Skip to Content

Nieuwe sportkleding ontdekt: prachtig met positieve impact

Nieuwe sportkleding, daar ben ik altijd in geïnteresseerd. Ik ben niet mega sportief, maar sinds kort heb ik padel ontdekt en ben ik toch zeker 2 keer per week op de baan te vinden. Met af en toe hardlopen of wat oefeningen op een matje, klinkt het aardig sportief. Fijne sportkleding vind ik daarin erg belangrijk: het moet goed zitten, ook tijdens inspanning. En het oog wil ook wat, dus alle leuke printjes zijn welkom. Ik heb nu een nieuw merk sportkleding ontdekt, met een bijzonder doel: Audella Athleisure

Audella Athleisure

Audella is een sportmerk ontwikkelt door de Zuid-Afrikaanse Anasja Brand, zij woont inmiddels 3 jaar in Nederland. De kleding wordt door vrouwen in Zuid-Afrika gemaakt. Daardoor ondersteun je met dit merk de zelfstandigheid en kansengelijkheid van deze vrouwen en hun gezinnen. Wat een prachtig doel!

Anasja is pilates instructrice en gezondheidscoach en wil in haar werk de levensstijl van vrouwen helpen verbeteren. Zodat zij gezonder en dus ook energieker in het leven staan. Vanuit die gedachte is ook Audella opgezet.

De sportkleding

Maar dan de sportkleding zelf, want ik was natuurlijk razend benieuwd na het lezen van deze mooie achtergrond. Ik koos een sportlegging met een kleurrijke print, beetje jungle/bos achtig, met daarbij een groenige top (lemon grass). De kleuren van de legging, heel tof, was het eerste dat me opviel toen ik het pakketje opende. En ook het kleine logo dat op de broek en op de rug van het shirtje zit, een los bedeltje, erg leuk.

Audella Athleisure

Beide kledingstukken zitten heel lekker. De maat klopt met mijn gewone maat. De legging zit goed strak met veel stretch, en daardoor dus niet te strak. De top heeft een losse fit, zodat je hem los kunt dragen of in je broek kunt stoppen. Op de site staan verschillende printjes en kleuren, die je zelf kunt combineren. Dus mijn combinatie is geen vaste set, maar zelf bij elkaar gezocht. En dat matched goed qua kleur. Audella heeft trouwens verschillende type sportkleding. Het printje van de broek is ook verkrijgbaar in een sport-BH, en het merk heeft ook outdoor jasjes, ook erg leuk.

In beweging

De ultieme test van nieuwe sportkleding is natuurlijk het sporten zelf. Want het kan er wel leuk uit zien, maar als het tijdens het bewegen niet lekker zit, heb je er weinig aan. Op de site lees ik dat de kleding is gemaakt met een specifieke technologie/stof waarbij de eigen lichaamsenergie zorgt voor een betere huidversteviging, temperatuurregulatie, spierherstel en bied UV-bescherming. En dat blijkt dus heel fijn te zitten. De stretch van de broek is goed, en hij is ook lekker hoog. Dat laatste vind ik wel belangrijk om vrij te kunnen bewegen. In het shirt heb ik veel bewegingsvrijheid. Mijn enige kritiekpunt daar is dat de ruimte om de oksel net iets te groot is, waardoor je je BH ziet. Wat overigens weer minder erg is als je er zo’n toffe sport BHbras onderdoet met hetzelfde printje als de broek.

sportbroek

Al met al een mooie ontdekking van een nieuw sportmerk. Waarbij ik zeker weet dat dit ook heerlijke sportkleding is voor op de bank of voor op vakantie!

Audella Athleisure
Footer2 nieuw
Anouk
Delen is enorm lief

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.