Woordbluf een tactisch woordspel – vanaf 8 jaar

Woordbluf een tactisch woordspel is een nieuw woordspel wat ik met veel plezier mag reviewen. Samen met mijn moeder ben ik fan van woordspelletjes en leek me dit een leuk en vooral interessant nieuw spel. Iets met bluffen..

Woordbluf een tactisch woordspel

Woordbluf

De titel van Woordbluf een tactisch woordspel zegt het al; we gaan bluffen. Nu ben ik daar niet heel goed in; denk ook niet dat pokeren iets voor mij zou zijn. Ik schiet bij bepaalde mensen namelijk snel in de lach (mijn moeder, vriendinnen en mijn zusje bijvoorbeeld) Maar goed, we gaan het proberen!
Het lezen van de spelregels verloopt wat moeizaam. Ik lees de regels voor en zowel mijn moeder als ikzelf verliezen ergens de draad. We besluiten met de makkelijke variant te beginnen. Het spel geeft namelijk twee opties; beginnersniveau en expertniveau. Beginnersniveau it is!

Wat heb je nodig?

In het pakketje van Woordbluf een tactisch woordspel vind je een scoreblad, een dobbelsteen met verschillende tekens en twee stapels kaarten. De ene stapel bevat kaarten met letters erop en de andere stapel bevat kaarten met drie tekens erop. Een blauwe pijl, een groen vinkje en een rood kruis.
Het enige wat je zelf even erbij moet pakken is een pen en je bent klaar om Woordbluf een tactisch woordspel te gaan spelen.

Woordbluf een tactisch woordspel

Hoe werkt Woordbluf; een tactisch woordspel?

Zoals ik eerder al aangaf duurde het even voordat mijn moeder en ik de spelregels in de smiezen hadden. De uitleg is wel duidelijk beschreven, maar het kwam op één of andere manier niet binnen. We besluiten gewoon te gaan beginnen en dit blijkt een goede beslissing te zijn. Al snel zitten we helemaal in het spel!

Woordbluf een tactisch woordspel

Het spel Woordbluf een tactisch woordspel begint met het neerleggen van 4 letterkaarten. Deze pak je blind van de stapel en leg je open op tafel neer, zodat alle spelers deze kunnen zien. Iedere speler heeft een scorekaart waarop hij of zij woorden kan gaan noteren voor punten. De kaarten liggen op tafel en het is dan aan jou de taak om een woord te gaan bedenken waar deze letters is voorkomen. Het leuke hiervan is dat je zelf ook letters mag toevoegen en het juist de kunst is om zo lang mogelijke woorden te maken. Hoe langer het woord, hoe meer punten je krijgt.

Bluffen!

Nu komt het bluffen in beeld; zodra je namelijk een woord in je hoofd hebt, zeg je deze nog niet en schrijft hem ook niet op. Je kiest voor één van de drie kaarten; raise, done of quit. Kies je voor raise (de blauwe pijl) dan geef je daarmee aan dat je nog best een extra letter op tafel wilt hebben en dat je denkt dat je dan nog steeds een woord kunt maken. Kies je voor done (groene vinkje) dan geef je aan dat je met de letters die op tafel liggen een woord kunt maken. Kun je geen woord maken met de letters die op tafel liggen? Dan kies je voor quit (rood kruis)

Nu hoor ik je denken; hoe kan ik bluffen dan? Nou met de kaarten raise en done kun je lekker een eind wegbluffen bij Woordbluf een tactisch woordspel. Misschien weet je helemaal geen woord maar doe je net alsof zodat je wel punten kunt pakken! Je kunt namelijk op twee manieren punten verdienen; door echt een woord te bedenken en deze aan het einde van de ronde op het scoreblad te noteren. Hoe langer het woord, hoe meer punten je krijgt. Maar ook de bluffers onder ons die niet betrapt worden kunnen punten verdienen. Is de ronde voorbij en ben je niet betrapt op bluffen? Dan mag je bovenaan het scoreblad 5 punten omcirkelen. In the pocket! Wordt je wel betrapt? Dan krijg je helaas geen punten. Beschuldig je iemand van bluffen maar zit je ernaast? Dan krijg je zelfs strafpunten!

Spelen in thema’s met Woordbluf een tactisch woordspel

Woordbluf een tactisch woordspel, draait niet om het zomaar bedenken van woorden, maar werkt ook met thema’s. Jullie vroegen je waarschijnlijk al af waar de dobbelsteen was gebleven? Nou die komt aan het begin van het spel even kort aan bod en wel als je voor het expertniveau kiest. De dobbelsteen zorgt namelijk voor het bepalen van het thema waarmee je gaat spelen. Zo kan de dobbelsteen vallen op het icoontje voor plaatsnaam of juist voor een tastbaar object. Maar ook flora & fauna, muziek & theater, sport & gaming en eten & hobby staan op de dobbelsteen afgebeeld door middel van icoontjes.

Woordbluf een tactisch woordspel

Wanneer je de 4 letters open op tafel hebt gelegd, gooi je met de dobbelsteen en bepaald deze het thema waarbinnen de woorden bedacht moeten worden. Dit maakt het spel een stapje moeilijker en tevens ook interessanter. Want wie spreekt nu nog de waarheid met het bedenken van woorden? Woordbluf een tactisch woordspel is uitdagend en spannend!

Eindoordeel van Woordbluf; een tactisch woordspel

Woordbluf mag zeker op je verlanglijstje als je ook fan bent van woordspelletjes! Wat fijn is aan Woordbluf is dat het voor iedereen te spelen is, of je nu goed bent in het verzinnen van woorden of juist helemaal niet. Dan bluf jij je door het spel en kan je ook best een aantal punten verzamelen. Door de verschillende speelniveaus (beginnersniveau en expertniveau) kies je de variant die bij je past.
Daarnaast is Woordbluf compact en makkelijk mee te nemen; altijd woordpret met Woordbluf! Tip; als je echt wilt kunnen bluffen dan raad ik je aan om met meerdere spelers te spelen. Mijn moeder en ik vonden het bluffen met zijn tweeën niet echt iets toevoegen omdat je juist maar met zijn tweeën bent.

Ben je nieuwsgierig geworden naar Woordbluf een tactisch woordspel? Voeg dit spel dan snel toe aan je verzameling of geef hem cadeau aan iemand die ook fan is van woordspelletjes!

Specificaties Woordbluf een tactisch woordspel

Uitgeverij: Just Games en Denksport| 8718866301767 | 2020| 8 – 99 jaar | 1- 4 spelers| meer informatie vind je hier

Chantal
Delen is enorm lief

Chantal

Hoi ik ben Chantal, getrouwd en moeder van een prachtige dochter genaamd Nora. Ik ben werkzaam in het basisonderwijs en het lezen van een boek staat altijd standaard op het dagprogramma. Lezen is ook mijn ontspanning aan het einde van een lange dag. Samen met mijn gezin ben ik graag actief bezig en knutsel ik graag met mijn dochter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.