Ted & De Magische Smaragd, een spannend en tof avontuur

De vakantieperiode is voor ons tijd bij uitstek om samen dingen te ondernemen. Vaak heb ik het de rest van het jaar zo druk met sportclubs, afspraken en verjaardagen dat een keertje met de kinderen naar de bioscoop gaan er helemaal bij inschiet. Maar in de vakantie maken we hier vaak vaak juist tijd voor. En wij naar het Kinepolis Kids Weekend geweest, waar ze de nieuwe kinderfilm Ted & de Magische Smaragd in première is gegaan. Ook nog zin een een leuk uitje? Lees dan snel verder!

aankondiging kidsweekend

De film: Ted & De Magische Smaragd

De film die wij hebben bekeken is Ted & De Magische Smaragd. Ted is een simpele, vriendelijke en fantasierijke bouwvakker die bij toeval archeoloog is geworden. Samen met archeologe Sara Lavroff en andere vrienden beleeft hij opnieuw een spannend avontuur. Een animatiefilm voor de hele familie, geregisseerd door Enrique Gato.
In de Nederlandse versie met stemmen van Jan Kooijman, Reinder van der Naalt, Kirsten Fennis, Peggy Vrijens, Nurlaila Karim, Tara Hetharia en Levi van Kempen.
Wellicht komen de figuren je bekend voor. Dat kan kloppen, want er is ook al een andere deel over Ted verschenen, namelijk Ted & de schat van de mummie. Mijn jongste dochter heeft deze al een keer gezien, en vond deze zo leuk, dat ze heel graag naar deze film wil!

Het Kinepolis Kids Weekend

Naar de bioscoop gaan is natuurlijk altijd al leuk, maar tijdens het Kinepolis Kids Weekend al helemaal! Er zijn voor de kinderen dan speciale activiteiten te beleven. De film is dan pas net in première, dus ze zien een spiksplinternieuwe film. Maar er is bijvoorbeeld ook een springkussen en een kleurhoek. Zo is naar de film gaan dus een hele happening! Het Kids Weekend van Ted & De Magische Smaragd is op zaterdag 27 en zondag 28 augustus. En je kunt in wel 16 Kinepolis theaters door heel Nederland terecht! Wij hebben dit weekend een bezoekje gebracht aan deze film, lekker dichtbij hier in Den Bosch. Benieuwd naar wat wij van de film vonden?

Onze mening over Ted & De Magische Smaragd en het Kids Weekend

Het was voor ons de eerste keer dat wij een bezoekje brachten aan een film tijdens een Kids Weekend. Bij binnenkomst vroegen we ons af of we het wel goed hadden begrepen dat het vandaag Kids Weekend was, maar toen we op de bovenste etage aankwamen, was het zeker duidelijk! Er stond daar een springkussen, een tafel vol kleurplaten en er was een mevrouw om de kinderen te schminken. Wij waren ruim op tijd, dus mijn meiden hebben hier lekker gebruik van kunnen maken! Sowieso was het op zondagochtend niet al te druk, dus alle kinderen konden aan de beurt komen.

De film was echt superleuk! Meestal weet ik dat de films van grotere producenten zoals Disney en Pixar goed zijn, maar het is altijd even afwachten als het van een andere maker is. Maar Ted & De Magische Smaragd is echt heel leuk! Denk een beetje aan Indiana Jones, maar dan een tekenfilmvariant voor kinderen. Voor de kenners van de films zitten daar ook een paar kleine verwijzingen in. Denk aan de hoed die nog net gegrepen wordt onder een vallende muur. Of een race in een badkuip, die verdacht veel lijkt op een race in een mijnkarretje… Dat is vooral voor de volwassen kijkers wel heel leuk.
Ted is een innemend en grappig persoon. Ook al is hij een beetje een kluns, hij is heerlijk sympathiek. Het verhaal is grappig, spannend en vol vaart. Voor kinderen echt een aanrader. Mijn dochters hebben er echt van genoten, en ik ook!

Te zien in:
Kinepolis Huizen, Kinepolis Zoetermeer, Kinepolis Jaarbeurs Utrecht, Kinepolis Leidschendam, Kinepolis Haarlem, Kinepolis Groningen, Kinepolis Enschede, Kinepolis Emmen, Kinepolis Dordrecht, Kinepolis Den Helder, Kinepolis Den Bosch, Kinepolis Hoofddorp, Kinepolis Schagen, Kinepolis Breda, Kinepolis Almere, Kinepolis Oss

Tickets reserveren:
Tickets reserveren kan via deze link

KleuterBios

Is je zoon of dochter nog te jong voor deze film, of nog nooit in de bios geweest? Dan heeft Kinepolis binnenkort iets heel leuks! Er komt binnenkort namelijk een KleuterBios aan.
Deze vindt plaats op zondag 18 september met de films De Gruffalo en De Slak & De Walvis.
De KleuterBios is voor de allerkleinste filmfans (2-6 jaar). Tijdens de film gaat het licht niet helemaal uit en staat het geluid wat minder hard. Ook zit er altijd een pauze in de voorstelling. Hoe leuk is dat? Zo kunnen ze op een fijne manier kennismaken met de bioscoop.

