Spelend leren met het Eric Carle kleuter doeboek – leuk en leerzaam

De illustraties van Eric Carle zijn bij velen waarschijnlijk wel bekend dankzij zijn creatie van Rupsje Nooitgenoeg. Fantasievol en kleurrijk. We waren dan ook direct erg nieuwsgierig naar het Eric Carle kleuter doeboek. Geschikt voor kinderen van 3 t/m 5 jaar. Spelend leren over het ABC, klanken, kleuren, vormen en meer!

En goed nieuws: we mogen een exemplaar weggeven! Lees verder hoe je kans kunt maken op dit leuke Eric Carle kleuter doeboek.

voorkant

Spelend leren

Kinderen vanaf drie jaar interesseren zich steeds meer in letters, vormen en patronen. In deze fase van beginnend leren kunnen kleurrijke opdrachten en illustraties natuurlijk goed hun aandacht trekken. We zien Rupsje Nooitgenoeg en zijn appel al prijken op de voorkant. En in het verdere boek komen ze regelmatig terug. Helemaal in de stijl van Eric Carle. Het Eric Carle doeboek richt zich op de volgende leerconcepten:

 • Het alfabet
 • Letters en klanken 
 • Cijfers
 • Tellen 
 • Kleuren
 • Vormen

Er zijn maar liefst 100 bladzijden om mee aan de slag te gaan. We beginnen met de opdracht Volg de Lijnen. Vervolgens gaan we kleuren en vormen herkennen. Allerlei schoolse vaardigheden dus, die ook heel leuk zijn om thuis extra te oefenen. Kinderen die al een beetje geïnteresseerd zijn in dergelijke opdrachten, zullen het leuk vinden om met dit Eric Carle doeboek aan de slag te gaan. Want het is behalve een actief boek ook nog eens een leuk boek om in te kijken!

Zo vindt ook onze vierjarige die net op school is begonnen. De zomervakantie komt erg gelegen, want het is toch wel inspannend vijf dagen naar school. Maar in alle rust van thuis ging hij toch graag aan de slag met de leuke en uitdagende opdrachten. Echt een leuke manier om kinderen voor te bereiden op de vaardigheden van groep 1 en 2.

Vaardigheden oefenen met het Eric Carle kleuter doeboek

Volg de lijnen was bijvoorbeeld direct een succes. Zo ook het inkleuren van plaatjes. Kinderen kunnen spelenderwijs een aantal belangrijke vaardigheden leren. Denk bijvoorbeeld aan oog-hand coördinatie, het herkennen van letters en leren tellen. Maar ook concentratie en taakgerichtheid kunnen ze oefenen. En er zitten natuurlijk opdrachten bij die voor een driejarige nog erg lastig zijn. Zoals het zelf schrijven van letters. Dus die komen als ze wat ouder zijn aan de beurt!

Het is ook leuk om Rupsje Nooitgenoeg van Eric Carle steeds terug te zien komen in het doeboek. Maar er zijn ook veel andere figuren, bomen, eten en dieren. Rupsje Nooitgenoeg werd maar liefst 50 jaar geleden al bedacht door Eric Carle. Een tijdloos verhaal dus van deze succesvolle illustrator van kinderboeken uit de VS. Meer dan 70 heeft hij er op zijn naam staan!

Meer tips:

Winactie Eric Carle kleuter doeboek

winactie

Heb je of ken je een enthousiaste en leergierige 3, 4 of 5 jarige? Doe dan zeker mee met de winactie van dit Eric Carle kleuter doeboek. Wat moet je daarvoor doen?

 • Gefeliciteerd Inger

Specificaties Eric Carle kleuter doeboek

Illustrator: Eric Carle | Uitgeverij: Big Balloon | 9789047861102 | juli 2022 | 112 pagina’s | Meer informatie vraag je bij de lokale boekhandel, of vind je hier

Footer5

Lianne
Delen is enorm lief

Lianne

Ik ben Lianne, 40 jaar oud en moeder van drie hele lieve jongens. Opgeleid als orthopedagoog en geïnteresseerd in alles rondom opvoeding en ontwikkeling. Hoe kun je als ouder mindful te werk gaan, hoe zorg je voor jezelf en hoe hou je het een beetje leuk?

