Skip to Content

4 tips voor een snelle en makkelijke beautyroutine

Is het in de ochtend altijd haasten en lukt het je altijd maar nét om de kinderen op tijd op school of de opvang te krijgen? Dan wordt het hoog tijd om hier verandering in te brengen. Hoewel de ochtenden met kinderen enorm hectisch kunnen zijn, betekent dit immers niet dat de uiterlijke verzorging verwaarloosd moet worden. Integendeel zelfs: door een goede beautyroutine zit je lekkerder in je vel. Een beter begin van de dag kan je je niet wensen. Haasten is echter zelden goed. Een snelle en makkelijke beautyroutine kan gelukkig al wonderen doen. Met de volgende 4 tips stap jij voortaan altijd fris en fruitig de deur uit én bespaar je ook nog eens ongelooflijk veel tijd.

1.     Was je haar in de avond

Douchen kost tijd tijdens je beautyroutine. Het wassen van de haren al helemaal. Probeer maar eens halflang tot lang haar te drogen. Daar doe je echt ongelooflijk lang over. Daarom is het beter om de haren in de avond te wassen. Zo hoef je je in de ochtend enkel snel op te frissen. Is het niet gelukt om de haren te wassen en ogen ze een beetje dof of vettig? Dan kun je er ook voor kiezen om droogshampoo te gebruiken. Zo fris je je haar toch even op, maar ben je wel stukken sneller klaar om met de dag te beginnen.

Besef ook dat iedere dag je haren wassen ook al snel tot uitdroging van de haarvezels kan leiden. Probeer dit daarom te beperken tot maximaal tweemaal per week. Maak tevens gebruik van kwalitatieve shampoo om uitdroging te voorkomen. Is jouw haar meerdere keren gekleurd en daardoor al beschadigd? Maak dan gebruik van Olaplex voor een gezondere look.

Beautyroutine
Afbeelding harel-blog via Unsplash

2.     Klein beetje lipstick


Heb je je toch verslapen en geen tijd meer voor je dagelijkse make-up routine? Geen paniek. Je hoeft echt geen all-face make-up te plaatsen. Soms kan een kleine touch van make-up al wonderen doen. Zeker wanneer je over lipstick beschikt. Met lipstick breng je direct meer kleur in jouw gezicht voor een snelle beautyroutine. Daardoor oogt het direct stukken gezonder.

3.     Snel de huid reinigen tijdens je beautyroutine


De huid moet dagelijks gereinigd worden. Niet alleen in de avond, ook in de ochtend. Dat betekent echter niet dat dit iedere keer even uitgebreid moet worden gedaan. Wanneer je in de ochtend weinig tijd hebt, kun je er ook voor kiezen om dit even snel met wat water te doen. Dat geeft direct een fris gevoel en verwijderd nog het nodige vuil. Als je in de ochtend echter weinig tijd hebt en hier minder aandacht aan hebt besteed, is het wel verstandig om hier meer mee te doen in de avond. De juiste producten voor je beautyroutine zijn hierbij echt een must.

Beautyroutine
Afbeelding laura-chouette via Unsplash

4.     Sta een half uur eerder op voor je beautyroutine

Toegegeven, dit is misschien niet de meest populaire tip als je jonge kinderen hebt. Slaap is heilig. Maar het geeft je doorgaans wel een veel frisser gevoel als je even de tijd aan jezelf besteedt. Een half uurtje kan al zo veel rust geven over de hele dag. Een rustig begin van de dag, zal de gehele dag een stuk fijner voelen.

Hoe ziet jouw beautyroutine eruit?

Footer3
Delen is enorm lief

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.