Welk nut hebben paddenstoelsupplementen voor jou als moeder?

Als moeder zijnde wil je natuurlijk fit en gezond voor de dag komen. Met een gezin heb je vaak een druk leven. Je moet voor jouw kinderen zorgen, maar daarnaast heb je natuurlijk ook nog een eigen leven zoals werk en hobby’s. Daarvoor is een goede portie energie zeker nodig. Het is daarom belangrijk om een gezonde levensstijl te creëren. Onder andere kunnen paddenstoelsupplementen een goede toevoeging zijn aan deze levensstijl. Wat het nut is van deze supplementen en of het ook iets voor jou is, zetten we hieronder voor je op een rij.

Mindfulness en microdosing psilocybine
Image by Hans from Pixabay

Paddenstoelsupplementen

Paddenstoelen: het zijn populaire groenten die voor veel verschillende doeleinden worden gebruikt. Zo worden talloze soorten paddenstoelen ook verwerkt in supplementen, die ook wel paddenstoel supplementen worden genoemd. Er zijn veel verschillende soorten paddenstoelen die in supplementen worden verwerkt, met ieder hun eigen werking. Vraag je je af of een paddenstoelsupplement handig kan zijn voor jou? Dan is het handig om eerst de voordelen en de werkingen van de supplementen te achterhalen. Ook kun je ontdekken of dit een toevoeging kan zijn aan jouw levensstijl

De voordelen van verschillende paddenstoelsupplementen op een rij

Het ene supplement kan bijdragen aan een verbeterde weerstand, maar andere supplementen kunnen juist weer voordelig zijn voor de concentratie of het energielevel. Wat de voordelen van een paddenstoelsupplement kunnen zijn, zetten we hieronder voor je op een rij. Houd er rekening mee dat dit per supplement kan verschillen: de verschillende supplementen en de werkingen ervan kun je ontdekken op MushPeak.

gezonde paddenstoelen
(Photo by Irina Iacob on Unsplash)

Je kunt je concentratie een oppepper geven

Voor veel dagelijkse taken heb je concentratie nodig. Denk maar aan de taken op je werk, maar ook in het huishouden is een goede dosis concentratie geen overbodige luxe. Denk bijvoorbeeld aan het sorteren van de was, of het inpakken van de schooltassen en de broodtrommels van de kinderen. Merk je dat jouw concentratie je nog weleens in de steek laat? Wellicht kunnen dan de paddenstoelsupplementen jou een uitkomst bieden. Er bestaan namelijk bepaalde paddenstoelsupplementen die je een betere concentratie kunnen geven, zoals Lion’s Mane.

Paddenstoelsupplementen kunnen je immuunsysteem verbeteren

Hoe goed je immuunsysteem is, kan per persoon verschillen. De ene persoon is vrijwel nooit ziek, terwijl de ander ieder griepje of virusje te pakken heeft. Het kan natuurlijk ook zijn dat jouw kinderen een griepje mee kunnen nemen die ze op school of op de opvang hebben opgelopen. Het is daarom prettig om jouw immuunsysteem te verbeteren, zodat jij niet wordt aangestoken door jouw kids. Bepaalde paddenstoelsupplementen kunnen jou hierbij helpen, zoals Reishi. 

paddenstoelsupplementen reishi
Foto door Alina Vilchenko: via pexels

Je kunt energieker worden

We benoemden het net al kort, maar als moeder zijnde heb je veel energie nodig. Je moet immers de hele dag er voor jouw kinderen zijn; denk maar aan het ontbijt klaarmaken, de kinderen wegbrengen naar school, vervolgens moet het avondeten weer op tijd op tafel staan en misschien moeten de kinderen daarna ook weer door naar een sport. Het is voor veel ouders vaak heen en weer vliegen op zo’n dag. En daarvoor heb je natuurlijk wel veel energie nodig. Ook hierbij kan een bepaald paddenstoelsupplement weer nuttig zijn, aangezien er ook supplementen bestaan die je meer energie kunnen geven. Denk bijvoorbeeld aan Cordyceps. 

En nog meer

De bovengenoemde voordelen zijn nog maar een aantal voordelen; er zijn nog veel meer voordelen op te noemen die paddenstoelsupplementen teweeg kunnen brengen. Welk nut paddenstoelsupplementen voor jou kunnen hebben, is dus afhankelijk van wat jij verlangt en wat jij nodig denkt te hebben. Vervolgens kun je op zoek gaan naar paddenstoelsupplementen die hierop kunnen aansluiten.

Hier kun je op letten

Ben je van plan om paddenstoelsupplementen aan te schaffen? Dan zijn er een aantal punten waar je op kunt letten als je de zoektocht naar paddenstoelsupplementen start. Zo is het natuurlijk belangrijk dat je kiest voor supplementen van hoge kwaliteit. Denk daarbij aan supplementen zonder enige toevoegingen. Check daarom altijd de ingrediëntenlijst van het supplement, kijk ook zeker welke voedingsstoffen in het supplement zitten verwerkt én wat de werkingen kunnen zijn van deze voedingsstoffen. Controleer daarnaast of het bedrijf is gecertificeerd waar je de supplementen wil kopen, zodat je weet dat dit bedrijf aan de veiligheidsvoorwaarden voldoet. Ook kun je checken of de paddenstoelen worden getest door experts, waarbij de paddenstoelen bijvoorbeeld worden gecontroleerd op besmettingen.

Lees ook deze blogs

Footer3
Delen is enorm lief

Gastblog

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.