Een Smartphone met goede camera, waar moet je op letten?

Voor mijn dansgroep Trinity winterguard film en fotografeer ik vaak. Soms op plekken met een vervelende lichtinval. Sinds een paar jaar gebruik ik mijn eigen telefoon hiervoor. Veel makkelijker en fijner dan een echte camera. Maar wat is nou een smartphone met een goede camera? Ik geef je graag wat tips en tricks!

smartphone met goede camera
foto van pexels.com gemaakt door Benoit Lamothe

Een smartphone met goede camera

De smartphone is bijna niet meer uit ons leven weg te denken. We gebruiken hem bijna voor alles. Een goede camera is dan echt een must. Vooral als je hem wil gebruiken voor het maken van foto’s voor op social media, zoals ik. Of voor je hobby. Ik maak regelmatig filmpjes en foto’s van mijn dansgroep Trinity. Maar ook voor mijn privé leven wil ik een goede camera, want alle foto’s en filmpjes van mijn kinderen maak ik hiermee. Je wil toch niet een foto met weinig pixels in je kamer hebben hangen.

Geweldige kleuren

Naast de camera kijk ik ook altijd naar de kleur. Vaak zijn die erg standaard. Maar heb je de Samsung Galaxy S23 kleuren al gezien? Die zijn echt fantastisch! Normaal gesproken kies ik altijd voor blauw, maar die lavendel kleur van de Galaxy S23 vind ik bijvoorbeeld erg gaaf. Ik zou daar dan een doorzichtig hoesje omheen doen, want die kleur wil je zien! Naast de gave kleuren heeft deze smartphone ook één van de beste camera’s. Door de 3 camera’s achterop pakt hij veel meer dan andere camera’s en heeft hij een verbeterde beeldstabilisatie voor video’s.

Waar moet je op letten?

Maar terug naar waar je op moet letten bij een de camera van je telefoon. Het allerbelangrijkste zijn de pixels. Hoe meer megapixels, oftewel MP’s, hoe mooier jouw foto wordt. Vergeet dan ook niet te kijken naar de selfie camera, want die hebben vaak een lagere MP. Let wel op, het aantal MP’s alleen zorgen er niet voor dat je foto scherp wordt. Het is daarom ook goed om te kijken naar het aantal camera’s. Deze lenzen ondersteunen de hoofdlens waardoor je foto’s zowel van ver als van dichtbij mooi scherp zijn. Meerdere lenzen maken je smartphone veelzijdig en zorgt voor een goede camera!

Foto's maken met je smartphone
Foto van pexels.com gemaakt door Feyza Yıldırım

Bedenk waar je hem voor wil gebruiken

Maar voordat je een smartphone met goede camera wil gaan aanschaffen moet je jezelf afvragen waarvoor je hem wil gebruiken. Wil je liever nog steeds een gewone camera gebruiken naast je telefoon dan heb je misschien niet de beste camera nodig. Maar gebruik je hem voor alles dan zou ik er zeker naar de tips kijken. Ook is het belangrijk om te beslissen of je veel bewegende foto’s wil maken of stilstaande. Je hebt daar verschillende opties voor nodig. Alles op een rijtje gezet? Dan kan je gaan zoeken. Ik koos dus voor de Samsung Galaxy 23 en ben er heel blij mee. De filmpjes die ik maak voor mijn dansgroep zijn van goede kwaliteit.

Een smartphone met goede camera

Ikzelf ben fan van de Samsung, maar een vriendin van mij echt weg van de iPhone. Kijk dan ook naar het verschil tussen een Samsung en de iPhone. Het zijn twee totaal verschillende telefoons en jij moet kijken welke jij het fijnste vindt. Ik zie in ieder geval erg veel verschil qua foto’s tussen de oude die ik had en mijn nieuwe Samsung. Zoals je ziet blijven ze zich ontwikkelen. Voor welke telefoon, of moet ik zeggen camera ga jij?

Footer3
Joyce
Delen is enorm lief

Joyce

HI, Ik ben Joyce en moeder van twee schatten van kinderen. Mijn zoon is geboren in 2014 en mijn dochter hebben we in 2017 mogen verwelkomen. Onze zoon is hoogsensitief en heeft extreme faalangst. Dankzij hem ben ik nu een expert op dat gebied. Als juf op de basisschool maak ik van alles mee. Kleuter tot groep 8, ik heb ze allemaal gehad. Ik vind het heerlijk om naar mijn werk te gaan en verveel mij geen dag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.