Tickets voor de KleuterBios kun je via deze link bestellen.

Ook gezien

Yes ook ik, Selena, heb Ted & De Magische Smaragd mogen bekijken in de bioscoop met mijn oudste dochter van 8 en mijn man. Wij mochten namens Universal naar de bioscoop. Wij waren nog niet bekend met Ted en kwamen pas in de film erachter dat het een tweede deel is. Overigens totaal niet storend. Juist motiverend om het eerste deel te zien want wat is deze film leuk. Ik heb mezelf als volwassenen geen enkel moment verveeld en ik hoor mijn dochter regelmatig lachen. Maar ook haar adem van spanning inhouden.

Zoals Kelly al aangeeft, de Indiana Jones knipogen kan ik als fan van het eerste uur alleen maar waarderen. Rennen voor een grote rotsbal, het mijnkarretje (badkuip) en de o zo belangrijke hoed die overal nog net gegrepen wordt. Daarnaast vind ik het heel leuk dat cultuur, kunst en geschiedenis op een leuke manier verweven zit. Oudheid met name de Egyptische in dit deel. Maar ook dingen als Vincent van Gogh, de Mona Lisa, het Louvre, Napoleon en Alexander de Grote komen voorbij in Ted & De Magische Smaragd.

En dit alles in een superspannend avontuur. Ted is een aandoenlijke kluns en zijn vriend Mummie is hilarisch. Dit is een echte mummie die verslaafd is aan zijn telefoon en alle moderne dingen erbij. Zijn Insta-achtige accounts en selfiedrang is herkenbaar en erg grappig. Net zoals de papegaai met zijn bordjes met emojis erop. Wij hebben van begin tot eind genoten van Ted & De Magische Smaragd en gaan zeker het eerste deel ook kijken. Die is al op DVD uit. Voor die andere film ga je naar de bioscoop. Naast Kinepolis draait het ook gewoon bij Pathé.

Ted & De Magische Smaragd

Winnen!

Maar het feest is nog niet klaar met Ted & De Magische Smaragd. We mogen namelijk twee kaartjes weggeven!

 • Gefeliciteerd Nathalie
Ted & De Magische Smaragd
Footer 6 nieuw
Kelly
Delen is enorm lief

Kelly

Ik ben Kelly en ben moeder van 2 dochters uit 2011 en 2014. Ik ben getrouwd en woon in Den Bosch, waar ik ben geboren en getogen. Inmiddels ben ik alweer ruim 18 jaar werkzaam in het onderwijs, waar ik juf van de kleuters ben. Dit is iets waar ik elke dag enorm van geniet! Daarnaast ben ik samen met mijn man de trotse eigenaar van Mini & More, een webshop in outlet merkkleding. Deze 2 banen naast elkaar is eigenlijk een meer dan fulltime baan, maar ik vind het echt superleuk om te doen!

12 reacties

  • Lijkt mij een hilarische film! Ik hoop dat ik er heen kan met mijn dochters, dan hoeven we maar 1 kaartje bij te kopen. Scheelt toch weer in deze steeds duurdere tijden 🙈

 1. Leuk, ik zou heel graag met mijn zoon hier heen willen. Uitjes zijn tegenwoordig duur dus ideaal als we het winnen

 2. Dat zou geweldig zijn voor onze dochters 🥰
  Onze oudste dochter is 20 Sept jarig en zou dan voor de tweede keer naar de bios gaan en onze jongste dochter is in Nov jarig en is nog niet eerder geweest. Zou echt een geweldige ervaring en cadeau zijn.

 3. Een hele leuke film lijkt me om met een kleindochter heen te gaan.
  Dat wordt dan genieten geblazen.

 4. Super leuk! 🥰 Ik wil hier heel graag samen met mijn zoon heen! Dat zal hij geweldig vinden! ❤️

 5. Ik zou graag met mijn jongens hierheen gaan. Dan kopen we wel een kaartje bij. De jongste is nog nooit naar de bioscoop geweest en zou dit een gave film vinden om de bioscoop ervaring mee te starten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.