Skip to Content

Meatless Farm, aanstormend talent op de markt van vleesvervangers

Meatless Farm is sinds eind november 2020 beschikbaar voor de particuliere consument. En dat wil ik dan graag uitproberen. Eind vorig jaar zijn wij met het gezin minder vlees gaan eten. Dit mede naar aanleiding van de VeggieChallenge. Niet dat ik vlees echt mis, maar soms mis ik de textuur en de smaak die vlees geeft. Meatless Farm heeft wat mij betreft een uitstekend alternatief voor vlees gerealiseerd.

Meatless Farm, een bedrijf met een missie

De oprichter van Meatless Farm Morten Toft Bech en z’n vrouw hadden een missie: koken met minder vlees en meer smaak.  Dus gingen ze zelf aan de slag en legden de lat meteen torenhoog: “Vegaproducten moeten zo lekker zijn, dat je er echt geen vegetariër voor hoeft te zijn.” Het gaat hen om de smaak, bite en juicyness van vlees, maar dan 100% plantaardig en daarmee rijk aan proteïnes en vezels en laag in verzadigde vetten. De producten zijn niet voorgekookt, maar echt vers. In feite richt Meatless Farm zich op de flexitariërs die af en toe ook vlees eten.

Producten nu ook in Nederland verkrijgbaar

In Engeland is Meatless Farm een groot succes. Ze zijn de snelst groeiende partij op het gebied van vleesvervangers en de grote favoriet bij consumenten. De producten werden al gebruikt in restaurants, bijvoorbeeld bij de Roast Room in Amsterdam. Sinds eind november 2020 zijn de producten van Meatless Farm ook verkrijgbaar voor thuis. In het assortiment zijn onder andere vegaburgers, meatballs, schnitzels en gehakt te vinden. De producten zijn in Nederland verkrijgbaar via crisp, online delicatessen supermarkt.

Meatless Farm

Wat vonden wij ervan?

Ik was verrast door de gelijkenis met vleesgehakt. En niet alleen de gelijkenis, ook de smaak is uitstekend nagebootst. Last but not least, is ook de bereiding is vergelijkbaar met vleesgehakt. Ik was verrukt eerlijk gezegd. Het hele gezin moest van mij proeven. ‘Wow’ was mijn reactie en eigenlijk die van het hele gezin. Dit is echt goed gedaan. Naast het vegagehakt hebben we ook de hamburgers van Meatless Farm uitgeprobeerd. Die scoorden wat minder dan de gehaktversie. Dat komt ook omdat je bij een hamburger meteen een mond vol hebt. De smaak is uitstekend, maar niet, zoals de hachee, een bijna 100% nabootsing. Als er op de verpakking had gestaan, erwtenburger had ik het uitstekend gevonden, want de smaak en de textuur is prima. Meatless Farm is wel een blijvertje in ons gezin. Zeker het vegagehakt.

Meer informatie Meatless Farm

Ik verwacht dat de producten van Meatless Farm de weg naar de reguliere supermarkt snel gaan vinden. Het hele assortiment en recepten kan je vinden op de website van Meatless Farm. De producten zijn ook geschikt om in te vriezen. Ingrediënten zijn 100% plantaardig. De samenstelling verschilt per product. Voor het gehakt wordt bijvoorbeeld soja gebruikt, voor de burgers erwten. Deze zijn zonder soja en glutenvrij. Meer informatie hierover op de website. Prijzen lopen uiteen van 3,00 voor vegaschnitzels tot aan 3,50 voor vegaburgers.

Meatless Farm
Elles
Delen is enorm lief

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.