Raised by Wolves 2, een nieuw seizoen van de Ridley Scott serie

Raised by Wolves 2 is nu te streamen maar ook op DVD en Blu-Ray te kijken. In dit tweede seizoen duiken we dieper in het verhaal van niemand minder dan Ridley Scott. Tijdens het eerste seizoen maakte we kennis met de twee androids Mother & Father die als missie hadden om voor de mensenkinderen op de planeet Kepler 22b te zorgen. In dit tweede, en tevens laatste, seizoen gaan we van de koude zone naar de tropische zone op deze planeet en maken we kennis met nieuwe gezichten.

hoofd Raised by Wolves 2
Credits HBO

Raised by Wolves 2

Raised by Wolves 2 is nu te streamen en op DVD en Blu-Ray te krijgen. In het tweede seizoen zijn Mother en Father, de twee androids, en hun zes kinderen gevoegd bij een nieuwe atheïstische kolonie in de mysterieuze tropische zone van Kepler 22b. Maar het leven in deze vreemde nieuwe maatschappij is slechts het begin van hun problemen, want het ‘natuurlijke kind’ van Mother dreigt de overgebleven mensen uit te roeien.

Verder ga ik niet teveel in op het verhaal in verband met spoilers. Maar in dit seizoen leer je meer over de strijd die er op aarde heeft gewoed tussen de ‘gelovigen’ en ‘niet gelovigen’. Kom je meer te weten over Sol en de bewoners van Kepler 22b. En krijgen herkenbare karakters uit het eerste seizoen weer een hoop nieuwe dingen voor hun voeten geworpen in Raised by Wolves 2.

Raised by Wolves 2
Credits HBO

Sci-fi wereld

Raised by Wolves is een wereld die tot leven is gebracht door niemand minder dan Ridley Scott. Een naam die je wellicht wel wat zegt, of niet :). Misschien als ik de film Alien noem dat er een lampje gaat branden. Deze tv-serie is wat mij betreft heel erg herkenbaar als een Scott productie. Desolate buitenaardse landschappen, eenzaamheid van mens en machine, grootse gebeurtenissen prachtig filmisch in beeld gebracht. Hij weet altijd goed futuristische eenzaamheid en grootsheid in beeld en verhaal te vangen met de daarbij behorende emoties en gevoelens. Het eerste seizoen van deze tv-serie was dan ook prachtig gemaakt.

Toch schommelde ik door het eerste seizoen heen. Want Scott kan ook wat langdradig zijn, simpel gezegd op sommige momenten kan het wat saai zijn als je niet op 1 lijn zit. Maar doordat de sci-fi wereld zo prachtig gemaakt is, plus goed acteerwerk en een geweldige laatste aflevering was ik klaar voor seizoen 2! Raised by Wolves 2 is een seizoen waarbij mijn schommelingen wat groter waren dan bij het eerste seizoen. Het lijkt wel alsof er veel minder geld beschikbaar was. De effecten halen het bij lange na niet met waar we in het eerste seizoen op getrakteerd zijn.

Het verhaal lijkt zoek in de eerste afleveringen en de keuzes die gemaakt worden zijn wat mij betreft vreemd. Ook het acteerwerk lijkt een beetje zoek. Toch is het vermakelijk om in deze sci-fi wereld terug te komen en boeit het me genoeg om Raised by Wolves 2 uit te zitten.

tv-serie
Credits HBO

Seizoen 3 Raised by Wolves 2

Bij de laatste twee afleveringen van Raised by Wolves 2 lijkt het tij te keren en is de serie weer back on track wat mij betreft. Het boeit, is prima gemaakt en het acteerwerk is weer geloofwaardig. Alsof de acteurs weer beter in hun rollen passen. Misschien ook omdat er eer meer een doel in het verhaal is gekomen waarnaartoe wordt gewerkt. De serie eindigt dan wederom weer met aan bang en het prikkelde mij genoeg om seizoen 3 te gaan zien.

Helaas is Raised by Wolves 2 het laatste seizoen. De serie is gecanceld. Jammer want het is een stoomtreintje, een ruwe diamant die als het ging schijnen echt wel heel erg vermakelijk was. Toch heb ik ook behoorlijke schommelingen meegemaakt in mijn kijkervaring en ik snap dat meer mensen hier last van hadden.

Ben je op zoek naar een unieke sci-fi serie die verrassend is? Dan is Raised by Wolves 2 zeker jouw serie en het kijken waard! Stiekem hoop ik toch nog op een vervolg…

Streamen kan maar een voordeel van de DVD / Blu-Ray zijn de extra’s die je erbij krijgt! Check voor meer informatie Bol.

raised by wolves 2
Footer4 nieuw
Delen is enorm lief

Selena

Hoi ik ben Selena en met veel liefde deel ik mijn blogs en recepten op Good Mood Mama. Mijn digitale thuis vol happy vibes voor een good mood. Ik ben een mama van 2 meiden, werk met kinderen en heb 1001 interesses. Ik noem mezelf bewust omdat ik nadenk over alle keuzes die ik maak. Dat betekend soms wel en soms ergens niet ergens voor kiezen. Leuk om nu onderdeel te zijn als gastblogger hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.