Sneltest in de teststraat – Een hele andere ervaring

En zo belandde ik laatst opeens in de teststraat. Ondanks mijn chronische sinisitus begon ik toch aan de twijfel te raken en wilde ik wel met verantwoordelijkheid het familiebezoek door laten gaan. Sja het verschil tussen een druppel aan je neus, een kriebel in je keel, een verkoudheid en corona is lastig te onderscheiden zonder dat je een test hebt gedaan. Pas dan weet je het zeker! Dus op naar de sneltest in de teststraat.

sneltest in de teststraat

Sneltest in de teststraat

Eerlijk is eerlijk, ik had mij niet hoeven testen. Zoveel anders als anders voelde ik mij niet. Maar toch als ik aan het werk was geweest dan had ik mij ook voor de zekerheid laten testen, want het voelde toch een beetje anders dan anders. Ik had ook een beetje keelpijn, al kon dat ook heel goed komen aan de lactasetablet die ik de avond tevoren klem had gehad boven in mijn luchtpijp wat onwijs pijn had gedaan.

verkoudheidsklachten

Twijfel ja of nee

En ik denk dat veel mensen zo deze afwegingen maken. Het valt wel mee. Ik heb nog gewoon mijn reuk. Ik heb geen verhoging of koorts en zo nog 10 redenen waarom ze zich niet laten testen. Aan de andere kant hoor ik steeds vaker verhalen om mij heen van mensen die wel degelijk corona hadden en geen klachten hadden. Sommige waren positief getest via de sneltest in de teststraat. Anderen hadden de gratis test via de GGD gedaan.
En ja ik weet dat er blijkbaar testen zijn die niet goed genoeg zijn.

Maar goed toch koos ik er voor om wel een snelle afspraak te maken. Ik wilde gewoon snel terecht en snel de uitslag horen. Niet alleen voor mezelf, maar ook voor mijn familie die ik had gezien en nog ging bezoeken.
Netjes met maximaal 3 personen en zoveel mogelijk op 1.5m afstand. Niet zoals ik hoorde van restaurants met 18 personen tegelijk.

Super behandeling Sneltest in de teststraat

Dus daar ging ik een sneltest in de teststraat halen in Delft. Wat een verschil met de GGD testen die ik eerder had gedaan. Ten eerste geen enorme rij ( ik was dus ook een kwartier te vroeg) en was direct aan de beurt. De dame deed rustig een praatje met me, deed op zeer vriendelijke rustige wijze het rotstaafje in mijn neusgat waar ik niet enorme pijnprikkels te verduren kreeg. En als bonus kreeg ik ook nog een kopje koffie aangeboden!

Van een vriendin hoorde ik ook al van het kopje koffie of een kommetje soep. Tjeempie zo kan het dus ook!
Na 10 minuten kwam de dame al naar me toe dat het er op leek dat alles in orde was, nog eventjes wachten. En ja hoor negatief.
Met 26 testen per uur de afgelopen dagen was ze al redelijk ervaren geworden in de testen afnemen en aflezen en zagen ze ook een duidelijk patroon.

Ook familieleden die zich tegelijk hadden laten testen en dan riepen ohw ik heb het niet chill dan kan ik gewoon op pad.. Uh nee dus, want 3 dagen later was de rest van de familie alsnog de klos.

Blij dat ik mij heb laten testen

sneltest in de teststraat

Het kost even wat zo’n sneltest in de teststraat is 70 euro uit je eigen portemonnee, maar het is zo relaxed om direct aan de buurt te kunnen zijn, en om binnen 15 minuten je uitslag te horen. Ik was gewoon echt blij dat ik mij heb laten testen en zit nu met een gerust gevoel bij familie.
Eigenlijk zouden de sneltesten in de teststraat voor iedereen betaalbaarder moeten zijn, dan gaan mensen zich sneller laten testen en is er ook sneller duidelijk of je andere mensen aan het besmetten bent geweest.

Hopelijk hebben ze de volgende keer een kopje thee voor me tijdens de sneltest in de teststraat ­čśë

Delen is enorm lief

ellen

Hoi Ik ben Ellen eigenaar van MamaScrapelle. Ik ben dol op nieuwe ervaringen zoals uitstapjes en nieuwe producten uitproberen. Mijn dochter uit 2013 en man testen graag met me mee. In het dagelijks leven sta ik 3 dagen per week op de leukste Montessori school van Den Haag. Daarnaast hebben we ook nog een boekenblog: www.stoerleesvoer.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.