thema op reis – een spelletjes overzicht voor reizen

Tijdens de kinderboekenweek wil je natuurlijk meer spelletjes in de klas doen dan memory, domino en lotto van voertuigen of op reis. Vooral in de kring kun je nog meer leuke spelletjes doen met de kinderen. Bij katrotje zitten er al wat leuke spellen in het pakket, maar misschien wil je nog meer spelletjes om met kinderen te doen tijdens thema op reis.

spelletjes om met kinderen te doen tijdens thema op reis. Tijdens de kring als 10 minuten spel bijvoorbeeld. Onderbouw bovenbouw
spelletjes om met kinderen te doen tijdens thema op reis

Ik ga op reis en neem mee:

De eerste speler verzint iets dat hij mee neemt op reis. Bijvoorbeeld een OV kaart. De volgende verzint ook iets bijvoorbeeld een fiets. De daarop volgende speler verzint bijvoorbeeld een rugzak.

Dan krijg je een lange rij van ik ga op reis en neem mee: een ov kaart, een fiets, een rugzak etctera..

Wie een fout maakt bij de rij voorwerpen is af. Je kunt een tijdstip afspreken voor de duur van het spel, of je kunt een x aantal voorwerpen afspreken.

Ik zie ik zie wat jij niet ziet

Spelletjes om met kinderen te doen tijdens thema op reis voor het geheugen: Verzamel rond de thematafel die je voor het thema Kinderboekenweek hebt ingericht. Als daar te weinig ruimte voor is, kun je ook een paar dingen centraal in de kring zetten.

  • Ik zie ik zie wat jij niet ziet en de kleur is..
  • Ik zie ik zie wat jij niet ziet en het heeft … wielen
  • Ik zie ik zie wat jij niet ziet en de vorm is
  • Ik zie ik zie wat jij niet ziet en het kan vliegen/rijden/varen

Jij zegt…, dan denk ik aan…

De speler die begint verzint iets. Bijvoorbeeld 4 wielen. Hij zegt dan ik denk aan 4 wielen, tegen de tweede speler. De tweede speler zegt. Bij 4 wielen denk ik aan een auto. De tweede speler zegt. Ik denk aan een auto tegen de derde speler, de derde speler zegt dan. Bij een auto denk ik aan een stuur. Etc.

De volgende spelletjes om met kinderen te doen tijdens thema op reis zijn voor meer gericht op de bovenbouwe.

Alfabet spel op reis – spelletjes om met kinderen te doen tijdens thema op reis

De eerste speler noemt iets wat bij op reis gaat met een A. Auto, de tweede noemt iets met een B Bus, de derde noemt iets met een C en zo ga je door. Je kan van te voren afspreken dat moeilijke letters overgeslagen mogen worden of klassikaal verzonnen moeten worden.

Laatste letter spel thema reizen

Kies bijvoorbeeld voor het onderwerp voertuigen of vakantie. Of alles wat met een reis te maken kan hebben. De eerste speler verzint een woord. Bijvoorbeeld vliegtuig, de tweede speler moet met de laatste letter van dat woord, een nieuw woord zeggen. Garage, de derde speler kiest dan met de E een woord. Elektrische fiets, etcetera

spelletjes om met kinderen te doen tijdens thema Reis mee
Afbeelding van Bob Dmyt via Pixabay

Ik ga op reis naar namen spel – spelletjes om met kinderen te doen tijdens thema Reis mee

Voor de bovenbouw is dit een leuk spel om tijdens aardrijkskundeles te doen. Je kunt kiezen of je ergens vertrekt of dat je ergens naar op reis gaat.  Je heet bijvoorbeeld Ellen en dan zeg je. Ellen ik ga op reis naar Ede, de volgende speler zegt dan Delicia ik vertrek uit Delft, de volgende speler zegt dan N.. op reis naar Nijkerk etcetera. De eerste letter van je naam, moet dus gelijk zijn als de plaatsnaam.

Wil je deze nog moeilijker maken dan maak je er een variant van ik ga op reis en neem mee van.

Ik ben N vertrokken in Ede via Delft naar Nijkerk etcetera.

Weet jij nog meer spelletjes om met kinderen te doen tijdens thema op reis?

ellen
Delen is enorm lief

ellen

Hoi Ik ben Ellen eigenaar van MamaScrapelle. Ik ben dol op nieuwe ervaringen zoals uitstapjes en nieuwe producten uitproberen. Mijn dochter uit 2013 en man testen graag met me mee. In het dagelijks leven sta ik 3 dagen per week op de leukste Montessori school van Den Haag. Ik ben 5 jaar gastouder geweest en heb dus veel ervaring met kinderen van alle leeftijden. In de tijd dat ik mij weet los te wurmen van een schermpje lees ik graag een boek. Samen met Selena beheren we een toffe boekenblog. www.stoerleesvoer.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.