Renoveren van je trap: een snelle make-over in je huis

Een traprenovatie levert een snelle make-over in je huis op. Wist je dat je binnen 1 of 2 dagen al een compleet andere trap in huis kunt krijgen, zonder dat er een nieuwe trap geplaatst hoeft te worden? Dus ook zonder slopen en breken. Ik had geen idee, maar de voorbeelden die ik gezien heb van het renoveren van je trap, zien er prachtig uit. Dan kan ik eindelijk die halve maantjes eens van de traptreden afhalen, en krijgt het huis een nieuwe look.

traprenovatie

Waarom de trap vernieuwen?

Renoveren van je trap kan meerdere redenen hebben. Het is vast niet het eerste waar je aan denkt wanneer je iets wilt vernieuwen in huis. Maar aan de andere kant is de trap iets wat je veel gebruikt, maar ook vaak een van de eerste dingen die je in iemand huis ziet als je binnenkomt. En het is, zeker met kinderen, ook belangrijk dat een trap veilig is. Omdat je een trap veel gebruikt, beschadigd hij daarnaast ook snel.

Ik heb de trappen in mijn huis wit geverfd, met kunststof maantjes erop zodat je niet uitglijdt. De maantjes vind ik eigenlijk niet zo mooi, maar is wel sneller en goedkoper dan bijvoorbeeld een rand erin laten frezen. En de witte verf houdt een paar jaar, maar dan is het toch echt wel weer tijd voor een nieuwe lik verf. Als je de trap hebt bekleed met vloerbedekking merk je dat ook. Een trap wordt gewoon veel gebruikt, en dat laat zijn sporen achter.

Opties voor het renoveren van je trap

Je kunt een trap natuurlijk opnieuw laten bekleden, of weer gaan verven. Renoveren van je trap is een alternatief. Daarmee krijgt de trap echt een opknapbeurt en kan je kiezen voor een totaal andere uitstraling. De trap wordt dan bekleed met overzettredes of trapplaten van laminaat of pvc. Er zijn verschillende dessins en kleuren, zodat het past bij de rest van het interieur. Door het laminaat of pvc kun je er voor kiezen om dit te laten matchen met de vloer zodat het in elkaar overloopt. Maar afwijkend kan natuurlijk ook juist leuk zijn. Zelf vind ik het wel mooi als de treden van hout zijn, en het achterwandje wit, dat ziet er fris en ook wel sjiek uit.

home makeover

Hoe werkt het?

In 1 of 2 dagen kan het renoveren van je trap worden uitgevoerd. Daarin kun je een aantal keuzes maken, die ook de kosten traprenovatie bepalen. Een deel van de kosten hangt af van de trap zelf: wat is de vorm van de trap, om hoeveel treden gaat het en is de trap open of gesloten. Daarnaast kun je beslissen of je ook de stootborden (de achterwandjes) en trapwangen wilt vervangen. Zo ontwerp je dus je eigen trap. Je kunt de trap vervolgens zelf opknappen, of dit uitbesteden aan een professional. Daarmee liggen de kosten tussen ongeveer 1000 en 2300 euro per trap.

Renoveren van je trap
Footer3
Anouk
Delen is enorm lief

Anouk

Leuk dat je mijn blog hebt gelezen! Ik schrijf met veel plezier mee op Mamascrapelle over reizen en uitjes, films of andere leuke dingen die voorbij komen. Samen met mijn zoon Mels trek ik er graag op uit, en we vinden het altijd leuk om nieuwe dingen uit te proberen. Met vriendinnen en ook alleen ga ik graag op pad. Van musea tot lekker op het terras en van een goede strandwandeling tot naar de bioscoop. Naast mamascrapelle schrijf ik ook mee op stoerleesvoer.nl, want lezen is mijn favoriete hobby. Ik werk verder in de zorg en probeer sportief te zijn en blijven door naar de sportschool te gaan of te gaan hardlopen.

1 reactie

  1. Goed om te weten welke opties ik heb voor het renoveren van mijn trap. Ik vind het belangrijk om de authentieke stijl van onze gang te behouden. Wellicht combineer ik een mooie traploper met een donkere onderlaag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.