Skip to Content

Het dikke doeboek voor docenten – een gezonde dosis humor

Als leerkracht in het onderwijs kun je soms gigantisch lachen, maar soms ook even de behoefte hebben om te huilen. Onze baan is heel divers en werkelijk geen enkele dag is hetzelfde. Of gaat zoals je van te voren bedacht had. En dat bedoel ik niet vervelend, begrijp me niet verkeerd. Want ik vind het heerlijk die diversiteit op een dag. Mijn dochter vond mij vroeger al een superheld omdat ik zoveel dingen tegelijk was als moeder en later als gastouder. Maar nu ik leerkracht ben voel ik mij nog veel meer een superheld. Met het dikke doeboek voor docenten kan ik even stoom afblazen.

Superhelden

Leraren zijn superhelden. We leren kinderen de benodigde leerstof, maar zijn tegelijkertijd nog veel meer dan een leraar. We zijn raadgever, scheidsrechter, detective, partyplanner, zuster, verkeersleider en nog veel meer. Van het ene op het andere moment moet je snel kunnen schakelen. En ja dan moet je soms in de pauze in de lerarenkamer of na schooltijd even wat stoom afblazen. Met het dikke doeboek voor docenten kan dat overal!
Zo krijgen wij als leerkrachten regelmatig bekers van ouders cadeau. Daar ben ik zelf overigens ook schuldig aan. Lekker goed vullen met heel veel smaakjes thee en eventueel lekker wat chocolade erbij. Want die bekers die komen altijd van pas!

In het dikke doeboek voor docenten staan bijvoorbeeld tips als: Vullen met vogelzaad, doorgeven aan collega’s ( of de leerkrachten van je kinderen), vullen met kleine steentjes als deurstopper, vullen met wijn, vullen met geparfumeerde was voor een geurkaars, of gewoon keihard kapot gooien tegen de muur als stressverlaging. Dat kan overigens ook een leuke teammiddag worden.. samen lekker dingen kapot meppen.. ( ahum echt duurzaam is het niet natuurlijk)

Journal, kleurboek en therapeutische uitlaatklep

Het dikke doeboek voor docenten is helemaal opgetrokken in zwart wit kleuren. In eerste instantie vond ik dit maar een saai geheel, maar naderhand kon ik er het voordeel wel van inzien. Want het boek is ook gewoon een journal en een kleurboek. Dus pak die kleurpotloden, stiften en gelpennen er maar bij en ga lekker tekenen. Je kunt elke dag een pagina kiezen uit het boek. Soms gewoon lekker voor jezelf, maar ook leuk om samen met collega’s te doen.

Zo staat er een drijfnatte regendag-klas kleurplaat in. Nou met dat weer van vorige week weet ik zeker dat dat nog goed in ons geheugen staat hoe onze klas er toen uitzag met al die sokken op de verwarming.
Erg grappig vind ik de verhalen die jezelf af mag schrijven. Onder het lijntje staat dan of je een bijvoeglijk naamwoord, werkwoord, of iets anders in moet vullen. Maak hem met een paar collega’s en kijk wie er het creatiefste verhaal heeft geschreven.
Ook erg nuttig zijn de tips wat je moet doen met een volle blaas. Want ja we kunnen niet altijd naar het toilet als we moeten. De beste tip is natuurlijk NIET. LACHEN!

Het dikke doeboek voor docenten

Het dikke doeboek voor docenten is met recht een therapeutische uitlaatklep voor alle dagen dat je het nodig hebt om stoom af te blazen. Of dat nu alleen is of samen met wat collega’s.

Er staan quizen en woordzoekers in het boek. Woordspelletjes en doolhoven en natuurlijk ook lijstjes om in te vullen. Uiteraard wordt het onderwerp ouders ook breed besproken. Zoals gezegd kun je er lekker in kleuren en heel veel in schrijven. En dat kun je alleen doen dus of samen met (een gedeelte van) je team.

Geschikt voor leerkrachten in het PO en VO. Een ode aan de vindingrijke, creatieve, empathische, vermoeide medemens die we de zorg en scholing van onze jeugd toevertrouwen.

Over de schrijver van Het dikke doeboek voor docenten

Jordan Reid is oprichter en redacteur van de lifestyleblog Ramshackle Glam. Ze is auteur van twee memoires over ouderschap. Het grote maak je niet druk boek lijkt mij ook erg grappig om cadeau te geven aan iemand. Ze heeft interessante hobby’s: Slecht getimed blozen, redenen bedenken om haar benen niet te scheren en darten. Ze woont in Californië met haar gezin omdat ze dan in de winter ook slippers kan dragen.

Lees ook Doeboek voor volwassenen en mindfulness doeboek en het doeboek voor vakantiegangers

Footer5
ellen
Delen is enorm lief

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.