Kinderboekenweek 2019 Reis mee!

Reis mee!

Allemaal instappen! Reis mee met de fietstaxi, de huifkar, de hogesnelheidstrein of het ruimteschip. De Kinderboekenweek 2019 gaat over voertuigen. Met het thema Reis mee! gaan we op reis in kinderboeken.

Vervoer

Niet de bestemming maar het vervoer erheen staat centraal. Ontdek de ruimte met een raket, beleef avonturen op een cruiseschip, verken een land tijdens een roadtrip, trek rond met een tractor en zeil de wereld rond op een catamaran.

Met een boek kun je elke reis maken die je wilt, een reis die je leven verrijkt. Van een rondje op de step in de buurt tot aan een ruimtereis door het heelal. Toer je alleen of rijd je samen?

Tijdens de Kinderboekenweek 2019 reizen we allemaal. Ook de auteurs gaan dankzij de Schrijverscentrale tijdens de Kinderboekenweek op reis, naar heel veel verschillende scholen in Nederland.

Kinderboekenweek 2019 op MamaScrapelle

De komende weken zullen er vele reviews van boeken over vervoersmiddelen en reizen online komen.

Vanuit deze pagina kun je naar de boeken doorklikken! Ook zullen we ons best doen om een paar leuke creatieve activiteiten te gaan bedenken die handig zijn voor in de klas, kinderdagverblijf, peuterspeelzaal of bij de gastouder!

Wil je niks missen abonneer je dan rechts op de nieuwsbrief!

Materialen Kinderboekenweek 2019 Reis mee

Klik op de foto voor de uitgebreide review van de volgende lesmaterialen.

leermaterialen kinderboekenweek 2019

Activiteiten Kinderboekenweek 2019

Ik ga op reis en onderweg neem ik de… Tram? Boot? Bus? Trein? Metro? Vliegtuig? Randstadrail? Fiets? Auto? Motor? Scooter? Tractor? Stoomtrein?

Je kunt natuurlijk met de kinderen een echte reis maken. Zorg er wel voor dat je voldoende begeleiding bij je hebt uiteraard. Kinderen tot 4 jaar reizen gratis mee in het openbaar vervoer. En van te voren goed naar het toilet gaan, want zelfs in de trein is deze bijna niet meer te vinden!

Foto’s van kinderen in voertuigen

Heb je geen mogelijkheid om met de kinderen een echte reis te maken, vraag dan aan de kinderen of ze foto’s hebben van reizen die ze hebben gemaakt. Misschien heeft een kind wel eens gevlogen, of op een tractor gezeten? Misschien zelfs wel achterop de motor, of wellicht in de zijspan! Er zijn vast foto’s van! Leuk om op te hangen in de klas en de verschillen te bekijken. Maar ook om over te spreken.

Was het een korte of een lange reis? Was het een groot of een klein voertuig? En als er dezelfde voertuigen in voorkomen, zien ze er dan ook hetzelfde uit? Ging alles goed onderweg, of was er bijvoorbeeld pech?

Schoonmaken en repareren van voertuigen

Misschien is het nog wel lekker weer. Wat dacht je van een fietsen schoonmaakdag? Of vraag of de kinderen mee met papa/mama opa/oma de auto mogen gaan wassen. Ga je zelf de auto wassen, of doen ze dat in een wasstraat? Wat hebben ze er voor nodig? Hoe gaat de reis er naar toe? Blijf je droog in de wasstraat of word je in de auto ook nat?

Wat gebeurt er als je een lekke band hebt? Kunnen we die met zijn allen gaan plakken? Wat heb je daar voor nodig? Als een fiets kapot is moet je naar de fietsenmaker, als een auto kapot is moet je naar een garage. Misschien kun je met de klas een bezoekje regelen aan de garage of fietsenmaker?

Boeken Kinderboekenweek 2019 Reis Mee op MamaScrapelle

Over de volgende boeken kun je een uitgebreide review vinden op MamaScrapelle! Klik op de foto om naar de blog te gaan.

Prentenboeken 0-4 jaar

Boeken 4-6 jaar

(AVI) boeken 6-12 jaar

Delen is enorm lief