elektrische fiets

Daar ging ik dan met dochterlief achterop en een fietsmand vol met bibliotheekboeken. Het waaide enorm en natuurlijk stond de wind de verkeerde kant op. We waren warm ingepakt. Ik heb lekker mijn warme Wobs op mijn stuur en had zelfs mijn oorwarmers op. Dochterlief was ook warm ingepakt. Het was de laatste woensdag van de kerstvakantie en het was opvallend druk onderweg met fietsers. Maar er was duidelijk iets mis! 

Wobs winactie

Er gaat iets mis

Wat gaat er toch mis dacht ik nog bij mezelf. Ik fiets toch regelmatig naar het centrum en zo langzaam ga ik toch niet? Ik werd door de ene na de andere fietser ingehaald. Er waren een paar studenten/ scholieren bij die denk ik haast hadden. Maar ik werd ook ingehaald door heel wat senioren op de fiets, dat overkwam mij vroeger toch nooit. Was ik nu echt zo’n langzame fietser geworden? Ja ik was wat ziek geweest en had nog wat last van verstopte holtes, maar daar kon het toch niet aan liggen?

Langzaam

“Mama fiets eens harder!! Je wordt ingehaald je gaat te langzaam.”

Slik zelfs dochterlief viel het op. Nu ben ik met autorijden een kleine coureur en dat vind ze geweldig als we allemaal auto’s inhalen op de weg, dus ik kon mij deze opmerking helemaal voorstellen. Ingehaald worden vond ze duidelijk niet leuk en ik ook niet!

AHA

Opeens begon het mij te dagen, alsof er een donkere wolk uit mijn hoofd wegtrok en de oplossing daar was. Al die oude mensen die mij net hebben ingehaald rijden op een elektrische fiets! Wat voelde ik mij beetgenomen dat ik zonder pardon werd ingehaald op een dag vol tegenwind op de fiets.

4 seizoenen winter

Jaloers

Opeens was ik even boos, jaloers misschien wel. ik wilde ook een elektrische fiets! Dat geploeter in de kou tegen de wind in met de fiets volgeladen ik had er helemaal geen zin in! Bah laat mij ook lekker wegvliegen met elektrische ondersteuning. Een klein tikje op mijn pedalen mogen geven en dan keihard wegfietsen, zwevend over het asfalt..

Maar nee ik mag niet zeuren. Ik ben nog een jonge meid en eigenlijk is het voor de senioren toch een enorme uitkomst dat ze juist door die elektrische ondersteuning nog heerlijk rond kunnen fietsen waar ze normaliter misschien wel thuis achter de geraniums hadden blijven zitten in dit barre weer.

Natuurlijk als ik een bolderfiets had gehad waar ik al mijn gastkindjes in kwijt had gekund dan had ik ook wel graag voor elektrische ondersteuning gekozen. Dan was ik misschien ook wel zo snel vooruit gegaan en had ik de ondersteuning zeker nodig gehad over alle bruggetjes in het centrum.

elektrische fiets

Later

Later als ik groot ben en oud en versleten dan wil ik ook een elektrische fiets om heerlijk op mijn oude dag te kunnen genieten van het winterse weer en in de zomer kilometers rond te rijden en overal pauze te houden voor een lekker kopje thee. Mensen kijken, genieten van de natuur en weer verder fietsen zonder moe te worden. Ja later…

Delen is enorm lief

ellen

Hoi Ik ben Ellen eigenaar van MamaScrapelle. Ik sta voor de klas op een basisschool en hou van speelgoed testen, op stap gaan en creatieve dingen. Mijn dochter van 7 jaar test graag mee!

1 Response

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.