Skip to Content

Weken vol geschiedenis en een nieuwe tas voor mijn laptop- avonturen van een zij-instromer

Tijd voor weer een korte update over het leven als zij-instromer in het onderwijs. De afgelopen weken waren vol geschiedenis en dat liep niet altijd even leuk af. Ben er zelf nog lichtelijk van geïrriteerd zelfs, maar het komt allemaal vanzelf wel weer goed. Gelukkig kwam daar ook wat leuks bij de post voor mij, namelijk een nieuwe tas voor mijn laptop.

Geschiedenis

Laten we maar met geschiedenis beginnen. Als kind had ik niet zoveel met geschiedenis, nog eigenlijk niet. Ik haalde altijd maar een 4 en kon niet snappen waarom het nou allemaal zo belangrijk was. Wat in het verleden is gebeurd is gebeurd, ja ik ben dankbaar voor alle voorgangers die hebben gestreden voor een beter leven, en al die mensen die nieuwe ontdekkingen hebben gedaan waardoor ons leven is zoals het nu is. Maar ik houd mij liever bezig met de toekomst! Dat onze kinderen ook nog een fijne planeet hebben om op te wonen, en de reden waarom ik nu als kleuterjuf werk, helpen om de toekomst, de kinderen, een goede scholing te geven zodat ook zij een leerzame toekomst toegemoed kunnen gaan.

Anastasia

Anastasia Nikolajevna Romanova (Russisch: Анастасия Николаевна Романова) (Peterhof, 5 juni1901 — Jekaterinenburg, 17 juli1918), grootvorstin van Rusland, was de vierde en jongste dochter van tsaar Nicolaas II van Rusland en tsarina Alexandra Fjodorovna. Anastasia stierf op 17-jarige leeftijd in Jekaterinenburg door het executiecommando van de bolsjewieken. Ze werd vermoord samen met haar ouders, haar zussen (Olga, Tatjana en Maria), haar broer (Aleksej) en enkele kamerhulpen van de familie. Haar oom Michaël werd vlak voor hen vermoord om de reactie van Nicolaas’ neef, koning George V te peilen. Deze reageerde echter niet, hetgeen leidde tot de moord op de Romanovs. Bron. Wikipedia

Toch heeft het verleden ook zeker dingen waar ik wel blij van wordt. Zo namen mijn broertje en ik onze moeder mee naar Anastasia in het Circus theater in Scheveningen. Prachtige musical! Prachtig decor en het verhaal of Anastasia nu echt dood is, of toch niet, bezorgd mij nog altijd kippenvel.

Ontij – geschiedenis

Daarna las ik in een weekend het debuutroman van Tanja Broere uit over Ontij wat geschreven is in de tijd van de Tweede Wereldoorlog. Een prachtige roman waarbij ik weer even wat feiten leerde uit de geschiedenis van Nederland en Duitsland.

Geschiedenis boek

geschiedenis

Ook heb ik de afgelopen 2 weken, zo’n beetje elk vrij moment dat ik had, gelezen uit de geschiedenis boeken voor de PABO. Ik had mij al ingeschreven voor de toets op 30 oktober. Ik dacht, laat ik maar het met vak beginnen waar ik het minste mee heb. We krijgen per jaar namelijk twee kansen per vak dus dat leek mij voor het WO vak geschiedenis wel erg fijn om te hebben.

Blaadjes vol aantekeningen vol geschreven en toen hoorde ik afgelopen woensdag dat het allemaal weggegooide tijd was.. nou ja, het was op zich wel nuttig wat ik allemaal had gelezen en geleerd natuurlijk. Maar de docenten zien liever dat we onze tijd voor het zij-instroom traject, steken in Pedagogische en Didactische vakken. Aangezien ik de komende jaren nog wel in de onderbouw blijf hangen willen ze dus liever dat ik helemaal geen geschiedenis en andere WO vakken doe dus.

Cadeau bij de post

Ik was dus best wel boos eigenlijk op de PABO opleiding. Waarom had ik dat niet direct in week 1 gehoord, toen ik nog niet alle WO boeken had gekocht? En nog niet uren had gestoken in een strakke planning om alles gelezen en geleerd te krijgen.

Gelukkig lag daar een vrolijk cadeau voor mij. Een hoes voor mijn laptop. Want mijn laptop heeft al wat beschadigingen opgelopen tijdens het vervoer in mijn rugzak naar de Hogeschool. Ik koos voor een mooie fantasiewereld met een mooie eenhoorn en prachtige bloemen en beeld van een oever met planten, bomen en bloemen.

Deze fijne laptophoes komt bij Sleevy vandaan waar ze gespecialiseerd zijn in laptophoezen en tablethoezen, maar ook fijne rugtassen en laptoptassen hebben. Er is echt heel veel keuze in dessins en dat was voor mij eigenlijk zowat teveel keuze haha.

Zo kun je kiezen voor dessins met dierenprinten, fantasiedieren of foto’s van echte dieren. Je kunt bijvoorbeeld ook kiezen voor landen, bloemen, auto’s en sport. Hou je bijvoorbeeld wel van geschiedenis, dan vind je misschien de prachtige oude landkaarten of de ouderwetse postkaarten geweldig.

Sleevy laptophoes

De 15.6 inch laptophoezen van Sleevy beschermen uw laptop tegen krassen, stof en opspattend water. Het neopreen materiaal zorgt ervoor dat de laptophoes elastisch, slijtvast en licht schokdempend is. De beschermende ritssluiting aan de binnenzijde is ter voorkoming van krassen op uw waardevolle laptop. Het prachtige design is aan beide zijden van de laptophoes en is haarscherp.

Ik koos uiteindelijk voor deze print met een eenhoorn, omdat ik over 2 jaar mijn laptop niet meer zo vaak hoef te vervoeren, en dan heeft dochterlief er ook nog wat aan! Er passen namelijk ook precies A4tjes in. Altijd handig dus om ook tekeningen in te doen als je laptop even niet veilig vervoert hoeft te worden van A naar B!

Dochterlief was uiteindelijk toch wel een beetje jaloers, dus nu heeft ze op haar verlanglijstje voor december toch ook een hoes voor haar ipad gezet. Al vind ook zij het kiezen nog best lastig!

In elk geval een leuke cadeautip voor de feestdagen want ze zijn goed betaalbaar!

Voor de klas

geschiedenis

En voor de klas gaat alles goed! Ik heb inmiddels mijn draai goed gevonden, weet alles te vinden, en de kinderen zijn goed gewend aan mij als juf voor de klas. We zijn inmiddels met het thema van de kinderboekenweek begonnen. Waarbij ik natuurlijk lekker veel boeken van huis mee heb genomen. Waarschijnlijk herkennen jullie er wel een paar van reviews. In ik reis de wereld rond op 80 manieren zit stiekem natuurlijk wel een beetje geschiedenis verstopt op kleuterniveau dan!

Na de kinderboekenweek gaan we weer verder met thema start van de methode Schatkist 3.0, al heb ik wel ook wat dingen voor de herfst al meegenomen! Ook al is het officieel geen thema die we behandelen met de kleuters, vindt deze eigenwijze kleuterjuf, in opleiding, het wel gezellig en belangrijk om ook de herfst even kort te benoemen.

geschiedenis
ellen
Delen is enorm lief

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.