De kracht van edelstenen en mineralen, een mooie verrijking

Al van kleins af aan ben ik gefascineerd door edelstenen en mineralen. Ik ben ze gaan verzamelen op verschillende manieren. Ik vroeg ze als cadeau voor mijn verjaardag, ging naar stenenbeurzen toe en ik kreeg een abonnement op een tijdschrift. Daar kreeg je elke keer een edelsteen of mineraal bij. Ik verzamelde echt op gevoel en op het oog en heb door de jaren heen een mooie verzameling opgebouwd. Tegenwoordig is de optie van online bestellen erbij gekomen. Online bestellen heb ik afgehouden omdat ik wil voelen en zien. Maar ik heb eindelijk een webshop gevonden waarbij ik een goed gevoel heb! De kracht van edelstenen en mineralen, ik hou ervan!

De kracht van edelstenen en mineralen

Voor de een zijn edelstenen en mineralen gewoon mooi. Voor een ander worden ze ingezet omdat er fijne kenmerken aan toegeschreven worden. En soms speelt gewoon beide mee. Ik val in beide groepen. Voornamelijk vind ik ze gewoon heel mooi en ben ik gefascineerd door hoe het gevormd wordt in de natuur. Tegelijk geloof ik dat alles in de wereld uit energie bestaat. En zo kan je een eventuele werking ook verklaren van edelstenen en mineralen. Ze trekken bepaalde energie aan en dat is dan de kracht van edelstenen en mineralen. Daarbij kennen we allemaal wel een bepaalde rust als we bijvoorbeeld met een stressbal bezig zijn. Het vasthouden van een steen kan dezelfde rust geven.

chakra duimstenen

Voelen

Zoals gezegd ben ik een voeler en een kijker. Ik wil een edelsteen of mineraal voelen en zien. Zeker als ik het als ketting of zaksteentje bij me wil dragen en wil gebruiken voor de kracht van edelstenen en mineralen. In een winkel “voel” ik dan of een steen warm wordt en goed aanvoelt. Het heeft dan ook lang geduurd voordat ik de stap naar online bestellen durfde te maken. Maar ik ben heel blij dat ik dit gedaan heb.

Online ben ik bij Dyona terecht gekomen en als je op de link klikt snap je meteen waarom mijn gevoel goed was. Wat een prachtige homepage waar de liefde voor de kracht van edelstenen en mineralen vanaf spat! De foto’s zijn fris, helder en duidelijk. Het assortiment is overigens veel groter nog met andere mooie krachtige en (spirituele) items. Dit voelt goed en ik ga lekker online ontdekken welke stenen tot me spreken.

Het aanbod is groot en het zoeken is heel duidelijk. Per soort en per item is alles handig ingedeeld. En bij de meeste edelstenen en mineralen staat een mooie korte beschrijving van de kracht van edelstenen en mineralen die het zou hebben. Hou er uiteraard wel rekening mee dat het toegezonden item afwijkt van de foto. Het blijven natuurproducten die er altijd weer anders uitzien. Binnen een korte tijd had ik een mooi wagentje gevuld met items die goed voelen. Hieronder zal ik deze delen met jullie en waarom!

Chakra duimstenen

Als we het hebben over de kracht van edelstenen en mineralen dan is dit setje echt een powersetje. Als je geloofd in chakra’s dan weet je dat hierbij kleuren, stenen en bepaalde energie horen. Dit setje bevat alle stenen die aansluiten bij je chakra’s en het zijn ook nog eens duimstenen. Die liggen dus echt perfect in je hand en neem je makkelijk mee. Ook kan je ze opleggen bij je chakra’s als je dit wilt. De chakra duimstenen worden geleverd in een mooi juten zakje. Mijn oudste dochter is gek op deze stenen en noemt ze prinsessen stenen. De blauwe is een Elsa steen, de paarse een Anna steen. Groen hoort bij Vayana, de gele bij Belle en zo gaat ze door. Ik laat haar lekker ontdekken en voelen. In deze set zitten de volgende stenen: bergkristal, amethist, lapis lazuli, groene aventurijn, oranje calciet, rode aventurijn en rode jaspis.

Edelstenen en mineralen hangers

Het aanbod bij Dyona in diverse soorten hangers is erg groot. Van ruw tot geslepen, van donut tot vormpjes. Van alles is mogelijk. Ik ben gek op maansteen. De kracht van deze steen is heel sterk en vrouwelijk. Mijn naam, Selena, is de Griekse maangodin en dat draagt ook wel bij aan mijn maanliefde. Ik heb nu dan ook gekozen voor een ruwe maansteenhanger. Nieuw voor mij is een donuthanger. Ik ken deze eigenlijk niet maar ik vind het een hele toffe vorm hebben! Fluoriet is mijn keuze, dit is een sterke anti-stralingssteen. Het is dus een erg goede steen voor op een werkplek met veel digitale items. Tegelijk is het een beschermende steen met een positieve werking op gewrichtsproblemen, daar heb ik heel veel last van dus dit is een perfecte steen voor mij. Een mooie werking en welkome kracht van edelstenen en mineralen voor mij.

Mijn derde hanger is van spectroliet. Het toffe van deze steen is dat het alleen in Finland gevonden kan worden. In Finland heb ik een aantal weken stage mogen lopen op een kinderopvang. Dit was een hele fijne periode en ik ben verliefd geworden op het land. Een van mijn beste vriendinnen heb ik in die periode ontmoet, dus met deze Finse steen voelt het alsof ik haar bij me draag. Een hele andere manier van de kracht van edelstenen en mineralen. Een mooi stukje sentiment dus.

