Skip to Content

UNO Quatro, een toffe spelvariant van vier op een rij

Het is inmiddels geen geheim dat wij als gezin niet de diehard spelspelers zijn in het team van MamaScrapelle. Wij houden wel van spellen maar het moet vooral niet te ingewikkeld zijn. Bij voorkeur maar enkele regels en binnen no time te spelen. Ik zag UNO Quatro voorbij komen en eigenlijk was ik meteen al geboeid. Dit ziet er uit als ons spel! Maar of ik daar gelijk in had…?

Uno Quatro spel game vier op een rij mattel

Spelregels UNO Quatro

UNO Quatro, vier op een rij, kaartspel
Fans van UNO kaartspelletjes zijn vast ook gek op UNO Quatro gezinsspel dat de uitdaging van vier-op-een-rij combineert met de strategie van overeenstemmende kleuren of getallen. Spelers schuiven tijdens hun beurt zo strategisch mogelijk hun blokjes in een van de 7 sleuven om zo te proberen vier-op-een-rij te krijgen. De blokjes moeten een blokje met dezelfde kleur of hetzelfde getal raken. Dit terwijl spelers met speciale Actieblokjes het spel kunnen veranderen door andere spelers met minder blokjes te laten spelen, een blokje uit een sleuf te duwen of zelfs de positie van twee sleuven om te wisselen! Een geweldig cadeau voor fans van UNO en liefhebbers van spelletjes van 7 jaar en ouder.

Concreet:

  • Iedere speler pakt 3 steentjes
  • De jongste speler begint
  • Probeer 4 op een rij te krijgen door gelijke cijfers of gelijke kleuren
  • Dit kan horizontaal, verticaal en diagonaal
  • Je hebt simpele steentjes, dan gebeurd er niks
  • Maar er zijn ook actiesteentjes! Dan moet je de actie die er op staat uitvoeren
  • De drie acties: 2 sleuven wisselen, onderste steentje wegduwen of 2 stenen inpikken van de volgende speler

Er is 1 zakje met alle speelstenen en een speelbord wat stevig staat. Op dat bord zitten sleuven waar je de steentjes in laat zakken. Deze sleuven kan je makkelijk loskrijgen als je ze moet wisselen. Het spelregelboekje bevat maar 2 pagina’s met uitleg (heerlijk!).

Voor welke leeftijd is UNO Quatro?

Op de doos staat dat dit spel geschikt is vanaf 7 jaar. Deze game is eenvoudig, heerlijk! Er zijn maar enkele regels en hoe vaker je het speelt hoe meer strategisch je kan en gaat denken. Je moet wel beetje vooruit kunnen denken en van pesten houden. Dat is overigens minimaal, maar UNO Quatro is echt wel strategisch. Mijn jongste dochter van 4 jaar wilde per se meespelen en verbazingwekkend genoeg deed ze het prima mee! Echt heel ver vooruit denken doet ze natuurlijk niet maar het doel van het spel snapte ze prima.

UNO Quatro is dus echt passend als het bij een kind past. Voor volwassenen is het sowieso echt leuk. Het speelt snel en simpel en je pakt het zo erbij. Ook neemt het makkelijk mee. We spelen dit binnen, buiten, op de bank, aan tafel en in de trein. Het kan allemaal prima! Dus voor welke leeftijd is UNO Quatro? Vanaf 7 jaar tot 100 en ouder. En soms voor jongere kinderen als ze het echt leuk vinden en snappen.

Hoe vinden wij dit spel?

Precies zoals ik had gehoopt! Dit is echt heel tof en past perfect bij ons. Het spelregelboekje bevat maar twee pagina’s en alles is lekker duidelijk en concreet. Dit is echt ons spel. Het is vier-op-een-rij maar dan next level. Je ziet dat het van een goed merk als Mattel is, het speelbord is heel stevig. Niks gaat kapot of valt om. Echt alle focus op het spel. Een spel wat elke keer weer anders is. UNO Quatro is ook nog eens tof omdat het met meerdere personen te spelen is!

Daarbij is gedacht aan de mensen die moeite hebben met kleuren. In elke kleur zit een vormpje zodat ook daaraan te zien is welke kleur het is. Heel fijn! UNO Quatro is echt meteen al heel geliefd hier in huis en zodra we dit zijn gaan spelen, volgden er vele speelrondes.

Wat ons betreft, van jong tot oud, een absolute cadeautip voor de feestdagen of voor een verjaardag en verlanglijstje!

Je bestelt dit spel onder andere hier bij Bol

Wil je nog een extra uitleg in 3 minuten? Bekijk dan onderstaande video!

Lees ook deze blogs

Footer4 nieuw
Selena
Delen is enorm lief

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.