Skip to Content

Raised by Wolves seizoen 1, een unieke sci-fi tv-serie

Heb je zin in een echt unieke tv-serie die ook nog eens prachtig is gemaakt? Dan is Raised by Wolves seizoen 1 zeker een aanrader. Als sci-fi nou niet je genre is dan is het goed om eens naar de kern van een verhaal te kijken. Want de basis is heel klein en mooi. Hoe kan een machine de onschuld van een kind beschermen? Wat als onze mensheid afhankelijk is van androïden die onze laatste en jongste levende generatie moet beschermen én opvoeden? Dat plus prachtige locaties, grotendeels goed acteerwerk en een aangename science fiction saus en je hebt een nieuwe serie om te bingen! Kijk hier de recensie van seizoen 2

raised by wolves

Raised by Wolves seizoen 1

Hoe kan een machine de onschuld van een kind beschermen? Aaron Guzikowski, schrijver van topfilms als Prisoners en Papillon, neemt ons met zijn nieuwe serie Raised by Wolves mee op een zoektocht naar de essentie van het mens zijn. Samen met wereldberoemde regisseur en producent Ridley Scott (Alien), die tevens de eerste twee afleveringen van de serie heeft geregisseerd, toont Guzikowski ons een dystopische toekomst op een verlaten planeet. Een plek waarin twee androïden de nieuwe generatie van de mensheid moeten opvoeden en beschermen tegen de barre omstandigheden van de buitenwereld en de tegenstanders die daarin leven. Raised by Wolves seizoen 1 bevat het allemaal.

Raised by Wolves seizoen 1 is onder andere met de Ierse Amanda Collin en Vikings-ster Travis Fimmel in de hoofdrollen. Het schrijftalent van Guzikowski en de visionaire regie van Scott, wordt Raised by Wolves zowel visueel als emotioneel een spectakel. Nadat de aarde compleet verwoest is door een oorlog tussen gelovigen en atheïsten, krijgen twee androïden de taak om menselijke kinderen op te voeden en een atheïstische kolonie te stichten op de mysterieuze, pas ontdekte planeet Kepler-22b. Hun gevaarlijke taak wordt nog hachelijker als er een Ark met overlevende gelovigen op de planeet landt.

Eigenschappen beschikbaarheid

Raised by Wolves is beschikbaar vanaf 22 juni op:

  • Blu-ray™
  • DVD

Bonusmaterialen

  • A Ridley Scott World
  • Decoded
  • Becoming a Necromancer
  • From Sketch to Screen

Ridley Scott

Ik denk dat het goed is om te beginnen met Ridley Scott. Als je deze naam kent, dan weet je wat je kan verwachten van deze serie. Het ademt Scott recht in je gezicht en door alle kieren heen. Het is prachtig filmisch over-de-top overweldigend soms. Science fiction is het grootste genre maar het schuurt ook wel tegen kosmische horror aan. Veel dingen die gebeuren zijn groter dan ons menselijke brein kan bevatten. Alhoewel, in Raised by Wolves seizoen 1 krijgen we lang niet alle antwoorden die we zoeken. Althans niet mijn antwoorden. En dus gebeuren er dingen die mijn brein niet goed kan plaatsen, het is dus geen bloederige horror wat ik daarmee bedoel.

Ridley Scott (1937) is een Brits fotograaf, filmregisseur en filmproducent. Hij is vooral bekend om zijn visueel overweldigende en groots opgezette Hollywood-actiefilms. Hoewel Scott zich als filmmaker in het commerciële circuit bevindt, wordt hij toch door veel critici als een kunstenaar gezien. Dit komt vooral door het opvallende stijlvolle, kleurrijke en opmerkelijk uitgelichte camerawerk dat in zijn films altijd domineert. Ook stralen zijn films een opvallende voorliefde voor schilderkunst en geschiedenis uit. Scott maakte in het begin van zijn carrière sciencefiction cult-films als Alien en Blade Runner. Later ging hij zich steeds meer toeleggen op actiefilms om zich vervolgens te specialiseren in historische spektakelfilms. In 2015 kreeg Scott een ster op de Hollywood Walk of Fame. En nu dus de serie Raised by Wolves seizoen 1! (seizoen 2 is er ook al!)

Mensheid

Zoals gezegd zijn er veel vragen in het filmisch spektakel met Raised by Wolves seizoen 1. Het tempo en de sfeer van de serie is vrij traag, en dit is ook zo bedoeld en wederom kenmerkend voor Scott. We beginnen het verhaal klein met ‘Father’ en ‘Mother’, 2 androïden die als taak hebben om voor mensenkinderen te zorgen. De twee zijn gestuurd door de ongelovigen. Op aarde is er een strijd tussen atheïsten en gelovigen. De gelovigen geloven in Sol, de almachtige god. Zoals gewoonlijk clasht dat dusdanig dat de aarde verwoest is. We zitten dus in een dystopische toekomst met geweld om een geloof en met androïden die een grote rol spelen op diverse manieren.

Mensheid komt op diverse manieren boeiend in het licht. Van onschuld bij kinderen, tot aangeboren bloeddorst. Ongelovigen gaan geloven en vice versa. Uit naam van een god is alles toegestaan en zonder god moet alles maar rationeel zijn. Gevoelens zijn voor mensen en androïden zijn geprogrammeerd. Toch? Ik ben groot fan van Moeder en Vader, dit zijn voor mij de meest boeiende rollen en sterkste acteurs. Nog nooit heb ik met zoveel interesse en inleving gekeken naar androïden. Nou ja, de film A.I., Data uit Star Trek, C-3PO en R2-D2 uit Star Wars en de Daleks uit Dr. Who ook wel. Misschien besef ik me nu wel dat ik sucker voor androïds ben. En die vergeten liefde komt dus weer helemaal tot bloei in Raised by Wolves seizoen 1.

Raised by Wolves seizoen 1 smaakt naar meer

Ik had een beetje gemengde gevoelens tijdens het kijken. Het is boeiend, onverwacht, prachtig gefilmd maar ook soms wat traag. En dat hoort, is kenmerkend maar niet altijd waar ik zin in heb. Soms juist ook weer wel. Een beetje slow down kan geen kwaad in het leven. Het acteerwerk is goed. Niet van iedereen maar van de belangrijkste rollen wel gelukkig. Ik ga verder niet teveel spoilers geven maar het verhaal ontwikkelt zich zeer boeiend en eigenlijk is de laatste aflevering van Raised by Wolves seizoen 1 mijn favoriet.

Ik zit met nog meer vragen en het was nog maar de vraag of ik meer zou willen zien. Maar na die laatste aflevering wil ik zeker wel weten welke kant we opgaan in dit boeiende science fiction spektakel! En ik wil zeker meer van Mother & Father zien.

Kijk hier voor meer films en series om thuis te kijken zoals de Firestarter

Footer4 nieuw
Selena
Delen is enorm lief

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.