Sammy’s avonturen animatiefilm in het Omniversum

Vanaf dinsdag 19 december draait Sammy’s Avonturen in het Omniversum. Afgelopen dinsdag 12 december was deze film tijdens de lerarenstaking al te zien voor maar 6 euro en gisteren mocht ik met dochterlief en vriendinnetje naar de kinderpremière gaan! Sammy’s avonturen is al de tweede animatiefilm in het Omniversum voor het hele gezin!

Animatiefilm in het Omniversum met Sammy’s Avonturen

Na Animatiefilm Fly me To the Moon is het tijd voor de tweede animatiefilm in het Omniversum. Sammy’s Avonturen gaat over de spannende, vrolijke en ontroerende belevenissen van het groene zeeschildpadje Sammy.

Sammy's avonturen

50 jaar geleden ontmoette groene zeeschildpad Sammy zijn boezemvriend Ray. Ze hebben dezelfde uitkom dag en worden broers voor altijd. Ze beleven spannende, vrolijke en ontroerende avonturen.

Samen zwommen ze de hele aarde over door de mooiste wateren, maar ook door vies water vol met plastic en ander afval en kregen ze te maken met lekkende olietankers.

Vaak kwamen ze in aanraking met mensen. Met bomenkappers en walvisjagers, maar ook met milieuactivisten en dierenbeschermers. Een hele mooie herinnering heeft Sammy aan een hippiefamilie op het strand in Californië, die hem redde en een onvergetelijke kerst bezorgde.

animatiefilm in het Omniversum

Sammy’s Avonturen is een heerlijke grootbeeldfilm voor jong en oud. Spannend, vrolijk, ontroerend en leerzaam. Want Sammy en Ray laten ook zien dat mensen een steeds groter effect hebben op het leven van (zee)dieren. Samenleven met mensen is niet altijd even gemakkelijk, maar dieren zoals Sammy en Ray hebben de hulp van mensen nodig om de natuur te beschermen en de oceanen gezond te houden.

Toevallig heb ik over dit thema laatst nog een review geschreven over de kleine ijsbeer. Wil je hier dus meer mee doen met je (gast)kinderen of schoolklas dan raadt ik je deze film aan en dit boek! t

Wat vonden wij ervan?

sammy's avonturen

Met veel plezier ging ik met dochterlief en een vriendinnetje naar deze film toe met een speciale Kinderpremière.

sammy's avonturen

Inclusief een heuse speurtocht naar schildpadden om zo allerlei nuttige informatie te verzamelen. Na afloop kregen de meiden zelfs een mooie poster mee en een heerlijke chocoladelolly met een foto van Sammy erop!

De meiden (4,5 en 5,5 jaar) vonden de film erg leuk en grappig. De donkere momenten vonden ze echter niet leuk. Dit is onder andere het moment dat er olie lekt boven hun hoofd net nadat ze als een soort kermisattractie met de octopus rondjes hebben gereden. (Enorm grappig stukje)

sammy's avonturen

Met de 45 minuten is het een perfecte lengte om met oudere peuters en kleuters naar deze film te gaan. Hoe ouder de kinderen zullen zijn hoe meer ze mee krijgen van de plastic afval, de walvisjacht, de lekkende olie in de zee, de grote visvangst en nog meer.

animatiefilm in het Omniversum

Mijn lievelingsstukje is als een dolfijn Sammy redt die stil op de bodem van de zee licht nadat hij overboord is gegooid van een schip. Daarnaast vond ik de scene’s dat ze door de oceaan zwemmen en je meegenomen werd door het scherm alsof je zelf vloog/zwom. Prachtige beelden!

Het is ons alleen even onduidelijk hoe Sammy opeens weer bij zijn vriend Ray is uitgekomen. Het leek wel even of er een heel stuk film miste. Niet dat de meiden dit erg vonden. Die hadden keurig 45 minuten stil gezeten en het was de hoogste tijd om nieuwe avonturen te gaan beleven! 😉

Kerstvakantie tip!

Ben jij nog op zoek naar een bijzondere en grootse (kerst)ervaring voor jong en oud dan raad ik je zeker aan om deze animatiefilm in het Omniversum te gaan bewonderen op het 840 m² grote koepelscherm van de Haagse bioscoop. De ideale film voor de kerstvakantie.

Delen is enorm lief

ellen

Hoi Ik ben Ellen eigenaar van MamaScrapelle. Ik sta voor de klas op een basisschool en hou van speelgoed testen, op stap gaan en creatieve dingen. Mijn dochter van 7 jaar test graag mee!

Share

9 Responses

  1. Ah, leuke kerstvakantietip voor mijn zoon van bijna 4! Al denk ik dat het de donkere gedeeltes ook wel een beetje eng gaat vinden, haha.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.