Basisgids kristallen – een boekje over de werking van edelstenen

In de afgelopen maanden heb ik een kleine verzameling edelstenen bij elkaar gekregen en gekocht. De Basisgids kristallen van Deltas komt dan ook op het perfecte moment. Hierin lees ik alles over de werking van de stenen, de wijze waarop ze gereinigd kunnen worden en leer ik meer over de geschiedenis van edelstenen. Erg interessant en verrijkend. Het enige nadeel… ik wil er nog meer!

Basisgids kristallen

Kristallen zijn natuurlijke schatten die al eeuwenlang gebruikt worden om ons te beschermen tegen negatieve energie en om kwalen te genezen. In deze gids ontdek je hoe gemakkelijk het is om toegang te krijgen tot hun vibrerende energie. Het beschrijft de unieke eigenschappen van 33 kristallen en licht toe hoe je ze kan gebruiken om allerlei problemen aan te pakken. Van stress tot slapeloosheid. Daarnaast biedt dit boekje eenvoudige tips voor de verzorging van je helende stenen.

Kristallen of edelstenen?

Zelf weet ik soms niet zo goed of ik deze mooie stenen nou kristallen of edelstenen moet noemen. Dit wordt mij ook niet volledig duidelijk bij het lezen van Basisgids kristallen. Ik heb er dus even een rondje google op losgelaten. Eigenlijk alle bronnen geven hetzelfde aan: Een edelsteen is een samenklontering van mineralen. Wanneer de steen is opgebouwd uit één mineraalsoort noemen we dit een kristal. Soms is een edelsteen uit meerdere mineralen opgebouwd, dan is het geen kristal maar wordt het ‘gesteente’ genoemd. Daarnaast is kristal vaak de benaming voor edelstenen wanneer ze gebruikt worden voor energetische doeleinden.

Bovenstaande informatie is dus heel kloppend bij de Basisgids voor kristallen. De energetische gebruiksmogelijkheden staan centraal. Vanaf nu zal ik in dit artikel dus ook het woord ‘kristal’ gebruiken.

Ik heb een meditatiehoekje in mijn slaapkamer. Hier heb ik meerdere kristallen liggen, maar ook intentiekaarten. Dit is de plek waar ik tot rust kom en even tijd voor mijzelf neem in ons drukke gezinsleven.

De Basisgids kristallen is logisch opgebouwd

De Basisgids kristallen is een klein, handzaam boekje met een fijne vormgeving en een logische opbouw. Na een duidelijke inleiding wordt er een heel overzichtelijke korte geschiedenis weergegeven van kristallen. In bondige alinea’s wordt de visie op het gebruik van kristallen uiteengezet. Wist je bijvoorbeeld dat 800 v. Chr. kristallen werden gebruikt als talismannen (bescherming) van de Griekse soldaten? Er waren ook periodes in de geschiedenis waarin kristallen minder geaccepteerd werden om in te zetten als geneeskrachtig en energetisch middel.

Na het overzicht van de geschiedenis gaat de Basisgids kristallen verder met informatie over het verzorgen van je kristallen en worden de 33 meest bekende stenen toegelicht.

Het verzorgen van je kristallen

Wat ik niet goed wist is dat je kristallen ook goed moet verzorgen. Gelukkig staat hier in de Basisgids kristallen veel informatie over. Ook nu weer wordt dit op een heldere manier weergegeven. Een prettig naslagwerk om er nog eens bij te pakken als je het bent vergeten.

In dit hoofdstuk van de Basisgids kristallen staat hoe je kristallen reinigt. Hierbij wordt duidelijk gemaakt dat dit per kristal verschilt, maar dat er wel een aantal uitgangspunten zijn. Ik wist bijvoorbeeld niet dat je kristallen kunt reinigen door ze op andere kristallen te leggen. Ook wist ik niet dat niet alle kristallen tegen water kunnen.

Het opladen van kristallen kan in maanlicht of in zonlicht. Dit laatste was mij ook onbekend. Ik ken wel de verhalen van mensen die de stenen op de vensterbank leggen of buiten als het volle maan is. Wist jij dat kristallen soms kunnen verbleken in de zon? Ik niet! Weer wat geleerd uit de Basisgids kristallen. Het programmeren van je kristallen met je intenties vond ik ook een interessante paragraaf.

Basisgids kristallen bevat uitleg over 33 bekende stenen

In de Basisgids kristallen vindt je heel overzichtelijk uitleg over de 33 meest bekende kristallen. Achterin het boekje is een inhoudsopgave weergegeven, zodat je ook gemakkelijk kunt zoeken. Van elke kristal staat er informatie over:

  • De energetische werking
  • Het uiterlijk
  • De hardheidsschaal van Mohs
    In de Basisgids kristallen staat hier een duidelijke uitleg over. Dit zegt iets over de hardheid van het kristal.
  • Geassocieerde chakra’s
  • Onderhoudsinstructies
  • Een leuk weetje over het kristal

Daarnaast zijn er prachtige foto’s weergegeven van elke kristal. Ik heb in mijn verzameling jaspis (2 soorten), seleniet, rozenkwarts, eldariet palmsteen (deze staat niet in Basisgids kristallen), Versteend hout (ook deze niet). Het is erg leuk om te lezen wat deze stenen precies kunnen betekenen. Ik wist er natuurlijk al wel iets van bij het kopen/krijgen van het kristal, maar hier staat het heel fijn bij elkaar.

Het enige wat ik niet zo handig vind aan Basisgids kristallen is dat het niet open blijft staan. Dit was mooi geweest voor op mijn tafeltje. Maar als dat alles is…. dan ben ik gewoon hartstikke blij met deze gids!

Wil je meer lezen over dit onderwerp? Kijk dan eens hier:

Specificaties Basisgids kristallen

Auteur: Astrid Carvel | Vertaling: Anouk Holsters | Uitgever: Deltas | 96 pagina’s | maart 2023 | 9789044764178 | meer informatie via je lokale boekhandel of via bol.com

footer 8
Linda
Delen is enorm lief

Linda

Ik ben Linda. Samen met mijn man, twee dochters (2013 en 2015) en onze zoon (2017) woon ik in Meppel. Vier dagen per week werk ik als directeur en orthopedagoog in het basisonderwijs. In mijn vrije tijd yoga en dans ik graag en lees ik veel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.