Skip to Content

Temple Challenge Kinderfeestje – een tof feestje!

Elk jaar is het weer een hele zoektocht wat je weer moet gaan doen met het kinderfeestje. Woon je in de regio Brabant, dan heb ik echt een hele toffe tip voor een kinderfeestje voor je: The Temple Challenge. Deze activiteit kun je doen in Nistelrode. En het is een spannende combinatie van puzzelen en samenwerken, met een wedstrijdelement. Wij hebben dit feestje met beide dochters al een keer ondernomen en ik zal in deze blog onze ervaringen delen.

Temple Challenge
Foto via The Temple Challenge

Wat is The Temple Challenge?

Ik kan me voorstellen dat het eerste wat je je afvraagt is: ‘Wat is dan nu eigenlijk The Temple Challenge?’.

The Temple Challenge is geen Escaperoom waarbij je zo snel mogelijk moet proberen te ontsnappen. The Temple Challenge bestaat uit een serie Gamerooms (aaneengeschakelde spellen kamers). 

Eigenlijk is dit lastig uit te leggen, en moet je het gewoon ervaren, maar ik ga het toch proberen uit te leggen. De website laat het volgende weten:

Website van The Temple Challenge:

The Temple Challenge is een geweldig avontuur voor vrienden, familie of collega’s. Vorm teams en neem het tegen elkaar op in dé tempel die letterlijk tot leven komt! In een reeks aaneengesloten speelkamers bepaalt je creativiteit, behendigheid en samenwerkingsvermogen of jouw team het winnende team zal zijn… Of kom je gewoon simpelweg de high-score verbeteren?!

The Temple Challenge is niet alleen een leuke activiteit voor volwassenen, maar dus ook voor kinderen vanaf ongeveer 10 jaar. Ben je dus op zoek naar een kinderfeestje dat een beetje stoer is en zeker niet kinderachtig, dan zit je hier goed. Dit wordt ook echt vooral aangeraden voor kinderen van 10 tot 16 jaar.
Als je het filmpje hieronder ziet, dan krijg je er denk ik al meteen zin in!

waarschuwingsbord met doodskop pas op betreden mijn op eigen risico
Foto via The Temple Challenge

Wat houdt een kinderfeestjes arrangement in?

Je kunt deze activiteit los boeken, maar wij hebben ervoor gekozen om een kinderfeestjes arrangement te boeken. Wat is de inhoud van dit arrangement?

  • Het spelen van The Temple Challenge (inclusief ranja voor ieder kind)
  • Bowlen (inclusief ranja)
  • Frietjes eten, mét een lekker ijsje

De bowling is niet in het gebouw zelf, maar aan de overkant van de straat. Een heel compleet kinderfeestje dus!

Temple Challenge ingang
De ingang naar de kamers met spellen van The Temple Challenge.

Hoe lang duurt het spelen van The Temple Challenge?

Je speelt The Temple Challenge in teams. Je kunt een team van 2 tot 4 personen maken. Voor kinderen zou ik echt wel een team van 4 personen aanraden, zodat ze wat meer handen hebben bij de opdrachten, maar ook wat meer hoofden om na te denken over wat precies de opdracht is. Wat heel fijn is, is dat de medewerker van The Temple Challenge ook van tevoren de kinderen gerust stelt dat het echt niets engs is, maar bij ons mocht ook een ouder mee met een groepje, voor het geval ze het spannend zouden vinden.

In het spel ga je 11 verschillende uitdagingen spelen. Elk spel zit in een eigen kamer. Je hebt precies 6 minuten de tijd om te ontdekken wat de opdracht is en om vervolgens zo veel mogelijk punten te scoren. Na die tijd moet je weer door naar de volgende kamer.
Elk team speelt de volledige spelduur van 66 minuten. Hierbij start dus om de 6 minuten een nieuw team. Spelers die nog niet aan de beurt zijn, of al klaar zijn, kunnen gezellig in het café blijven zitten, met een van de vele spelletjes!

Wat zijn onze ervaringen met The Temple Challenge?

Ik kan je vertellen: dit is echt zo’n tof kinderfeestje! Wij hebben dit feestje gedaan toen onze oudste dochter 10 werd en sindsdien heeft onze jongste dochter het er alleen maar over gehad dat ze dit ook wilde gaan doen al ze 10 jaar werd. En nu was het dan eindelijk zo ver!
De medewerkster is echt ontzettend vriendelijk en geeft een fijne uitleg. Van tevoren word je er nog op gewezen om even naar de wc te gaan. Tassen en telefoons kun je opbergen in de kluisjes, zodat je je handen helemaal vrij hebt voor het spel. Bij ons is mijn man meegegaan met een groepje, omdat 1 meisje het heel spannend vond. En ik kon dus een uurtje in het café zitten. Af en toe kon ik mee spieken op het scherm met de camera, om te zien hoe enthousiast ze bezig waren. En echt alle meiden waren mega enthousiast! Er werd na afloop druk over gediscussieerd welk spel nu eigenlijk het leukst was.

Temple Challenge
Bij dit kinderfeestje speel je hele leuke spellen – Foto via The Temple Challenge

Ook tof als personeelsfeestje

Oké, dit heeft even niets met een kinderfeestje te maken, maar ik wil echt nog even vermelden dat The Temple Challenge ook een heel leuk idee is voor een personeelsfeestje of teamuitje. Omdat mijn oudste dochter zo enthousiast was na haar feestje, hebben wij dit dus met ons team als teamuitje gedaan. En echt iedereen vond dit heel tof! (heb ook van meerdere mensen gehoord dat ze dit het leukste personeelsuitje ooit vonden). Ook voor teamuitjes kun je een arrangement afsluiten, zelfs bijvoorbeeld in combinatie met kanoën of met rijden in een 2CV (lelijk eendje).

Temple Challenge
Een van de leuke spellen van The Temple Challenge – Foto via The Temple Challenge

Bowlen bij Rainbow Centre

Na het spelen van The Temple Challenge zijn we naar de overkant van de straat gegaan, naar het Rainbow Centre. Daar zit een bowling, waar we nog fijn een uurtje hebben kunnen bowlen. De bowlingbaan ziet er heel tof uit, met allerlei kleurtjes. Er wordt leuke muziek gespeeld (de meiden waren heel enthousiast over de muziek) én het allerleukste, het bowlen is interactief You-Toon bowlen. Dat houdt in dat de kinderen van tevoren bij het scherm allemaal wat selfies maken, die later tijdens het bowlen steeds in allerlei grappige filmpjes terugkomen. Dit vonden de kinderen echt geweldig! En je kunt via een app verzoekjes indienen voor de muziek speellijst, ook dat is heel leuk!

bowlingbaan discobowlen kinderfeestje
De toffe bowlingbanen in Nistelrode

Na afloop van het bowlen hebben we nog lekker frietjes met een snack gegeten, in de naastgelegen friettent. En tenslotte kregen de kinderen allemaal nog een lekkere ijscoupe met vanille ijs en een saus naar keuze.

Ben je nu enthousiast geworden over dit Temple Challenge kinderfeestje? Hieronder heb ik de gegevens voor je op een rijtje gezet:

The Temple Challenge / Winners Café
Laar 24, 5388 HL NISTELRODE
Voor de website klik hier

Openingstijden:
Wo – Zo : 10:00 – 00:00
Ma – Di : Geopend vanaf 20 personen

Footer1
Kelly
Delen is enorm lief

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.