Een draadloze koptelefoon om jezelf af te zonderen tijdens drukte

Er komen drukke tijden aan. Niet voor niks nemen mensen massaal vrije dagen op tussen kerst en oud en nieuw. Verplichte familiebezoeken die meestal leuk zijn, maar soms ook niet. Verplicht praten, spelletjes spelen, wandelen in de natuur. Alles is super gezellig, maar je zit ook veel op elkaars lip wat soms best wel even teveel kan worden. Jezelf afzonderen tijdens feestdagen is wel erg fijn. Ik heb DE tip voor je met een draadloze koptelefoon ! 

Jezelf afzonderen tijdens feestdagen met een draadloze koptelefoon

Sommige mensen durven het niet. Jezelf afzonderen tijdens feestdagen is asociaal! Bij familiebezoek hoor je je beste beentje voor te zetten. Je sociaal te gedragen en verplicht mee te praten met de vele gesprekken. Of het onderwerp je nu licht of niet. Ook de spelletjes die gespeeld moeten worden, de gezamenlijke maaltijden en andere activiteiten die bij jullie feestdageninvulling horen. Maar voor sommige mensen is dat allemaal teveel prikkels. Een draadloze koptelefoon biedt uitkomst.

Prikkels

Ik ben zo’n gevalletje bij wie dat allemaal te veel is. En ik moet mij dan ook echt afzonderen tijdens feestdagen af en toe. Dat komt mede door mijn ADHD, maar ook door mijn gevoeligheid. Ik ben gevoelig voor spanningen in ruimtes en als er ergens net ruzie is geweest voel ik dat nog hangen in de lucht. Dus ook als mensen zichzelf niet kunnen zijn voel ik dat. Jezelf zijn is heel belangrijk en daarmee ben je absoluut niet asociaal. Natuurlijk zijn er wel grenzen en is het fijn als je je een beetje kunt aanpassen. Maar genoeg is genoeg. Soms is al dat praten en gezamenlijke activiteiten voor mij te veel. Dan raak ik overprikkeld en mijn hersensen maken overuren. Helemaal lastig vind ik het als er twee interessante gesprekken gaande zijn die ik alletwee wil volgen. Hoe ik ook probeer te focussen ik doe mee aan beide gesprekken.. ja dan raak je al snel overprikkeld.

Mensen in mijn omgeving zijn van mij gewend dat ik mijzelf soms moet afzonderen tijdens feestdagen. Dat kan letterlijk zijn naar even de slaapkamer gaan, of ik pak even mijn telefoon erbij. Ik kan bijvoorbeeld bijna geen film kijken zonder tegelijk een spelletje Candy Crush te doen. Maar ja dan zet ik nog niet mijn draadloze koptelefoon op

Spelletjesmens

genomineerden speelgoed van het jaar 2018

Ik ben een echt spelletjesmens en vind het heerlijk om uren te rummikubben, Catan, Monopoly en kaartspellen. Mijn hersens werken alleen wat sneller dan de meeste andere mensen en dan is het wachten tot ik weer aan de beurt ben soms gewoon te lang. Manlief weet al niet beter dan dat ik tegelijk op mijn telefoon zit. Dat is absoluut geen desinteresse want zodra ik aan de beurt ben reageer ik gelijk en hoef dan niet nog eens te gaan nadenken. Niks doen is gewoon niet aan mij besteedt!

De radio

Ik zing veel kinderliedjes met de kinderen en zet ook best wel eens de radio aan. Maar niet altijd. Manlief zet het liefste de hele dag door de radio aan, met als gevolg dat ik naast het denken in mijn hoofd, en de dingen die ik doe ook nog eens alle liedjes meezing op de radio. Dochterlief horen spelen, de radio aan hebben staan en tegelijk een boek lezen is to much voor mijn hoofd! Zo werkt dat ook met familiefeesten! Mijzelf afzonderen tijdens de feestdagen met een draadloze koptelefoon is zorgen dat ik niet gillend gek wordt!

Een draadloze koptelefoon

een draadloze koptelefoon

Heel erg blij ben ik met mijn draadloze koptelefoon. Zeker als ik een boek wil lezen, wil ik mij daar echt op concentreren. Standaard gaat tegenwoordig dan mijn koptelefoon op. Hierdoor hoor ik nauwelijks meer wat er in mijn omgeving gebeurd ( als het op normaal volume is dan) en kan ik mij echt focussen op het lezen van een boek, of het schrijven van een blog. Het is niet alleen maar fijn om je tijdens de feestdagen af te zonderen. Dat kun je het hele jaar doen als je dit wilt.

Noise Cancelling

Natuurlijk is mijn koptelefoon er niet een om stilte te creëren met de noise cancelling, maar juist om te gebruiken om iets af te spelen als muziek of een film. Een enkele keer gebruik ik de Bluetooth functie van mijn bluetooth koptelefoon Ideaal als ik achter mijn Ipad of telefoon zit te Netflixen ( is dat al een werkwoord?) en dochterlief op de bank televisie kijkt. Zo zitten we toch gezellig bij elkaar sociaal te zitten zijn, maar wel aan onszelf denkend. Zij kijkt haar ponysittersclub en ik kijk mijn eigen series die niet geschikt zijn voor haar dankzij mijn draadloze koptelefoon.

Een draadloze koptelefoon en spatwaterdicht

Zelf heb ik de P6 inklapbare Megabass Bluetooth hoofdtelefoon wit + goud. Dat vond ik wel mooi chique!. Hij is geschikt voor iOS en Android en het geluid wat er uit komt is helemaal goed. Daarbij is de draadloze koptelefoon ook nog spatwaterdicht dus een kleine regenbui op de fiets of tijdens het hardlopen kan hij ook doorstaan. Niet dat ik hem daarvoor zou gebruiken haha. Maar toch fijn om te weten!

Ik weet trouwens dat de meeste mensen kiezen voor wireless earbuds tegenwoordig, maar ik vind die dingen zo rot zitten in mijn oren. Ze vallen er steeds uit, of mijn oren worden helemaal rood. Verschrikkelijk vind ik dat!

Heb jij een goede manier gevonden zodat jezelf kunt afzonderen tijdens de feestdagen? Of heb je dat niet nodig?

Footer4 nieuw

 

Delen is enorm lief

ellen

Hoi Ik ben Ellen eigenaar van MamaScrapelle. Ik ben dol op nieuwe ervaringen zoals uitstapjes en nieuwe producten uitproberen. Mijn dochter uit 2013 en man testen graag met me mee. In het dagelijks leven sta ik 3 dagen per week op de leukste Montessori school van Den Haag. Daarnaast hebben we ook nog een boekenblog: www.stoerleesvoer.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.