar de genomineerden van de Duurzame KampeerAwards staan. De Duurzame KampeerAwards verkiezing beloont het meest duurzame kampeermiddel, de meest duurzame kampeerplek of innovatieconcept dat het meeste impact maakt.

Wat is er te doen bij Kampeer en Caravan Jaarbeurs

 • Ga jij naar de Kampeer en Caravan Jaarbeurs kijk dan van te voren naar het duidelijke programma
 • Hal 7 biedt ruimte voor modeshows
 • Hal 8 is speciaal voor beginnende kampeerders!
 • Hal 9 worden lekkere bbq workshops gehouden
 • Hal 11 is voor de campers
 • Hal 12 is de kidsclubhal waar van alles te doen is, ook voor volwassenen

Als je lid bent van de ANWB of NKC of donateur bent van SVR kun je met korting een kaartje kopen voor Kampeer & Caravan Jaarbeurs.

vrijkaarten Kampeer en Caravan Jaarbeurs

Winactie toegangskaarten voor de Kampeer en Caravan Jaarbeurs

Gefeliciteerd Carry en Trody

 • Laat hieronder, met een geldig emailadres, weten dat je meedoet.
 • Ik vind het leuk om te lezen of jij al kampeer ervaring hebt
 • Een reactie achter laten op social media en MamaScrapelle volgen op Instagram en/of Facebook is lief!

Er komen nog meer leuke winacties aan. Hou MamaScrapelle dus zeker in de gaten!

Lees ook deze blogs

Ga jij naar de Kampeer en Caravan Jaarbeurs?

footer-7
ellen
Delen is enorm lief

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Elsbeth

Thursday 28th of September 2023

Doe graag mee en wil ook graag meer ervaring opdoen! Ooit gekampeerd... met de meeste herinnering aan het zand wat in de slaapzak zat dus uh... daar moet verandering in komen want denk dat wij toen iets verkeerd deden, hahaha!

Cathy

Thursday 28th of September 2023

Wil nog altijd graag een kamper kopen of toch eerst eens huren….. ik heb advies en inspiratie nodig!!

Eden

Wednesday 27th of September 2023

Ik doe graag mee, zonder ervaring

Stok

Wednesday 27th of September 2023

Tel je glamping mee als kamperen ;-) dan 1x , benieuwd naar alle nieuwe ontwikkelingen

Suzan van Tellingen

Wednesday 27th of September 2023

Het lijkt me leuk om de beurs een keer te bezoeken. We willen het over een andere boeg gooien en gaan kamperen. We twijfelen alleen nog tussen een caravan of een camper.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.