Verder is het een sterk beschermende steen en een spirituele steen. Het zuivert je omgeving van negatieve energie, vermindert angst, geeft zelfvertrouwen, doorzettingsvermogen en is ook positief voor reuma. Een leuke werking die ik nu lees: spectroliet maakt contact met je onderbewustzijn en brengt vergeten herinneringen boven. Mooi hoe je op een ander gevoel een steen kiest en deze zo mooi blijkt aan te sluiten.

Himalaya zoutlamp

Dit heeft niet zozeer met de kracht van edelstenen en mineralen te maken. Maar het heeft wel een erg fijne werking weet ik uit eigen ervaring. Ben je wel eens bewust van de lucht als het keihard geregend of gestormd heeft? Of dat je zo lekker kan uitwaaien aan zee? Het zelfde effect bereikt deze lamp als je het een tijdje aan doet. Als een Himalaya zoutlamp warm wordt gaat het negatieve ionen verspreiden. Negatief is in dit geval positief, want die ionen kunnen stoffen uit de lucht verwijderen die bijvoorbeeld allergiëen veroorzaken. Ze klonteren samen, worden zwaar en dalen neer op de grond. Buiten dat is het ook een heel aangenaam en warm licht. Ik heb het op mijn slaapkamer, woonkamer en op beide kinderkamers. Ook als je niet in een eventuele werking geloofd is het een prachtige eyecatcher in je huis!

Losse stenen

Ik werd op slag verliefd op de oranje calciet. Deze steen straalt vrolijkheid uit. En laat dat nou ook een werking zijn. Het vrolijkt op en geeft energie. Het herstelt je balans en drijft sombere buien weg. Mijn Botswana carneol heb ik ook gekozen op de looks en de werking sluit mooi aan bij de oranje calciet. Ook dit is een krachtige steen die voor fijne en positieve energie zorgt. Het geeft een fijne boost aan je zelfvertrouwen. De Botswana agaat bestel ik ook mee. Wat een beauty! Deze zou kunnen helpen bij angsten en stress en zou ook voor hooggevoelige kinderen erg fijn zijn. Een prachtig trio zo qua uiterlijk en met de werking in de kracht van edelstenen en mineralen.

De kracht van edelstenen en mineralen is misschien wel het puurst in bergkristaal. Deze steen komt heel veel voor en je ziet al hoe helder deze is. Ik heb een klein bergkristal puntje mee besteld. Prachtig vind ik deze steen. Het is perfect voor concentratie en helderheid. Een goede steen voor je thuiskantoor ook! Dyona heeft nog heel lief een rozenkwarts erbij gedaan als bedankje. Dit is de steen van liefde en vriendschap.

De kracht van edelstenen en mineralen ook voor jou?

Mooi hè allemaal? Ik ben ook echt heel blij met alles en niks valt tegen. Als jevonline stenen en andere mooie items wilt bestellen is de webshop van Dyona een oprechte aanrader. Ik zie ook een mooi stenensetje voor edelstenen water, mooie spirituele kaarten enenenen… zo heel veel meer! De kracht van edelstenen en mineralen is nog veel uitgebreider dan ik boven heb omschreven. Ik heb gewoon een aantal kenmerken uitgekozen maar als je echt interesse hierin hebt kan je heel veel vinden in boeken en op internet! Dyona pakt je bestelling met liefde in en dat voel je ook terug in de stenen en producten heel fijn.

De kracht van edelstenen en mineralen is mooi maar hou wel rekening met bepaalde zaken. Je kan bijvoorbeeld niet alle stenen gebruiken om edelstenen water te maken. Niet elke soort is ook geschikt voor kinderen. En daarbij kunnen sommige stenen juist even niet fijn zijn voor je. Mijn ervaring is dat je gevoel altijd wel goed zit. Denk je aan een bepaalde steen, of wordt je aantrokken tot iets, dan is dit de steen voor nu. Dat kan echt heel tijdelijk zijn of voor een langere periode. Ook het schoonmaken en reinigen vraagt om wat verdieping hierin. Maar dat kan je allemaal goed terugvinden hoor als je echt interesse hebt.

Bij Dyona krijg je trouwens 1 leren koordje bij je hangers, ongeacht hoeveel hangers je besteld. Wil je meer koordjes dan kan je deze gewoon erbij bestellen voor een klein bedrag. Bij de Himalaya zoutlamp zit een lampje zodat je deze meteen kan gebruiken. En alles wordt leuk ingepakt dus geef je iets cadeau aan een ander of aan jezelf dan is het echt een feestje.

Hou jij ook zo van edelstenen en mineralen?

De kracht van edelstenen en mineralen

Lees ook deze blogs

Footer2
Selena
Delen is enorm lief

Selena

Hoi ik ben Selena en met veel liefde deel ik mijn blogs en recepten op Good Mood Mama. Mijn digitale thuis vol happy vibes voor een good mood. Ik ben een mama van 2 meiden, werk met kinderen en heb 1001 interesses. Ik noem mezelf bewust omdat ik nadenk over alle keuzes die ik maak. Dat betekend soms wel en soms ergens niet ergens voor kiezen. Leuk om nu onderdeel te zijn als gastblogger hier.

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.