vakantie in eigen tuin – de vijf leukste zomervakantie tips

De zomervakantie staat weer voor de deur. Een heerlijk vooruitzicht dat we weer redelijk onbezorgd op vakantie kunnen. Maar ook in en om je eigen huis kun je natuurlijk een beetje vakantiesfeer creëren. Wat dacht van je van kamperen in eigen tuin? Of zet een lekker groot zwembad neer waar je kinderen gegarandeerd veel plezier van hebben. We verzamelen een aantal leuke tips voor een relaxte vakantie in eigen tuin!

Wat zijn de leukste tips om vakantie te vieren in eigen tuin? Denk aan kamperen, een groot zwembad, hangmat, leuke spellen en meer!

Vakantiegevoel creëren

Na twee zomers waarin de pandemie nog een hoofdrol speelde, is dit nu gelukkig op de achtergrond. Dus we kunnen weer wat onbezorgder op pad! Maar op vakantie gaan is niet voor iedereen weggelegd. Omdat je werk of financiën het niet toelaten. Of misschien wil je juist liever wat dagjes uit in eigen land en hoef je niet zo nodig bepakt en bezakt de auto of het vliegtuig in.

Snel en relatief goedkoop een vakantiegevoel creëren. Dat lukt met een aantal leuke tips ook in eigen tuin. Hopelijk natuurlijk wel met een lekker zonnetje. We zochten vijf leuke tips om vakantie te vieren in eigen tuin!

Vijf tips voor een vakantie in eigen tuin

1. Tuinaankleding

Breng je tuin in zomerse sferen. Dit kan bijvoorbeeld door een tropische plant zoals een mooie palm. Ga in ieder geval voor veel kleurige planten en bloemen. Met mooie kussens en een hangmat maak je het vakantiegevoel een beetje af. En vergeet ook geen tuinverlichting, bijvoorbeeld een snoer met gekleurde lampjes. In plaats van binnen televisie kijken, in de avond zoveel mogelijk buiten zitten natuurlijk!

Wat zijn de leukste tips om vakantie te vieren in eigen tuin? Denk aan kamperen, een groot zwembad, hangmat, leuke spellen en meer!

2. Zwemplezier!

Ga voor een lekker groot en kwalitatief goed zwembad, als je een geluksvogel bent met voldoende plek daarvoor. Kijk voor een geschikt zwembad bij de Zomerspecialist.nl. Maar ook een klein zwembad geeft al groot plezier. Maak het af met een parasol met strandstoeltjes, maak feestelijke drankjes en leg de waterballonnen vast klaar. Zo heb je in eigen tuin een echt vakantie sfeertje!

3. Speeltoestel – vakantie in eigen tuin

Misschien heb je al een schommel staan, of overweeg je een nieuw speeltoestel aan te schaffen? Voor kinderen is buitenspelen natuurlijk heel belangrijk. En zeker in de zomervakantie zullen je kinderen veel plezier hebben van een eigen speeltoestel. Een klimrek, glijbaan, schommel, trampoline of speelhuisje? Je kunt alle kanten op. Denk vooral aan Marktplaats als geschikte plek om iets aan te schaffen. Want als kinderen het toestel ontgroeid zijn, zetten veel mensen het te koop en kan het best nog een poosje mee!

Wat zijn de leukste tips om vakantie te vieren in eigen tuin? Denk aan kamperen, een groot zwembad, hangmat, leuke spellen en meer!
Afbeelding van Karolina Grabowska via Pexels

4. Vakantie in eigen tuin: kamperen

De beste tip natuurlijk om vakantie te vieren in eigen tuin is kamperen. Een nachtje of misschien wel een week? Voor kinderen zal het een hele leuke ervaring zijn om in hun eigen tuin te slapen. ’s Avonds naar de sterren kijken en lekker knus bij elkaar in slaap vallen. Zorg voor extra vakantiegevoel door spellen als badminton, jeu de boules of kubb. Belangrijk als je gaat kamperen in eigen tuin: neem ook zelf rust! Binnen schoonmaken of kleding wassen doe je als je weer ’terugkomt’.

5. BBQ met de kinderen

Buiten koken hoort natuurlijk bij een vakantie in eigen tuin. Doe ook boodschappen alsof je op vakantie bent. Dus probeer eens een andere supermarkt, koop wat meer lekkernijen en echte streekproducten. In de ochtend ga je voor verse broodjes op pad. Voor de BBQ doe je ook lekkere inkopen, bijvoorbeeld om spiesjes te maken met je kinderen. In onze blog over BBQ-en met kinderen vind je tips!

tomaat basilicum
Afbeelding van Bernadette Wurzinger via Pixabay

Een relaxte vakantie in eigen tuin?

De zomervakantie is natuurlijk heerlijk, maar het kan soms ook een uitdaging zijn. Want kinderen moeten altijd even bijkomen van een druk schooljaar. Tegenwoordig staat vrije tijd in de gedachten van kinderen vooral gelijk aan schermtijd. Terwijl we dat het liefste wat willen beperken, want het is buiten zulk lekker weer. Je hoort het jezelf al weer zeggen.

Dus het vraagt wel wat van ouders om dat een beetje in goede banen te leiden. Als je met elkaar een plan maakt voor een thuisvakantie, kun je daar het beste heldere afspraken over maken. Want bij een relaxte vakantie in eigen tuin hoort eigenlijk zo min mogelijk schermtijd. En dat geldt voor ouders en kinderen! Speel vooral veel met elkaar, zoals je vaak op een vakantie elders ook doet. Actieve spelletjes, maar ook leuke gezelschapsspellen. Zo heb je een weekje of midweekje prima vermaak en ontspanning.

En ben je het zat, dan heb je alles zo weer ingepakt en zit je in 1 minuut weer thuis!

Wat zijn de leukste tips om vakantie te vieren in eigen tuin? Denk aan kamperen, een groot zwembad, hangmat, leuke spellen en meer!

Lees ook deze blog met meer tips in en rondom het huis

Footer3
Lianne
Delen is enorm lief

Lianne

Ik ben Lianne, 40 jaar oud en moeder van drie hele lieve jongens. Opgeleid als orthopedagoog en geïnteresseerd in alles rondom opvoeding en ontwikkeling. Hoe kun je als ouder mindful te werk gaan, hoe zorg je voor jezelf en hoe hou je het een beetje leuk?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.