Ik heb het koud en word maar niet warm – een klaagblog

Ik heb het koud. Ja echt koud en dat terwijl het wel winter is, maar zo erg koud het ook weer niet is. Het vriest niet, het sneeuwt niet en ik hoor geen mensen autoruiten krabben in de ochtend. Maar toch heb ik het zo onwijs koud steeds. 

Ik heb het koud

ik heb het koud
Foto door Pixabay via pexels

Dat hoort manlief elke avond. Schat ik heb het koud, wil je de hittepit van boven pakken? ’s Nachts lig ik onder 3 dekens met een dikke pyjama aan. Ergens midden in de nacht schop ik dan wel gelukkig 1 of 2 dekens van me af half slapend en soms zelfs helemaal onbewust. Met als gevolg dat ik vaak al weer koud wakker wordt.

In de avonden zit ik op de bank onder 1 of 2 dekens en een hittepit lekker warm op mijn buik. Dat helpt wel een beetje gelukkig maar opstaan om een nieuwe kop warme thee te halen durf ik amper want dan is het weer koud. Misschien moet ik maar een deken van XXL Wol breien net zoals MamaMaai.

ik heb het koud
De deken van MamaMaai heerlijk dik en roze!

Je zou bijna denken dat onze thermostaat kapot is. Maar nee hoor het is hier gewoon 20 graden in huis. Niks mis mee en overdag heb ik het ook niet zo koud gelukkig. Dan ben ik druk met de kinderen en heb ik eigenlijk nergens last van.

Maar die avonden en nachten zijn hopeloos, ik blijf het koud hebben!

Acupunctuur

Gelukkig ga ik morgen weer naar de acupunctuur. Die verricht wonderen met haar naalden in mijn lijf. Het doet gelukkig geen pijn, niet dat ik bang ben voor naalden, maar ik ben er ook niet dol op natuurlijk! Ik kijk nu al uit naar het moment dat ik weer warm wordt in de avonden. Zonder sokken naar bed kan gaan. Mijn weerstand een boost geven door mijn bloed beter te laten stromen door blokkades die opgeheven worden.

Daarnaast wordt het morgen ook een bezoekje aan de huisarts. Misschien ook niet zo onverstandig om mijn bloed even te laten checken. Een maand lang kwakkelen vind ik namelijk wel meer dan genoeg!

Daarbij blog ik vaak in de avonduren, maar daar komt de laatste weken dus veel te weinig van want met je handen onder de dekens is het niet heel makkelijk om te tikken. Hoe goed ik dat ook blind kan.. dat is onmogelijk!

Ik heb het koud op naar Kaarsjes en thee

werkplek

Voor nu steek ik maar weer gezellig wat kaarsjes aan, nestel mij op de bank onder twee dekens, met een heerlijke grote beker zoethout thee met kaneel en honing erin. Want ja ik ben ook al weken verkouden. Zoethout remt ontstekingen en is een natuurlijke slijm oplosser. Honing heeft een anti bacteriële werking en kaneel zorgt ervoor dat je het sneller warm krijgt ( in theorie dan want bij mij lukt het de afgelopen dagen niet).

Heb jij het ook wel eens zo koud dat het lijkt alsof je maar niet warm wil/kan worden? Wat zijn jouw tips?

Lees deze blogs:

Footer1
ellen
Delen is enorm lief

ellen

Hoi Ik ben Ellen eigenaar van MamaScrapelle. Ik ben dol op nieuwe ervaringen zoals uitstapjes en nieuwe producten uitproberen. Mijn dochter uit 2013 en man testen graag met me mee. In het dagelijks leven sta ik 3 dagen per week op de leukste Montessori school van Den Haag. Ik ben 5 jaar gastouder geweest en heb dus veel ervaring met kinderen van alle leeftijden. In de tijd dat ik mij weet los te wurmen van een schermpje lees ik graag een boek. Samen met Selena beheren we een toffe boekenblog. www.stoerleesvoer.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.