30 reacties

 1. Voor mijn dochtertje, ze heeft enorm veel energie, maar kan ook heerlijk aan tafel creatief bezig zijn. Dus dit lijkt me ontzettend leuk voor haar ! Volg je op insta.

 2. Onwijs leuk! Ik doe graag mee voor onze kleuter zoon, vandaag laatste schooldag en dan lekker tijd voor dit soort dingen 🙂

 3. Heel leuk! Na een doeboek van Coco en eentje van Boer Boris zijn de bijna 3 jarige (27 juli is hij jarig) en ik hier erg nieuwsgierig naar! Daarom doen we graag mee met deze winactie.

 4. Dit lijkt me een perfect cadeau voor de immer nieuwsgierige én leergierige peuter of kleuter, kunnen ze heerlijk mee aan de slag! En bijkomend voordeel is dat ik dan intussen even bijkomen mag!

 5. Lijkt me heel leuk voor onze kleuter! Hij is momenteel onwijs druk met letters leren en start na de zomervakantie in groep 2 dus dit boek gaat hij vast geweldig vinden.

 6. Wow, die is echt superleuk voor mijn jongste dochter! Ze is drie jaar en kent Rupsje Nooitgenoeg uit haar hoofd ❤️

 7. Ik doe graag mee voor het dochtertje van mijn nichtje.
  Zij is 3 jaar.
  Ik volg bloglovin , maar heb geen andere Social Media.
  Heel graag loot ik mee.

 8. Superleuk voor mijn dochtertje Evy die na de zomer in groep 1 mag gaan starten!
  En van Rupsje Nooitgenoeg heb ik zelf zulke leuke herinneringen ☺️

 9. Wat een leuke winactie! Ik doe graag mee voor mijn zoontje van drie. Erg mooi voor in de auto op weg naar vakantie!

 10. Wat leuk! Ik doe mee voor mijn dochtertje Philou ze is zojuist begonnen in groep 1 en heel leergierig. Zo kan ze zich goed vermaken deze zomervakantie.

 11. Ziet er aantrekkelijk uit. Mijn jongste zal dit vast erg leuk vinden. Ideaal om mee te nemen onderweg en op vakantie.

 12. Voor mijn zoon Daan. Na de vakantie start hij op de basisschool. Dit lijkt me een mooie voorbereiding daarop.

 13. Hier maak ik graag kans op voor mijn meisje.
  Ze is bijna jarig en dit zou een mooi extra cadeautje zijn

 14. Leuk! Ik doe graag mee voor mijn zoontje. Hij is op het moment helemaal gek van rupsje nooitgenoeg. Het boek wordt momenteel ook veel voorgelezen.
  Daarnaast gaat hij sinds eind mei naar school en heeft hij veel interesse in getallen en letters. Dit doeboek zou dus super leuk voor hem zijn.

 15. Wat een leuk boek!! Daar zou mijn leergierige dochtertje heel wat plezier mee hebben 😀 Dus ik maak graag kans.

  • Dit lijkt me een heel leuk boek om aan de taalontwikkeling te werken van de kindjes waar ik mee ga werken.

 16. Dit boekje lijkt me heel erg leuk voor mjjn jongste kleinkind Daaf
  van 4,Die nu geheel hersteld is van een open gehemelte .en ook geen
  therapie meer nodig heeft HOERA,,,

 17. Hartstikke leuk en educatief boek voor mijn kleinzoontje van 4 : die krijgt er niet gauw genoeg van om met letters, kleuren en spelletjes bezig te zijn! Ik doe dus graag mee voor Dax !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.