Woezel en Pip op zoek naar de Sloddervos

Heb jij thuis ook zo’n Sloddervos rondlopen? En is deze sloddervos toevallig ook nog eens fan van Woezel en Pip? Dan raad ik je absoluut aan om naar de eerste bioscoopfilm van Woezel en Pip te gaan! Afgelopen zondag gingen wij naar de kleuterbioscoop met dochterlief om eens te kijken hoe Tante Perenboom en Wijze Varen de hondenvriendjes lieten zien wat een Sloddervos is.

Woezel en Pip op zoek naar de Sloddervos

Vanaf 20 januari draait deze eerste bioscoopfilm van Woezel en Pip in de Nederlandse bioscopen!

Het verhaal

Tante Perenboom vraagt aan Woezel en Pip om op het cadeau voor Wijze Varen te bewaren. Want het is bijna groot feest de wijze varen is weer een jaartje ouder. Ook komt neefje Charlie logeren en dat is natuurlijk helemaal leuk! Om te oefenen logeren Woezel en Pip alvast een nachtje bij Buurpoes haar muurtje. Maar daar horen de vriendjes toch wel hele rare geluiden en zijn stiekem toch ook wel een beetje bang geworden.

Wijze varen heeft hun namelijk gewaarschuwd voor de Sloddervos! Deze gevaarlijk uitziende indringer gaat er met alle spulletjes van Woezel en Pip vandoor en heeft zelfs het cadeau van de Wijze Varen meegenomen!

Samen met Charlie, Buurpoes, Vlindertje en Molletje gaan Woezel en Pip op zoek naar de Sloddervos en trotseren heel wat spannende avonturen!

Uiteindelijk vinden ze dan de Sloddervos.. maar of ze daar nou zo blij mee zijn?

Woezel en Pip Sloddervos

Waardering van de peuter

Na afloop vroegen wij dochterlief natuurlijk wat zij van de film vond! In eerste instantie was het antwoord alleen leuk, maar thuis kwamen de verhalen los! Zo zei ze letterlijk: “De film was spannend en ook een beetje engig mama. Maar met het team hebben zij elkaar gered en was het goed gekomen. Charlie was de sloddervos niet he mama. Dat was Woezel!”

Waardering van deze moeder

Naast de term “knoeigat” die wij hanteren als dochterlief zit te knoeien met haar eten, wordt dit zeker weten een nieuw woord om te gebruiken als ze niet helpt opruimen of een zooitje maakt van haar kamer en alle kasten leeg trekt. Voor grote sloddervossen is dit zeker een leuke film met een pedagogische invalshoek waar jong en oud van kan leren.

De film duurt 70 minuten en was voor onze dochter goed uit te zitten. Maar ze is dan ook dol op tv kijken en heeft al een paar Disney films gekeken die ook ongeveer zo lang duren. Wel werd ze even onrustig toen het spannend werd bij de kale rots en kroop ze lekker bij mij op schoot.

Review Kleuterbioscoop

Maar als de film pas 20 januari uitkomt, hoe kan het dan dat wij deze al hebben gezien?

Een keer in de paar maanden organiseert Pathé de kleuterbioscoop. Daar gingen wij dus afgelopen zondag voor het eerst naar toe. Heel bijzonder om onder het genot van een kopje thee of koffie naar een film te kijken terwijl het geluid zachter staat en de lichten nog aan zijn.

Activiteiten kleuterbioscoop

kleuterbioscoop Woezel en Pip Sloddervos

Al bij het betreden van de bioscoop zag je allemaal peuters en kleuters met Woezel en Pip knuffels. Erg leuk om te zien! Er stond een grote poster waar natuurlijk bij geposeerd moest worden. De kinderen kregen een kidscombo met keuze uit zoete of zoute popcorn. Verder zat hier een Caprisun in, ( waar ik persoonlijk niet erg blij van wordt, maar ik had gelukkig haar eigen drinkbeker met diksap mee), autodrop winegums, en een plakhandje. Normaal snoept dochterlief nooit en ze was lekker lang zoet met haar winegums!

Boven aan de trappen stonden grote tafels waar je een kleurplaat kon inkleuren. Pas later werd mij duidelijk dat je hier prijsjes mee kon winnen. Dat weten wij dan weer voor de volgende keer, dochterlief had deze keer echter niet zo’n zin in kleuren. Ze vond het veels te spannend allemaal en had geen idee wat ze kon verwachten.

Charlie pathe haan

Daarna kon je op de foto met Charlie de Pathé Haan. Dit wilde ze niet, maar na de film gaf ze wel even een Highfive!

kleuterbioscoop schmincken

Tijd om te schminken! Er waren maar 3 dames die alle peuters en kleuters schminkten en ze namen er goed de tijd voor. ( dit tot ergernis van de mama’s waaronder ik zelf, die de tijd voorbij zagen tikken en de zaal in wilden gaan). Er was geen duidelijke rij wat met die onrustige kinderen ook al niet heel soepel verliep, maar uiteindelijk zat ze dan.

kleuterbioscoop schmincken

Ondertussen haalde manlief even thee en koffie voor ons met een grote koek! (dag goede voornemens) en met zitverhoger zochten wij dan eindelijk ons plekje op. Precies half elf zaten wij en vertelden wij dochterlief dat het ging beginnen.. Nou mooi niet! Een kwartier later begon eindelijk de prijsuitreiking waar 3 kindjes een tas met goodies mochten ophalen en weer een paar minuten begonnen alle ( zou het soms verplicht zijn?) reclame onderdelen waar al die kinderen helemaal niet op zitten te wachten. Gelukkig geen voorstukjes van allerlei andere films en om 11 uur kon dan eindelijk de film beginnen.

Na afloop kreeg ze nog een leuke poster als aandenken en een heus diploma!! Haar eerste diploma is een filmdiploma hahaha ( of dat nou pedagogisch heel goed is hihi)

Kleuterbioscoop diploma

De poster en diploma staan trots bij haar bed. Zo kan ze er leuk over terugdenken.

Je krijgt echt waar voor je geld en als je op tijd bent heb je genoeg tijd voor het schminken en kleuren en heb je een goed gevulde ochtend!

De volgende keer gaat de film over Nick Jr. Met niemand minder dan dochterlief haar grootste helden: Dora, Blaze en de Paw Patrol. Dus ja.. wij gaan weer! haha

Ben jij wel eens naar de kleuterbioscoop geweest met je kind(eren)?

 

Delen is enorm lief

ellen

Hoi Ik ben Ellen eigenaar van MamaScrapelle. Ik sta voor de klas op een basisschool en hou van speelgoed testen, op stap gaan en creatieve dingen. Mijn dochter van 7 jaar test graag mee!

4 Responses

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.